Skip to main content

BEAUTY TIPS

Perfume 101: Τι να προσέχεις όταν φοράς άρωμα

Για να μοσχοβολάς όλη μέρα!


Κέλλυ Νόβακ

«Μια γυναίκα που δεν φοράει άρωμα, δεν έχει μέλλον», είχε δηλώσει η Coco Chanel, αφού δημιουργήσει το πιο εμβληματικό γυναικείο άρωμα, το Chanel no5.

Όταν φοράμε άρωμα λοιπόν, αισθανόμαστε διαφορετικά. Νιώθουμε αυτοπεποίθηση. Έτοιμες για να αντιμετωπίσουμε την μέρα (ή νύχτα) που βρίσκεται μπροστά μας. Πώς όμως μπορούμε να κάνουμε το άρωμά μας να κρατάει όλη μέρα;

Το να ψεκάσεις λίγο άρωμα στον λαιμό και τους καρπούς μπορεί να ακούγεται μια απλή διαδικασία, αλλά αν θέλεις να κρατήσει όλη μέρα, υπάρχουν τρόποι!

Ποιοι είναι αυτοί; Διάβασε παρακάτω!

Βάλε κρέμα σώματος

Πριν ψεκάσεις το άρωμα, βάλε μια κρέμα σώματος –χωρίς άρωμα κατά προτίμηση. Το λάδι που υπάρχει σαν βάση στην λοσιόν θα βοηθήσει το άρωμα να κρατήσει περισσότερο.

Βάλε άρωμα πριν ντυθείς

Πρέπει να φοράς το άρωμά σου πάντα πριν ντυθείς, γιατί το αλκοόλ που περιέχουν όλα τα αρώματα μπορεί να λερώσουν τα ρούχα σου ή να καταστρέψουν τα κοσμήματα. Μετά το ντους είναι η κατάλληλη στιγμή εφαρμογής.

Βάλε στα μαλλιά

Μην ψεκάζεις άρωμα κατευθείαν στα μαλλιά. Το άρωμα θα κάνει ξηρά τα μαλλιά, ενώ το άρωμα θα στεγνώσει αμέσως. Αντιθέτως, αν ψεκάσεις λίγο στην βούρτσα σου και χτενίσεις τα μαλλιά σου καλά, θα μυρίζει όλη μέρα!

Μην τρίβεις τους καρπούς

Όλοι το κάνουμε αυτό… Με το που βάζουμε άρωμα τρίβουμε τους καρπούς μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό, όλες οι μυρωδιές του αρώματος εξαφανίζονται άρα δεν διατηρείται και πολύ ώρα η μυρωδιά του.

Φωτό: rawpixel / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς