Skip to main content

DO IT YOURSELF

5+1 μυστικά ομορφιάς που πρέπει να μάθεις ΤΩΡΑ

Shh, it's a secret! 


Κέλλυ Νόβακ

Ξέρεις καλά ότι εδώ στο AllYou είμαστε πάντα ειλικρινείς μαζί σου και γι' αυτό δεν μπορούμε ποτέ να σου κρατάμε μυστικά. Γι' αυτό και σήμερα σου αποκαλύπτουμε τα μεγαλύτερα μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα αλλά και το μακιγιάζ σου, ώστε να είσαι και να δείχνεις πάντα φρέσκια και όμορφη... inside out!

1. Είμαι σίγουρη ότι μέχρι τώρα έχεις δει ότι το concealer καμιά φορά δεν είναι αρκετό για να καλύψει όλα τα σημάδια του προσώπου σου. Για να δείχνεις απόλυτα ανανεωμένη, χρησιμοποίησε την μέθοδο του “Color Correcting” και πρόσθεσε στα σημεία αυτά ένα σκούρο ροζ ή ένα ανοιχτόχρωμο κόκκινο κραγιόν. Άπλωσε καλά και ολοκλήρωσε με το concealer και την πούδρα σου.

2. Η αφαίρεση των φρυδιών είναι σίγουρα μια από τις πιο βαρετές διαδικασίες. Ήρθε η ώρα λοιπόν να την... ελαττώσεις και να αγαπήσεις τα πιο πυκνά φρύδια! Ο λόγος; Αν τα αφαιρείς υπερβολικά, ενδέχεται να αφήσεις κάποια κενά σημεία, στα οποία οι τρίχες μπορεί είτε να μην ξαναμεγαλώσουν είτε να φυτρώσουν ακανόνιστα. Περιποιήσου καλά, λοιπόν, τα φρύδια σου, ενυδατώνοντάς τα με ειδικό conditioner ή με βιταμίνη Ε. 

3. Το καυτό μπάνιο είναι ιδανικό για να σε ξυπνήσει το πρωί. Όσο πιο ζεστό όμως είναι το νερό, τότε πιο ξηρό θα είναι το δέρμα σου, όταν στεγνώσεις. Γι' αυτό είναι πάντα σημαντικό να ενυδατώνεις καλά το σώμα σου μετά, ταμπονάροντας -και όχι τρίβοντας- μια κρέμα σώματος πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες.

4. Για ένα άψογο δέρμα, χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό προσώπου και μια ενυδατική κρέμα, τα οποία θα έχεις επιλέξει με βάση τον τύπο του δέρματος σου και μπορείς να χρησιμοποιείς πρωί-βράδυ. Μην ξεχνάς να προσθέσεις στην ρουτίνα αυτή -μια φορά την εβδομάδα- και μια καθαριστική μάσκα προσώπου, που θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις όλα τα επιβλαβή μικρόβια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

5. Για τις ημέρες εκείνες που η κούραση της καθημερινότητας έχει αποτυπωθεί στο πρόσωπό σου και θέλεις να την κρύψεις, άσε το foundation που συνήθως χρησιμοποιείς και δοκίμασε το εξής: Άπλωσε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα στα σημεία που το έχεις περισσότερο ανάγκη και ολοκλήρωσε με ένα μπεζ μολύβι στην περιοχή των ματιών. Με τον τρόπο αυτό θα καλύψεις τα κόκκινα κουρασμένα μάτια και θα δείχνεις πιο φρέσκια από ποτέ.

6. Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσεις το eyeliner είναι με ανοιχτά τα μάτια. Έτσι, οι γραμμές και στα δύο μάτια θα είναι ίσες. Για τέλεια εφαρμογή, σχεδίασε τρεις μικρές γραμμές στην εσωτερική άκρη του ματιού, την μέση και την γωνία. Ένωσε τις γραμμές και το μακιγιάζ σου θα είναι άψογο!

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

DO IT YOURSELF

Το μέλλον στα νύχια σας… όταν το manifestation συνάντησε το μανικιούρ

Αναρωτιέστε πώς να εκδηλώσετε το μέλλον σας; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε το χρώμα νυχιών σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός