Skip to main content

DO IT YOURSELF

Θέλεις να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα; Χρειάζεσαι ΜΟΛΙΣ 2 υλικά

Τρέξε στην κουζίνα σου ΤΩΡΑ!


Κέλλυ Νόβακ

Πάει καιρός από τότε που έκανα καθαρισμό ή μια βαθιά απολέπιση προσώπου στην αισθητικό μου. Αρχικά, αυτό ξεκίνησε γιατί δεν μου περίσσευαν τα χρήματα για να κάνω. Έπειτα, είχα τα χρήματα αλλά δεν είχα τον χρόνο. Έπρεπε, λοιπόν, να κάνω κάτι. Δεν θα μπορούσα να αφήσω το δέρμα μου να υποστεί αυτή την… ταλαιπωρία.

Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω κάτι που να συνδυάζει και τα δύο. Δηλαδή, να βρω έναν οικονομικό τρόπο να καθαρίσω σωστά και εις βάθος το δέρμα μου, χωρίς όμως να χάσω πολύ χρόνο. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν έκανα τον καθαρισμό σπίτι. Ε, λοιπόν φίλη μου, την βρήκα την λύση. Και την πιο… φυσική λύση. Με φυσικά υλικά δηλαδή. Τα αποτελέσματα από την αρχή με ενθουσίασαν. Και είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείς και εσύ!

Θα χρειαστείς:

1 κ.σ μαγειρική σόδα

½ κ.σ βιολογικό μέλι

Μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας (προαιρετικό, αλλά σου το συστήνω ανεπιφύλακτα, καθώς θρέφει σε βάθος, ενώ μετά θα μοσχοβολάς)

Εκτέλεση: Ρίξε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Έπειτα, τοποθέτησε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σου και άφησε για ένα λεπτό (για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος). Απαλά και με κυκλικές κινήσεις εφάρμοσε το μείγμα στο πρόσωπό σου. Κάνε μασάζ καθ΄αυτόν τον τρόπο για 3-5 λεπτά, επιτρέποντας να αφαιρεθούν όλα τα νεκρά κύτταρα. Ξέπλυνε με ζεστό νερό.

Σημείωση: Μην εφαρμόσεις το scrub εάν είσαι αλλεργική σε κάποιο από τα υλικά. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το πρόσωπό σου θα κοκκινίσει λόγω της διαδικασίας, αλλά μόνο προσωρινά. Μην εφαρμόσεις το scrub πάνω από 1-2 φορές την εβδομάδα. Τέλος, σε καμία περίπτωση, αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να αντικαταστήσει τον επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου από δερματολόγο/αισθητικό. Απλά είναι μια καλή εναλλακτική, εάν δεν μπορείς να διαθέσεις χρόνο ή χρήμα για μια τέτοια διαδικασία.

Tip: Λόγω του ότι τα επίπεδα του pH θα έχουν «πέσει» μετά τον καθαρισμό, θα σου πρότεινα στη συνέχεια να ρίξεις στο πρόσωπό σου λίγο ροδόνερο, για να επαναφέρεις την ισορροπία του.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Φτιάξε μόνη σου το πιο ανοιξιάτικο άρωμα μαλλιών

Για μαλλιά που μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα 

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Εύκολο diy lip scrub για χείλη λαμπερά κι υγιή

Μια φυσική θεραπεία ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.