Skip to main content

BEAUTY TIPS

"Πώς θα αποφύγω τον τραυματισμό του δέρματος κατά την απολέπιση;"

Με το μαλακό... 



Πόσο όμορφη αίσθηση. Πόσο αναζωογονημένο νιώθεις το δέρμα μετά από μια ολοκληρωμένη περιποίηση, που περιλαμβάνει και τη διαδικασία της απολέπισης. Αίσθηση απαλότητας και φρεσκάδας σε μια λαμπερή επιδερμίδα, έτοιμη να δεχθεί και να απορροφήσει τα ενυδατικά στοιχεία. 

Πολλές φορές όμως, το αποτέλεσμα έρχεται σε αντίθεση με την παραπάνω εικόνα. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα μπορεί να γίνει κόκκινο από τον ερεθισμό και να παρατηρήσεις περισσότερα σπυράκια. 

Τι φταίει; Το over scrub ή αλλιώς, η υπερβολική προσπάθεια απολέπισης ευθύνεται για τον τραυματισμό του δέρματος και τα ερυθρά σημάδια. Το σφάλμα κρύβεται στη χρήση σκληρής βούρτσας στην περιοχή του προσώπου, που λειτουργεί με τον τρόπο της ηλεκτρικής βούρτσας για τον καθαρισμό των δοντιών. Η τραχιά επιφάνεια της τρίχα τραυματίζει το δέρμα σου και αυτό γίνεται εμφανές όταν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός. Τέτοιου είδους εργαλεία είναι ιδανικά μόνο για λιπαρά δέρματα και η χρήση τους πρέπει να περιορίζεται στη μία φορά εβδομαδιαίως. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε μια απαλή πετσέτα προσώπου. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.