Skip to main content

BEAUTY TIPS

Eyebrows 101: 3 χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς

Τι να προσέχεις για να έχεις πάντα τέλεια φρύδια.


Κέλλυ Νόβακ

Η γενιά της μητέρας μου aka οι γυναίκες άνω των 60, είχαν όλες (ΟΚ οι περισσότερες) μια… κακή συνήθεια: έβγαζαν συνέχεια τα φρύδια τους. Σαν να τους είχε μείνει κολλημένη στο μυαλό η τάση από τα ‘30s-‘40s και έβγαζαν τα φρύδια τους πάρα πολύ! Φυσικά, τα φρύδια της μητέρας μου δεν ξαναφύτρωσαν ποτέ, αφήνοντας την με δύο λεπτές γραμμές αλά Marlene Dietrich!

Ίσως γι’ αυτό και εγώ να μην βγάζω συχνά τα φρύδια μου τώρα. Και την ίδια φιλοσοφία υποστηρίζουν πολλοί makeup artists και μεταφέρουν στις πελάτισσές τους. Αυτός είναι ένας από τους «χρυσούς κανόνες» που πρέπει να έχεις πάντα στο νου σου, αν θέλεις τέλεια φρύδια.

Για τους υπόλοιπους δύο, κάνε scroll down!

Κανόνας #1: Μην βγάζεις συνέχεια τα φρύδια

Όπως σου ανέφερα παραπάνω, το να βγάζεις τα φρύδια σου συνέχεια, δεν επιτρέπεις στις τρίχες των φρυδιών να μεγαλώσουν. Μία με δύο φορές τον μήνα είναι αρκετές για να τα καθαρίζεις απλά, επιτρέποντας παράλληλα, να φυτρώσουν φυσικά οι τρίχες στο φυσικό τους σχήμα.

Κανόνας #2: Δεν τα περιποιείσαι

Σαν τις τρίχες των μαλλιών σου έτσι κι αυτές πρέπει να τις περιποιείσαι. Εφάρμοσε ένα λαδάκι, είτε λάδι καρύδας, δαφνέλαιο, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, 1-2 φόρες την εβδομάδα και ενυδάτωσέ τα! Εφάρμοσε με μία μπατονέτα το λάδι της προτίμησής σου, πριν πέσεις για ύπνο. Έπειτα, ξέπλυνε το πρωί με νερό.

Κανόνας #3: Δεν τα βάφεις

Ή καθόλου ή δεν τα βάφεις σωστά. Εκτός αν έχεις τα τέλεια φυσικά φρύδια, οι περισσότερες γυναίκες που δεν τα έχουμε, χρειάζεται να τα βάφουμε. Τα φρύδια είναι από το σημαντικότερο στοιχείο στο πρόσωπό μας, γιατί το «σχηματίζει», υπό μία έννοια. Είναι σημαντικό λοιπόν, να τα βάφεις με ένα μολύβι φρυδιών (στην ίδια απόχρωση με τα φρύδια σου) και να τους δίνεις ένα πιο σωστό σχήμα.

Φωτό: Rune Enstad / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός