Skip to main content

DO IT YOURSELF

Αυτό το diy απολυμαντικό χεριών θα γίνει το αγαπημένο σου

Λεβάντα και λεμόνι και τα χέρια σου θα είναι καθαρά και άκρως απαλά!


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί να είμαι και λίγο υποχόνδρια, αλλά όποτε βρίσκομαι εκτός σπιτιού ή γραφείου, κυκλοφορώ πάντα με ένα απολυμαντικό χεριών στην τσάντα μου. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τα κρατήσω «μακριά» από τα μικρόβια, μειώνοντας έτσι και τις πιθανότητες να μολύνω μέχρι και άλλα μέρη του σώματός μου (βλ. πρόσωπο).

Επειδή, όμως, θέλω τα χέρια μου όχι να είναι μόνο καθαρά  και μαλακά (τα απολυμαντικά χεριών του εμπορίου μου προκαλούν πάντα ξηρότητα στο δέρμα), αλλά και να μυρίζουν ωραία, αποφάσισα να βρω μια συνταγή και να φτιάξω το δικό μου! Σκέφτηκα λοιπόν «πόσο δύσκολο είναι να φτιάξει κανείς το δικό του απολυμαντικό χεριών;». Η απάντηση φυσικά είναι καθόλου δύσκολο, γιατί πρόσφατα ανακάλυψα την παρακάτω συνταγή.

Πολύ βασικό στοιχείο για να σε παροτρύνω να την κάνεις, είναι το γεγονός ότι αποτελείται από φυσικά υλικά ως επί το πλείστον, ενώ παράλληλα με την χρήση φυσικών ελαίων προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στα χέρια!

Για την συνταγή θα χρειαστείς:

4 κ.σ. αμαμελίδα (witch hazel)

2 κ.σ. αλόη (σε gel)

1 κ.γ. γλυκερίνη

15 σταγόνες έλαιο λεβάντας

15 σταγόνες έλαιο λεμονιού (απέφυγε τον φυσικό χυμό λεμονιού για να διατηρήσεις το απολυμαντικό αρκετό καιρό)

Εκτέλεση: Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά (εκτός από τα έλαια) σε ένα μπολ και με ένα χωνί, άδειασε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι. Πρόσθεσε τις σταγόνες από τα έλαια της λεβάντας και του λεμονιού στο τέλος. Φρόντισε να κουνάς ελαφρώς το μπουκάλι πριν από κάθε χρήση. 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

DO IT YOURSELF

Το μέλλον στα νύχια σας… όταν το manifestation συνάντησε το μανικιούρ

Αναρωτιέστε πώς να εκδηλώσετε το μέλλον σας; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε το χρώμα νυχιών σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός