3 "όμορφοι" τρόποι να χρησιμοποιήσεις τον βασιλικό - AllYou.gr

Search

3 "όμορφοι" τρόποι να χρησιμοποιήσεις τον βασιλικό

Φρέσκο και νεανικό πρόσωπο ΤΩΡΑ!

01 Απριλίου 2016

Ο βασιλιάς των βοτάνων έρχεται να… σώσει την επιδερμίδα σου, με τον πιο εύκολο τρόπο!

Ίσως να μην ήξερες μέχρι τώρα ότι το μοσχοβολιστό αυτό βότανο, που συνήθως διακοσμούμε έξω από τα σπίτια μας, έχει πραγματικά ευεργετικές ιδιότητες. Όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για το πρόσωπό μας. Έτσι, λοιπόν ανακάλυψα 3 τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον βασιλικό για να αποκτήσεις άμεσα λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

1. Καθαριστικό Προσώπου

Θα χρειαστείς:

20-30 φύλλα βασιλικού

Λίγο νερό

Εκτέλεση: Σε ένα γουδί λιώσε τα φύλλα βασιλικού και άφησε να ελευθερωθούν τα φυσικά έλαια του βοτάνου. Έπειτα, πρόσθεσε λίγο νερό και εφάρμοσε στο πρόσωπό σου, επιτρέποντας στο μείγμα να «κάτσει» για 3-5 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό.

2. Μάσκα Προσώπου

Θα χρειαστείς:

20-30 φύλλα βασιλικού

1 κ.σ γιαούρτι

Εκτέλεση: Με τον ίδιο τρόπο, λιώσε τον βασιλικό. Πρόσθεσε το γιαούρτι και άπλωσε στο πρόσωπό σου, αφήνοντας την μάσκα για 20 λεπτά. Ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό.

3. Τονωτικό Προσώπου

Θα χρειαστείς:

20-30 φύλλα βασιλικού

2 κούπες βραστό νερό

Εκτέλεση: Επανέλαβε την ίδια διαδικασία με τον βασιλικό. Πρόσθεσε σε ένα μπολ το νερό με την λιωμένη πάστα βασιλικού. Άφησε να κρυώσει για 15 λεπτά και έπειτα στράγγιξε το μείγμα, κρατώντας το νερό και αφαιρώντας τυχόν φύλλα. Διατήρησε το νερό βασιλικού στο ψυγείο και εφάρμοσε στο πρόσωπο πρωί-βράδυ με μια πετσέτα, αφού έχεις πλύνει το πρόσωπό σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!