Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τελικά, κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι;

Απαντήσεις από τους ειδικούς


Κέλλυ Νόβακ

Η Selena Gomez έχει δηλώσει ότι λούζει τα μαλλιά της 2 φορές την εβδομάδα. Η Kim K. τα αφήνει άλουστα 5 ολόκληρες ημέρες. Απ’ ότι καταλαβαίνεις για κάθε γυναίκα, είναι διαφορετικό το τελετουργικό.

Σίγουρα, η συχνότητα που λούζεις τα μαλλιά σου είναι προσωπική υπόθεση. Αλλά τι θεωρείται το «σωστό»; Σίγουρα έχεις διαβάσει πολλές απόψεις στο διαδίκτυο, αλλά εμείς σήμερα στα ξεδιαλύνουμε όλα.

Τι άποψη έχει μια κομμώτρια, μια δερματολόγος και μια hair colorist; Κάθε πότε πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας τελικά;

Οι απαντήσεις παρακάτω!

Κομμώτριες

Σύμφωνα με κομμώτριες, αν έχεις λιπαρό τριχωτό, το να λούζεσαι και κάθε μέρα, δεν κάνει κακό στα μαλλιά. Ειδικά, αν έχεις ίσια ή σγουρά μαλλιά. Αν όμως έχεις πολύ σγουρά μαλλιά τότε ίσως να μην είναι ό,τι καλύτερο αν θέλεις όγκο. Καλύτερα να λούζεσαι 1 φορά την εβδομάδα. Αν από την άλλη, τα μαλλιά σου είναι ξηρά, τότε ανά τρεις μέρες είναι η τέλεια συχνότητα.

Δερματολόγοι

Οι περισσότεροι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι όσον αφορά την υγεία του τριχωτού, το καλύτερο είναι να λούζεσαι κάθε μέρα. Παρόλα αυτά, αν έχεις λιπαρό τριχωτό, τότε μπορείς να λούζεσαι κάθε μέρα. Αν έχεις ξηρό τριχωτό τότε είναι καλύτερο να λούζεσαι μια φορά την εβδομάδα. Αν έχεις πυρίτιδα, τότε πρέπει να λούζεσαι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα με ένα αντι-πυριτιδικό σαμπουάν.

Hair Colorist

Αν βάφεις συχνά τα μαλλιά σου, τότε θα γνωρίζεις ότι αν τα λούζεις συχνά το χρώμα χάνει την ζωντάνια του. Αν έχεις ξηρή τρίχα, οι ειδικοί προτείνουν να λούζεσαι ανά δύο μέρες. Είναι καλύτερο να περιμένεις μέχρι να συσσωρευτούν τα φυσικά έλαια της τρίχας μέχρι να δυναμώσουν περισσότερο. Τα φυσικά έλαια που παράγει η τρίχα την ενυδατώνουν και την κάνουν πιο λαμπερή.

Φωτό: Adrian Sava / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική