Skip to main content

BEAUTY TIPS

4 χρήσεις της εχινάκειας στην ομορφιά

Δεν κάνει μόνο για το κρυολόγημα!


Κέλλυ Νόβακ

Με το που κάνει λίγο κρύο, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα τσάι από εχινάκεια (Echinacea). Αυτό το καταπλητικό φυτό το οποίο είναι γνωστό κυρίως ως το απόλυτο φυσικό φάρμακο όταν θέλουμε να δώσουμε ένα boost στον κουρασμένο οργανισμό μας.

Γιατί λοιπόν να μην επωφεληθείς από την ώθηση που δίνει στον οργανισμό σου και να το χρησιμοποιήσεις και για μια καλύτερη επιδερμίδα και μαλλιά; Το εκχύλισμα της εχινάκειας χρησιμοποιείται πλέον ως συστατικό στα προϊόντα για το δέρμα και τα μαλλιά, καθώς μπορεί να κάνει θαύματα σε αυτά.

Διάβασε λοιπόν τα παρακάτω, για να μάθεις τι μπορεί να σου προσφέρει η χρήση της εχινάκειας:

Μακραίνει τα μαλλιά

Βοηθάει στην τριχόπτωση ενώ ενισχύει στην αύξηση των μαλλιών καθώς τα κάνει πιο πυκνά και γερά. Δυναμώνει εις βάθος μέχρι και τους θύλακες των μαλλιών ενώ βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.  

Μειώνει τις ρυτίδες

Η εχινάκεια συστήνεται ανεπυφύλακτα για τέτοιες περιπτώσεις καθώς βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων μέχρι και κατά 55%. Περιέχει ταννίνη μια ουσία η οποία λειτουργεί στυπτικά και έχει συρρικνούμενη επιρροή στα κύτταρα του δέρματος.

Καταπολεμά την ακμή

Ανακουφίζει το δέρμα ενώ βοηθάει στο να «ξεπρηστεί» ο ιστός του δέρματος που επηρεάζεται από την ακμή. Επίσης, καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή του δέρματος, κάτι που προσφέρει «ελευθερία» από την ακμή μακρoπρόθεσμα.

Καταπολεμά την πιτυρίδα

Η εχινάκεια είναι ένα από τα πιο φημισμένα βότανα κατά της πιτυρίδας. Οι αντι-μικροβιακές της ιδιότητες μειώνουν την πιτυρίδα μακροπρόθεσμα, όταν χρησιμοποιείται για μεγάλο διάστημα.

Φωτό: instagram @mamec_0622

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός