Skip to main content

DO IT YOURSELF

Να γιατί πρέπει να βάλεις ζάχαρη στο σαμπουάν σου

Ο σημαντικός λόγος που πρέπει να την ενσωματώσεις στην ρουτίνα των μαλλιών σου!


Κέλλυ Νόβακ

Το ήξερες ότι τα μαλλιά μας χρειάζονται την ίδια σχεδόν ρουτίνα με αυτή του προσώπου μας; Αυτό σημαίνει καθαρισμός, ενυδατώση και απολέπιση. Ναι, ναι καλά διάβασες: Απολέπιση. Είναι ένα από τα βασικά βήματα μάλιστα που πρέπει να ακολουθείς, αν θέλεις υγιή μαλλιά. Και ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις είναι μέσω ενός scrub.

Εδώ, λοιπόν, έρχεται να παίξει και σημαντικό ρόλο η ζάχαρη, καθώς είναι το βασικό υλικό που πρέπει να χρησιμοποιούμε για αυτές τις περιπτώσεις. Προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στην καθιερωμένη ποσότητα που πάντα χρησιμοποιείς όταν λούζεις τα μαλλιά σου, τότε θα επιτύχεις τα εξής: Θα κάνεις scrub / απολέπιση στο κρανίο κάτι που σημαίνει ότι θα αφαιρέσεις όλα τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό σημαίνει ότι όποιο προϊόν και αν χρησιμοποιήσεις μετά (προφανώς το conditioner) τότε θα απορροφηθεί 10 φορές καλύτερα απ’ ότι πριν. Άρα θα προσφέρει μια πραγματικά βαθιά ενυδάτωση στην τρίχα σου.

Παρόλα αυτά, όπως και με το scrub προσώπου, έτσι και εδώ πρέπει να προσέχεις τα εξής: Αρχικά, δεν κάνεις έντονες κινήσεις όταν το εφαρμόζεις στα μαλλιά. Μόνο απαλές, κυκλικές κινήσεις και μέχρι να νιώσεις ότι διαλύεται τελείως η ζάχαρη (είναι μικρή η ποσότητα οπότε θα διαλυθεί γρήγορα). Επίσης, αυτή η διαδικασία, δεν είναι για καθημερινή χρήση. Αρκούν 2-3 φορές την εβδομάδα και θα δεις αμέσα αποτελέσματα στα μαλλιά σου!

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.