Skip to main content

BEAUTY TIPS

Υποδέξου το 2015 με μυστικά ομορφιάς από τη Χαρά Κόλλια, την αγαπημένη μακιγιέζ των σταρ!

Νέα, δυναμική, ταλαντούχα και πάνω από όλα καλό παιδί, το όνομα της τα λέει όλα. Αυτά είναι τα makeup tips της για τη νέα χρονιά.



Η Χαρά Κόλλια ξεκίνησε στα 17 της χρόνια να ασχολείται επαγγελματικά με την ομορφιά του προσώπου και έγινε γνωστή μέσα από την τηλεόραση, όπου την λατρέψαμε για την σπουδαία δουλειά της. Πρόκειται για το όνομα που έγινε συνώνυμο της πιο πρωτοποριακής μεθόδου στην Ελλάδα που αφορά την περιποίηση των φρυδιών. Είναι η Licensed Aesthetician, που σπούδασε αρχικά στην Ελλάδα και άνοιξε τα φτερά της ως το «Awards Studio» στο Λος Άντζελες, για να εξειδικευτεί σε Media & Fashion Makeup. Επόμενη στάση της Χαράς μετά το Χόλιγουντ, είναι το Σικάγο, όπου αναλαμβάνει το show Bebe Spring & Summer Collection 2004, ως Leader Makeup Artist για τα Bebe Stores του Σικάγου. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα με βαλίτσες γεμάτες εμπειρία και γνώση, συνεργάζεται με τη Mac, τη Lancome, την Oriflame και το ΣΚΑΪ και στα χέρια της αφήνονται σικάτες κυρίες των Βορείων προαστίων, όπως η Μαριάνα Βαρδινογιάννη, η Μαρία Ηλιακή, η Φαίη Σκορδά και τώρα πια σχεδόν ολόκληρος ο νομός Αττικής. 

harak.jpg

Τη συναντήσαμε στον προσωπικό της χώρο στην Αργυρούπολη και ξεκινώντας τη συνέντευξη μας είπε, πως «το παν δεν είναι να προσπαθούμε να κάνουμε επαγγελματικό μακιγιάζ, αλλά να βγούμε περιποιημένες και όσο γίνεται, λιγότερο μακιγιαρισμένες, γιατί στους άντρες δεν αρέσουν τα πολλά»!

Γιατί είναι τόσο σημαντικό για την εμφάνιση μιας γυναίκας, να περιποιείται τα φρύδια της;

Τα φρύδια μας είναι η κορνίζα του προσώπου μας. Ένα καλοσχηματισμένο φρύδι μπορεί να δείξει αλλιώς όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Πρακτικά δηλαδή, με δυο φαρδιά φρύδια μπορούμε να κάνουμε ένα πρόσωπο με έντονα μάγουλα, να φαίνεται πιο αδύνατο ή να κάνουμε μια μεγάλη μύτη, να φαίνεται πιο μικρή. Επίσης, σηκώνοντας τα τόξα των φρυδιών μπορούμε να κάνουμε δυο καθοδικά μάτια, να δείχνουν πιο ανοδικά. Άρα, επειδή όλες μπορούμε να διορθώσουμε κάποιες μικροατέλειες, καλό είναι να εμπιστευθούμε έναν επαγγελματία, που θα μας δείξει ποιο είναι το σωστό σχήμα, σύμφωνα και με τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. 

Σπουδές στο εξωτερικό και καριέρα στην Ελλάδα. Μάλιστα, η δική σου ειδίκευση επάνω στο μακιγιάζ και την περιποίηση είναι κάτι τελείως πρωτοποριακό για τα δεδομένα μας. Γιατί επέλεξες το δρόμο της επιστροφής και δεν ακολούθησες μια λαμπρή πορεία στο Χόλιγουντ;

Όταν έφυγα, άφησα πίσω την αγάπη μου, τον άντρα της ζωής μου, με την υπόσχεση, ότι θα γυρίσω γρήγορα. Βέβαια, γύρισα πολύ πιο αργά από ότι υποσχέθηκα γιατί στο Χόλιγουντ οι πόρτες ανοίγουν σαν να τις χτυπάς με ένα μαγικό ραβδάκι. Λειτούργησα με την καρδιά και όχι με το μυαλό, αλλά μου βγήκε σε καλό!

Για τις τάσεις στο μακιγιάζ γνωρίζουμε. Τάσεις στα φρύδια υπάρχουν; Κατά πόσο μπορεί μια γυναίκα, να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο στυλ φρυδιών και πόσο ορθό είναι αυτό για την εμφάνιση της;

Η κάθε γυναίκα έχει τη δική της προσωπικότητα και το δικό της ύφος, το δικό της στυλ και αυτό, θα πρέπει να το τελειοποιήσουμε, να το εξελίξουμε. Καλό είναι να μην αντιγράφουμε καμία μόδα, κανένα περιοδικό και καμία τάση. Μόδα είναι ότι μας πάει και μας κάνει να νιώθουμε όμορφες!

Αν σου ζητούσα να μου προτείνεις ένα μακιγιάζ σε πέντε γρήγορα βήματα, τι θα με συμβούλευες;

1. Ως πρώτο βήμα, επιλέγουμε μια καλή ενυδατική κρέμα και όχι βαριά. Μια κρέμα για να ξέρουμε πως ταιριάζει στο δέρμα μας, πρέπει να μας κάνει να αισθανόμαστε φρεσκάδα και όχι ότι κολλάει.

2. Δεύτερο βήμα, επιλέγουμε ένα μέτριας κάλυψης  foundation με πουδρέ αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην αφήνει την αίσθηση του στόκου επάνω μας και να μη χρειαστεί να βάλουμε πούδρα, που θα το επιβαρύνει. 

3. Τρίτο βήμα είναι το bronzer. Για εμένα ένα σωστό bronzer είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το μάσκαρα και η τεχνική φυσικά, για να κάνουμε τα κοψίματα που πρέπει και να μη φαίνεται το πρόσωπο μας επίπεδο. 

4. Τέταρτο βήμα, το μάσκαρα. Όσο πιο λεπτό είναι το βουρτσάκι κατά τη γνώμη μου, τόσο πιο τέλειες είναι οι βλεφαρίδες. 

5. Πέμπτο βήμα: Δώστε όγκο στα χείλη με οποιοδήποτε προϊόν, gloss, κραγιόν ή μολύβια. 

«Κορίτσια, να ξέρετε πως όσο πιο λίγα, τόσο πιο λαμπερές δείχνετε. Η φυσική ομορφιά είναι αυτή που μετράει!».

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

BEAUTY TIPS

Πώς να βελτιώσετε την ανοχή σας για ορούς βιταμίνης C

Πώς να αποφύγετε τους ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να αλλάξεις την ενυδατική σου κρέμα τώρα που μπήκε η άνοιξη

Γιατί μια μικρή αλλαγή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα του skincare σου είναι απαραίτητη όταν αλλάζει η εποχή

Προτεινόμενα

CELEBS

Τάνια Τσανακλίδου: Το συγκινητικό «αντίο» στον Γιάννη Φέρτη

Ο ηθοποιός είχε χωρίσει την πρώτη σύζυγό του για τα μάτια της ερμηνεύτριας

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη