Skip to main content

BEAUTY TIPS

Λαμπερή επιδερμίδα τον χειμώνα

Τι πρέπει να κάνεις για μια αψεγάδιαστη όψη.


Κέλλυ Νόβακ

Αρχίζει να χειμωνιάζει σιγά-σιγά. Το βλέπεις κι εσύ ε; Και μπορεί να το αντιλαμβάνεσαι μόνο από τον καιρό, αλλά και από την επιδερμίδα σου. Τη νιώθεις διαφορετική. Τα προϊόντα που εφάρμοζες ως τώρα, σαν να μην είναι αρκετά και να μην σου προσφέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμείς. It’s OK. Δεν φταίνε τα προϊόντα. Ούτε εσύ, απλά με το που αλλάζει ο καιρός, αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Όσο ο καιρός γίνεται πιο κρύος και ξηρός, τόσο και η επιδερμίδα αφυδατώνεται. Ευτυχώς για εμάς, το να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας λαμπερή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε όλη την ρουτίνα ομορφιά μας για να το πετύχουμε.

Υπάρχουν 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις, 3 συνήθειες αν θες, που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Νερό

Ενυδάτωση, εκ των έσω με τον καλύτερο τρόπο! Πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό (και παραπάνω μη σου πω), η επιδερμίδα θα είναι ενυδατωμένη ενώ ο οργανισμός έτσι θα αποβάλλει όλες τις τοξίνες.

Καινούργια ενυδατική

Λόγω του ότι αυτό το διάστημα ο καιρός είναι πιο ξηρός, άρα και το δέρμα σου γίνεται πιο ξηρό, είναι σημαντικό να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο την διαδικασία ενυδάτωσης. Είναι σημαντικό να αρχίσεις να εφαρμόζεις μια πιο «πλούσια» ενυδατική κρέμα. Μια που είναι πιο «λιπαρή» και περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και που προσφέρει παραπάνω ενυδάτωση από την κανονική σου κρέμα.

Αντηλιακή προστασία

Μπορεί το δέρμα μας αυτό τον καιρό, να μην εκτίθεται τόσο πολύ στον ήλιο, όσο το καλοκαίρι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα. Οι UVA και UVB ακτινοβολίες δεν σταματούν να προκαλούν προβλήματα σε ένα απροστάτευτο από τον ήλιο δέρμα, ακόμα και αν είναι χειμώνας. Γι’ αυτό και ε εφαρμογή της αντηλιακής προστασίας απαραίτητη. Άσε που ένα αντηλιακό προσώπου είναι συνήθως πιο «λιπαρό», οπότε θα διατηρεί και την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη!

Φωτό: kevin laminto / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.