Τι να κάνεις για να μην σπάνε τα νύχια σου - AllYou.gr

Search

Τι να κάνεις για να μην σπάνε τα νύχια σου

3 πολύτιμα tips για υγιή νύχια!

19 Οκτωβρίου 2018
Συντάκτης : Kelly Novak

Πόσες φορές το έχεις πάθει; Να είσαι έτοιμη να βγεις, να πας σε ένα meeting κ.ο.κ. και λίγο πριν να σπάει ένα νύχι! Και ΟΚ, σιγά. Και τι έγινε; Οι εμφανίσεις μας είναι τέλειες ακόμα και με σπασμένο νύχι, αλλά τι κάνεις άμα πονάς; Προσωπικά, μου έχει τύχει πολλές φορές να σπάσει ένα μου νύχι με τέτοιο τρόπο ώστε να πονάει πολύ και να χρειάζεται να περάσει καιρός μέχρι να ξαναμακρύνει!

Όπως και να έχει το να σπάνε τα νύχια σου είναι συχνά δείγμα της κατάστασης της υγείας τους. Πώς λοιπόν, τα φροντίζεις και τα διατηρείς υγιή και γερά, χωρίς τελικά να σπάνε;

Δες παρακάτω 3 tips που θα βελτιώσουν την υγεία των νυχιών σου.

Τα νύχια σου δεν είναι… ανοιχτήρι

Πόσες και πόσες φορές έχεις χρησιμοποιείς τα νύχια σου για ν’ ανοίξεις κάτι το οποίο δεν ανοίγει εύκολα; Ακόμα και να μην σπάσει κάποιο νύχι εκείνη την στιγμή, η συνεχής χρήση τους ως «εργαλείο» τα αποδυναμώνει. Κόψε αυτή την συνήθεια και την επόμενη φορά χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι, ένα μαχαίρι και γενικά οτιδήποτε άλλο πέρα από τα νύχια σου, για ν ’ανοίξεις κάτι.

Πρόσεχε την διατροφή σου

Τα νύχια σου χρειάζονται να «τρέφονται» κι αυτά με θρεπτικά συστατικά για να μην σπάνε! Τρώγοντας τροφές με ασβέστιο όπως σπανάκι ή μπρόκολο κτλ. θα γίνουν πιο γερά και δεν θα σπάνε εύκολα!

Δώσε τους ένα boost με το κατάλληλο προϊόν

Υπάρχουν ειδικά σκληρυντικά βερνίκια τα οποία προμοτάρουν την καλύτερη υγεία των νυχιών κάνοντάς τα πιο ανθεκτικά και πιο γερά. Κάθε φορά που τα βάφεις λοιπόν, χρησιμοποίησε σαν βάση ένα τέτοιο προϊόν για να μην σπάνε εύκολα!

Φωτό: Element5 Digital / UnsplashΑκολούθησε το allyou στο Instagram!