Skip to main content

DO IT YOURSELF

Απόκτησε μακριά και πλούσια μαλλιά με αυτό το λάδι

Τα οφέλη του σκόρδου για τα μαλλιά θα σε εκπλήσσουν!


Κέλλυ Νόβακ

Και ποιος δεν λατρεύει το σκόρδο στο φαγητό; Είναι αυτό που θα δώσει έξτρα νοστιμιά στα φαγητά μας! Η μυρωδιά του σωταρισμένου στο ελαιόλαδο σκόρδο, είναι μια που έχει «περάσει» από όλα τα ελληνικά σπίτια! Και μπορεί αυτό το θαυμάσιο φυτό μπορεί να έχει έντονη μυρωδιά, παρόλα αυτά έχει τρομερά οφέλη στην υγεία και την ομορφιά!

Σήμερα, θα σου μιλήσω για το δεύτερο. Το σκόρδο κάνει θαύματα στα μαλλιά, να ξέρεις. Τα βοηθάει πολύ να μακρύνουν. Λόγω του ότι διαθέτει μεταλλικά στοιχεία, κάλσιο και ψευδάργυρο όλα αυτά βοηθούν στην γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας. Η άμεση επαφή του φρέσκου σκόρδου στην ρίζα των μαλλιών «καθαρίζει» σε βάθος τους θύλακες, τους κάνει πιο δυνατούς και τους εμποδίζει από το να «βουλώνουν», κάτι που όταν συμβαίνει ενισχύει στην απώλεια μαλλιών. Επίσης, το σκόρδο έχει βιταμίνη C που είναι θαυμάσια για την υγεία τους. Δίνει boost στην παραγωγή κολλαγούνου, κάτι που προματάρει την ανάπτυξη της τρίχας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σκόρδο, για να μακρύνουν τα μαλλιά σου. Μπορείς απλά να τρίψεις μια σκελίδα στην ρίζα των μαλλιών σου, να καταναλώνεις καθημερινά συμπληρώματα διατροφής σκόρδου κ.ά., παρόλα αυτά, εμένα ο αγαπημένος μου τρόπος είναι εφαρμόζοντας το παρακάτω λάδι σκόρδου. Είναι σούπερ ενυδατικό και το γεγονός ότι περιλαμβάνει μερικά έλαια ακόμη, ενισχύουν όλα μαζί στο να μακρύνουν τα μαλλιά ακόμη πιο γρήγορα.

Για το λάδι θα χρειαστείς:

5 κ.σ λάδι σκόρδου (μπορείς να το βρεις στην αγορά ή να το φτιάξεις μόνη σου)

1 κ.σ καστορέλαιο

1 κ.σ λάδι καρύδας

1 κ.γ έλαιο δεντρολίβανου.

 

Εκτέλεση: Σε ένα γυάλινο μπουκάλι πρόσθεσε όλα τα έλαια μαζί και ανακίνησε καλά. Πάρε 2 κ.σ από το λάδι που μόλις έφτιαξες και βάλε στην ρίζα των μαλλιών. Κάνε πολύ καλό μασάζ με τα δάχτυλά σου και έπειτα άφησε για 30 λεπτά. Ξέπλυνε λούζοντας τα μαλλιά σου. Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις και conditioner καθώς το λάδι είναι αρκετά ενυδατικό από μόνο του. Επανέλαβε την διαδικασία 3 φορές την εβδομάδα για μέγιστα αποτελέσματα!

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Φτιάξε μόνη σου το πιο ανοιξιάτικο άρωμα μαλλιών

Για μαλλιά που μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα 

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Εύκολο diy lip scrub για χείλη λαμπερά κι υγιή

Μια φυσική θεραπεία ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών