Θέλεις να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα; Χρειάζεσαι ΜΟΛΙΣ 2 υλικά - AllYou.gr

Search

Θέλεις να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα; Χρειάζεσαι ΜΟΛΙΣ 2 υλικά

Τρέξε στην κουζίνα σου ΤΩΡΑ!

01 Ιουλίου 2016
Συντάκτης : Kelly Novak

Πάει καιρός από τότε που έκανα καθαρισμό ή μια βαθιά απολέπιση προσώπου στην αισθητικό μου. Αρχικά, αυτό ξεκίνησε γιατί δεν μου περίσσευαν τα χρήματα για να κάνω. Έπειτα, είχα τα χρήματα αλλά δεν είχα τον χρόνο. Έπρεπε, λοιπόν, να κάνω κάτι. Δεν θα μπορούσα να αφήσω το δέρμα μου να υποστεί αυτή την… ταλαιπωρία.

Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω κάτι που να συνδυάζει και τα δύο. Δηλαδή, να βρω έναν οικονομικό τρόπο να καθαρίσω σωστά και εις βάθος το δέρμα μου, χωρίς όμως να χάσω πολύ χρόνο. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν έκανα τον καθαρισμό σπίτι. Ε, λοιπόν φίλη μου, την βρήκα την λύση. Και την πιο… φυσική λύση. Με φυσικά υλικά δηλαδή. Τα αποτελέσματα από την αρχή με ενθουσίασαν. Και είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείς και εσύ!

Θα χρειαστείς:

1 κ.σ μαγειρική σόδα

½ κ.σ βιολογικό μέλι

Μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας (προαιρετικό, αλλά σου το συστήνω ανεπιφύλακτα, καθώς θρέφει σε βάθος, ενώ μετά θα μοσχοβολάς)

Εκτέλεση: Ρίξε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Έπειτα, τοποθέτησε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σου και άφησε για ένα λεπτό (για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος). Απαλά και με κυκλικές κινήσεις εφάρμοσε το μείγμα στο πρόσωπό σου. Κάνε μασάζ καθ΄αυτόν τον τρόπο για 3-5 λεπτά, επιτρέποντας να αφαιρεθούν όλα τα νεκρά κύτταρα. Ξέπλυνε με ζεστό νερό.

Σημείωση: Μην εφαρμόσεις το scrub εάν είσαι αλλεργική σε κάποιο από τα υλικά. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το πρόσωπό σου θα κοκκινίσει λόγω της διαδικασίας, αλλά μόνο προσωρινά. Μην εφαρμόσεις το scrub πάνω από 1-2 φορές την εβδομάδα. Τέλος, σε καμία περίπτωση, αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να αντικαταστήσει τον επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου από δερματολόγο/αισθητικό. Απλά είναι μια καλή εναλλακτική, εάν δεν μπορείς να διαθέσεις χρόνο ή χρήμα για μια τέτοια διαδικασία.

Tip: Λόγω του ότι τα επίπεδα του pH θα έχουν «πέσει» μετά τον καθαρισμό, θα σου πρότεινα στη συνέχεια να ρίξεις στο πρόσωπό σου λίγο ροδόνερο, για να επαναφέρεις την ισορροπία του.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!