4 τρόποι να κάνεις την ρουτίνα του μπάνιου σου πιο «πράσινη» - AllYou.gr

Search

4 τρόποι να κάνεις την ρουτίνα του μπάνιου σου πιο «πράσινη»

Εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για μια πιο οικολογική «συνείδηση»!

21 Σεπτεμβρίου 2017
Συντάκτης : Kelly Novak

Πολλές φορές σκέφτομαι ότι θα ήθελα να έχω μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση και να κάνω την καθημερινότητα μου πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Νιώθω όμως ότι χρειάζεται να ξοδέψω ένα σωρό χρήματα, μέχρι και να θυσιάσω πολλά από τα αγαπημένα μου προϊόντα ή να αλλάξω αρκετά τις συνήθειες μου, για να το πετύχω αυτό. Μπορώ πια με βεβαιότητα να σου πω, ότι έκανα λάθος.

Το έψαξα λίγο –τελικά χρειάζεται μόλις λίγο ψάξιμο- και βρήκα λύσεις. Βρήκα εύκολους τρόπους (πραγματικά εύκολους) που δεν θα στοιχίσουν, ούτε στην καθημερινότητα, ούτε στο πορτοφόλι μας.

Θα δεις και εσύ ότι τελικά, είναι εύκολο να συνεισφέρεις και εσύ και εγώ, λίγο με τον τρόπο μας, ώστε να γίνουμε λίγο πιο «πράσινες» και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο eco-friendly!

#1. Ξαναχρησιμοποίησε τα μπουκάλια του σαμπουάν, conditioner κτλ. Είτε ξαναγεμίζοντάς τα με το ίδιο προϊόν, είτε βάζοντας σε αυτά άλλα προϊόντα. Θα κάνεις ουσιαστικά μια μίνι «ανακύκλωση» σε πλαστικά μπουκάλια!

#2. Αντικατέστησε το τηλέφωνο του ντους, με ένα με μικρότερη ροή. Οκέι, μπορεί να σου παίρνει το ντους σου 5-10 λεπτά παραπάνω απ’ ότι πριν, αλλά έτσι θα σπαταλάς λιγότερο νερό –κάτι που θα «φανεί» και στον λογαριασμό της ΔΕΗ!

#3. Προτίμησε φυσικά ή βιολογικά προϊόντα ομορφιάς. Υπάρχουν diy μάσκες προσώπου που μπορείς να κάνεις με φυσικά υλικά, natural έλαια ομορφιάς για ενυδάτωση και γενικά πολλά βιολογικά και πιο «πράσινα» brands, που προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα στα θέματα της ομορφιάς.

#4. Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Έτσι, και λιγότερο ρεύμα θα χρησιμοποιείς και τα μαλλιά σου δεν θα ταλαιπωρείς το ίδιο!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!