Skip to main content

DO IT YOURSELF

Αυτό το σαμπουάν θα σώσει τα ξηρα μαλλιά σου

Φτιάξε μόνη σου αυτό το σαμπουάν που θα κάνει τα μαλλιά σου μαλακά σα μετάξι.


Κέλλυ Νόβακ

Πολλά από τα σαμπουάν που υπάρχουν στο ντουλάπι σου αυτή την στιγμή, μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα βλαβερά, για τα μαλλιά σου. Οι χημικές τους ουσίες αντί να βοηθήσουν τα μαλλιά σου, μπορεί τελικά να είναι αυτές που θα τα καταστρέψουν. Γιατί λοιπόν να μην έχεις μια εναλλακτική λύση σε αυτές τις περιπτώσεις; Μια εναλλακτική την οποία μπορείς να… δημιουργήσεις εσύ.

Η παρακάτω συνταγή από μαγειρική σόδα όχι μόνο είναι πανεύκολη αλλά κάνει και τα μαλλιά σου πιο απαλά σαν μετάξι. Η σόδα δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικά οικονομικό προϊόν το οποίο υπάρχει στο σπίτι όλων μας, αλλά έχει και τρομερές ιδιότητες όταν χρησιμοποιείται στα μαλλιά. Απορροφά την λιπαρότητα, ενώ βοηθάει στην καλύτερη ενυδάτωση «ανοίγοντας» τους θύλακες των μαλλιών. Παρόλα αυτά, οι θύλακες πρέπει να «κλείσουν» μετά για να μην γίνουν τα μαλλιά πιο εύθραστα. Αφού λοιπόν χρησιμοποιήσεις την παρακάτω συνταγή σαμπουάν από σόδα, ξέπλυνε τα μαλλιά σου με μηλόξυδο για να ισορροπήσεις τα επίπεδα του pH των μαλλιών και ολοκλήρωσε κανονικά με το conditioner σου.

Για το σαμπουάν θα χρειαστείς:

¼ της κούπας μαγειρική σόδα

¾ της κούπας ζεστό νερό

2-3 σταγόνες από αρωματικό έλαιο της προτίμησής σου (προεραιτικά)

Εκτέλεση: Ανακάτεψε τα υλικά. Θα δημιουργηθεί μια πάστα. Αν είναι πολύ παχύ το μείγμα βάλε λίγο νερό ακόμη. Εφάρμοσε στα μαλλιά και ξέπλυνε τα καλά. Μην παραλείψεις την παραπάνω διαδικασία που σου εξήγησα παραπάνω.

Extra Tip: Εάν όλη αυτή η διαδικασία σου φαίνεται χρονοβόρα ή δύσκολη μια καλή εναλλακτική είναι να ρίξεις 1 κ.γ σόδα στο ήδη υπάρχον σαμπουάν σου (κατά προτίμησε σε ένα το οποίο να είναι parabens free). 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

DO IT YOURSELF

Το μέλλον στα νύχια σας… όταν το manifestation συνάντησε το μανικιούρ

Αναρωτιέστε πώς να εκδηλώσετε το μέλλον σας; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε το χρώμα νυχιών σας.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.