Skip to main content

BEAUTY TIPS

Mία συνήθεια που πρέπει να έχεις όλη σου την ζωή

Εκτός αν θέλεις να δεις ρυτίδες από νωρίς…


Κέλλυ Νόβακ

Η μητέρα μου μου έμαθε πολλά. Για την ζωή, τις σχέσεις και φυσικά την περιποίηση της επιδερμίδας. Δεν πολυβαφόταν ποτέ. Ένα πράγμα όμως ήταν το σημαντικότερο για την ίδια: η περιποίηση της επιδερμίδας της. Από τα βασικότερα μαθήματα ζωής που έδωσε, όσον αφορά την επιδερμίδα μου ήταν ένα: η εφαρμογή του αντηλιακού. Ή καλύτερα η εφαρμογή αντηλιακού 365 ημέρες τον χρόνο!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνουμε είναι να μην βάζουμε αντηλιακό προσώπου κάθε μέρα κι όλο τον χρόνο. Το ίδιο πιστεύουν και οι δερματολόγοι.

«Η έκθεση στις ακτίνες που ηλίου μπορεί να προκαλέσει ζημιές στην αναπαραγωγή του κολλαγόνου, ελαστίνης και στα ίδια τα κύτταρα του δέρματος», αναφέρει σχετικά ο Dr. Joshua Zeichner. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του δέρματος, με την εμφάνιση ρυτίδων, μαύρων σημαδιών και την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος».

Σε μια έρευνα που έκαναν δερματολόγοι, παρακολούθησαν 900 ανθρώπους για 4 χρόνια που εφαρμόζουν αντηλιακό προσώπου σε καθημερινή βάση και όλο τον χρόνο. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν 24% λιγότερες πιθανότητες να δείξουν σημάδια γήρανσης, από αυτούς που δεν φορούν SPF.

Συμπληρωματικά, μία ακόμη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Dermatologic Surgery, απέδειξε ότι η χρήση αντηλιακού με SPF 30 για 12 συνεχόμενες εβδομάδες είναι αρκετές για να αντιστρέψουν τα σημάδια της γήρανσης.

Οι δερματολόγοι λοιπόν, συνιστούν να χρησιμοποιούμε κάθε μέρα αντηλιακό με SPF 30 ή SPF 50 πριν βγούμε έξω από το σπίτι. Οπότε μην τεμπελιάζεις και βάζε αντηλιακό κάθε μέρα!

Φωτό: Caroline Hernandez / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν