Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ξεβάψου γιατί χανόμαστε

Δεν υπάρχει πιο απαραίτητη ρουτίνα από το ντεμακιγιάζ


Μαλού Κουκουνάστα

Θα έπρεπε καλύτερα να πω “Ξεβάψου γιατί γερνάμε πριν το καταλάβουμε”...  Και δεν υπάρχει μεγαλύτερος παράγοντας γήρανσης από το μακιγιάζ που δεν αφαιρείται καθημερινά.

Είναι τόσες οι γυναίκες και ειδικότερα οι γυναίκες μικρής ή μικρότερης ηλικίας που βαριούνται να ξεβαφτούν μετά από μια έντονη, μακριά νύχτα. Ακόμα κι από μια έντονη μακριά μέρα… Σου λέει που να βάζω τώρα νερά.. Πού να πλένομαι. Κατάκοπες όπως, πιθανόν, είναι από την διασκέδαση ή την δουλειά πέφτουν στο κρεβάτι με full coverage.

Make up, fond de teint, mascara, eyeliner .. Ή απλά μόνο με την βάση, την κρέμα που έβαλαν το πρωί, το highlighter, κάποια σκιά και ότι άλλο μικρό ή μεγαλύτερο μακιγιάζ μπορεί να φανταστεί κανείς.

Κορίτσια… Κορίτσια μου. Εδώ δεν χωράει καμία δικαιολογία. Το βράδυ μετά την διασκέδαση μας…. Το βράδυ πριν πέσουμε στο κρεβάτι μας πρέπει ΠΡΕΠΕΙ πάντα ΠΑΝΤΑ να κάνουμε σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας μας.
Και φυσικά σωστό καθαρισμό των ματιών μας. Που είναι αυτό για το οποίο θα μιλήσω σήμερα.

Τα μάτια μας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου μας. Είναι πολύ σημαντικό να τα κρατάμε καθαρά ώστε να διατηρούμε την υγεία τους αλλά και την ομορφιά τους.

Όταν κοιμόμαστε με τα μάτια βαμμένα μπορεί να πάθουμε πολύ σοβαρά πράγματα όπως

Μπορεί να βγάλουμε κριθαράκι ή ακόμα και χαλάζιο. Οι σκιές, τα μολύβια, τα eyeliner φράζουν τους πόρους γύρω από τα μάτια, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές μολύνσεις.

Μπορεί να κάνουμε αλλεργίες, να χάσουμε πολλές βλεφαρίδες αλλά και να τις αποδυναμώσουμε αν κοιμόμαστε φορώντας μάσκαρα ή ψεύτικες βλεφαρίδες. Αυτό συμβαίνει και λόγω του καλυπτικού τεχνητού χρώματος αλλά και της ενδεχόμενης τριβής στον ύπνο. Για να μην πω για τα συστατικά των προϊόντων μακιγιάζ. Δεν τα λες και φυσικά

Άρα… Όσο ελεεινά κι αν βαριέσαι… Πήγαινε στο μπάνιο και αφαίρεσε κάθε ίχνος μακιγιάζ από τα μάτια σου. Και κάνε το καλά. Όχι τσαπατσουλιές
Ενδεικτικά, σου έχω και μερικές δοκιμασμένες και εγκεκριμένες (από την πολύχρονη καριέρα μου στο ντεμακιγιάζ) προτάσεις. Γιατί έχει και την σημασία του το κάθε προϊόν που χρησιμοποιείς. Πρέπει να είναι κάτι ελαφρύ και πολύ αποτελεσματικό. Κάτι που να μην χρειάζεται επαναλαμβανόμενη χρήση για να κάνει δουλειά. Κάτι δηλαδή που να μην τραυματίζει την περιοχή γύρω από τα μάτια αλλά και να μην την ερεθίζει, τόσο ευαίσθητη που είναι.

 

IMG_4111.jpg  

Bioderma Sensibio H2O

 

sensibio.jpg

 

Leader στα micellaire υγρά καθαρισμού και leader στην ζωή μου αφού με το sensibio καθαρίζω με τη μια πρόσωπο και μάτια δίχως πολλά πολλά. Με μια μόνο επάλειψη φεύγουν όλα όσα μπορεί να μου βαραίνουν την επιδερμίδα. Από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους μέχρι το πιο βαρύ μακιγιάζ. Το τέλειο για πρόσωπο και μάτια. Στα plus ότι κυκλοφορεί σε κάθε πιθανό μέγεθος καθιστώντας το μοναδικό και για τα ταξίδια σου.

 

Lancôme Bi-Facil – Instant Cleanser

 

 

lancomerapide.jpg

 


Εντάξει. Μια αδυναμία τα προϊόντα Lancôme την έχω –δεν χωράει αμφισβήτηση. Όμως, το συγκεκριμένο είναι ένα αέρινο υγρό ντεμακιγιάζ ματιών που περνάει σαν χάδι από την ευαίσθητη επιδερμίδα του ματιού και την αφήνει καθαρή και (πιο) βελούδινη από πριν.

 

Klorane Demaquillant yeux waterproof

 

klorane-demaquillant-yeux-25172.jpg

 

Ένα εξειδικευμένο προϊόν για τα μάτια που, ειλικρινά, καλύπτει τις ανάγκες και των πιο ευαίσθητων οφθαλμών. Είναι απαλό και κάνει το πιο γρήγορο και βαθύ ντεμακιγιάζ ακόμα και σε αδιάβροχο ή μακράς διάρκειας μακιγιάζ.

 

Eubos

 

 

eubos.jpg

 

Κι αυτό εδώ είναι ένα μυστικό που μου αποκάλυψε ο οφθαλμίατρός μου. Αν είσαι φανατική του πλυσίματος προσώπου (και αν δεν είσαι, άστο καλύτερα) με αφρούς και σαπούνια… τότε μπορείς να χρησιμοποιείς (και ειδικά για τα μάτια) αυτό το υγρό Eubos. Δεν καθαρίζει τα μάτια από το μακιγιάζ (γεγονός που το καθιστά άσχετο με το θέμα μας) αλλά τα καθαρίζει από οτιδήποτε άλλο (γεγονός που το καθιστά εν μέρει σχετικό) δίχως να τα επιβαρύνει ή να τα ερεθίζει. Το έχω πάντα στο μπάνιο και το χρησιμοποιώ εξίσου καλά από την κορφή ως τα νύχια (συμπεριλαμβανομένων και των μαλλιών άμα λάχει) Σε ότι αφορά στα μάτια, το  χρησιμοποιώ μετά από κάποιο εξειδικευμένο προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.