Skip to main content

DO IT YOURSELF

#SpringTan: Φτιάξε την δική σου λοσιόν μαυρίσματος

Και απόκτησε χρυσαφένιο χρώμα, χωρίς… ήλιο!


Κέλλυ Νόβακ

Είναι εδώ και αρκετές μέρες που βλέπω φωτογραφίες από τους φίλους μου στο Facebook, οι οποίοι μόλις έχουν κάνει τα πρώτα τους μπάνια στην θάλασσα. Και αυτό σημαίνει ότι η περίοδος της ηλιοθεραπείας ξεκίνησε!

Παρόλα αυτά, ο ήλιος μπορεί να αποδειχτεί πολύ βλαβερός για δέρμα μας. Για να αποκτήσεις χρυσαφένιο χρώμα, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκτεθείς στον ήλιο! Για ένα φυσικό αποτέλεσμα στο μαύρισμά μου, με απόλυτα φυσικά προϊόντα, πάντα –μα πάντα- χρησιμοποιώ την παρακάτω συνταγή, για την τέλεια diy λοσιόν μαυρίσματος. Αυτή η λοσιόν θα μου χαρίσει χρυσαφένιο αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση ένα πιο… πορτοκαλί χρώμα! Επιπλέον, αποτελείται από φυσικά συστατικά, οπότε δεν θα επηρεάσω το δέρμα μου με «σκληρά» χημικά και φυσικά θα... εξοικονομήσω χρήματα! 

Η παρασκευή της είναι πολύ απλή: Αρκεί να αναμείξεις μια λευκή κρέμα σώματος (χωρίς άρωμα), με κακάο. Ανακάτεψε πολύ καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθούν όλοι οι σβόλοι του κακάο στην κρέμα και να γίνει μια απαλή λοσιόν.Οι ποσότητες που θα χρησιμοποιήσεις εξαρτώνται από εσένα. Όσο περισσότερο κακάο προσθέσεις στην κρέμα, τότε πιο σκούρο αποτέλεσμα θα έχεις.

How to: Για να την εφαρμόσεις, αρχικά πρέπει να φορέσεις γάντια. Έπειτα, με ένα σφουγγάρι (με λεία επιφάνεια) άπλωσε ομοιόμορφα στο δέρμα και άφησε την λοσιόν να απορροφηθεί καλά. Περίμενε 8 ώρες τουλάχιστον μετά την εφαρμογή της, μέχρι να κάνεις ντους. Για να διατηρήσεις την λοσιόν, αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές τάπερ ή σε ένα βαζάκι που κλείνει πολύ καλά. 

Σημείωση: Η λοσιόν θα δείχνει πιο σκούρα όταν την φτιάχνεις, απ’ όσο θα είναι στο δέρμα σου όταν την εφαρμόζεις. Εάν θέλεις να την «ανοίξεις» απλά πρόσθεσε και άλλο από την κρέμα σώματος. 

Προσοχή! Η κρέμα αυτή δεν κάνει για το πρόσωπο! Εάν όμως θέλεις ηλιοκαμένο αποτέλεσμα και στην επιδερμίδα του προσώπου σου, αρκεί να χρησιμοποιήσεις το νέο Cushion De Soleil,  της L’Oreal το οποίο θα γίνει το αγαπημένο σου bronzer! Διαθέτει μοναδικό σφουγγαράκι εμποτισμένο με υγρό bronzer & μη απορροφητικό πον πον για ελεγχόμενη κάλυψη. Απόκτησε την μπρονζέ επιδερμίδα που επιθυμείς, κάνοντας «ταπ-ταπ». Όσα περισσότερα «ταπ-ταπ» κάνεις, τόσο περισσότερο σταθεροποιείς το αποτέλεσμα.

diy-selftanninglotion-01.jpg

Για περισσότερα, μπες εδώ.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.