Skip to main content

DO IT YOURSELF

Ο εύκολος τρόπος να δημιουργήσεις το πιο σαγηνευτικό smoky μακιγιάζ

5 βήματα αρκούν. Μόνο πέντε!


Κέλλυ Νόβακ

Όλες έχουμε βρεθεί στην ίδια θέση: ετοιμαζόμαστε να βγούμε έξω και θέλουμε να δείχνουμε από την κορυφή ως τα νύχια άψογες και... μοιραίες! Και, ως γνωστόν, για ένα μοιραίο look, υπάρχει και το πιο μοιραίο μακιγιάζ: το smoky eye!

Είναι πολύ «παρεξηγημένο», βέβαια. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ για να αποκτήσεις αυτό το τόσο σαγηνευτικό μακιγιάζ που θα σου προσφέρει σεξαπίλ και αυτοπεποίθηση.

Ε, λοιπόν, δεν χρειάζεται. Στο λέω με απόλυτη σιγουριά! Με τα παρακάτω (μόλις) 5 απλά βήματα θα δεις ότι δεν χρειάζεται να είσαι beauty expert για να καταφέρεις να υιοθετήσεις το διαχρονικό αυτό μακιγιάζ!

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Step #1: Δημιούργησε μια ομοιόμορφη βάση

Ξεκίνα το μακιγιάζ σου εφαρμόζοντας primer στα βλέφαρα κάτι που θα βεβαιώσει ότι θα εξαφανιστούν τυχόν κοκκινίλες από το δέρμα. Αν δεν φεύγουν παρόλα αυτά, τότε εφάρμοσε λίγο (λίγο!) concealer και άπλωσε πολύ καλά! Το primer ή το concealer θα αναδείξει καλύτερα και την σκιά ματιών που θα εφαρμόσεις μετά.

Step #2: Τόνισε το τόξο κάτω από τα φρύδια

Λίγη ποσότητα από το highlighter σου ή μια glittery και ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών στο τόξο κάτω από το φρύδι, αλλά και στην εσωτερική γωνία των ματιών είναι αρκετή για να τονίσει το βλέμμα αλλά και για να δώσει φως στο smoky, σκούρο μακιγιάζ.

Step #3: Βάψε το μάτι

Με το χέρι σου πάτησε την σκουρόχρωμη σκιά της επιλογής σου (μπορεί να είναι μια σε μαύρη, γκρι ή σκούρα καφέ απόχρωση) και άπλωσε σε όλο το βλέφαρο. Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ ακριβής με την εφαρμογή, αρκεί να καλύψεις καλά όλο το βλέφαρο μέχρι το σημείο που σταματάει το κόκκαλο του ματιού.

Step #4: Ώρα για το smoky

Με ένα «φουντωτό» πινέλο ματιών άπλωσε πάρα πολύ καλά την σκιά που μόλις άπλωσες και «απάλυνε» τις άκρες. Τip: Αν απλώσεις και μία δεύτερη σκιά ματιών (σε λίγο πιο ανοιχτή απόχρωση από την προηγούμενη) τότε θα προσφέρεις ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα στο μακιγιάζ

Step #5: Τελευταίες πινελιές

Τώρα που έχεις ξεμπερδέψει με το «δύσκολο» μέρος του μακιγιάζ, μπορείς να βάλεις τις τελευταίες πινελιές! Όπως: να ολοκληρώσεις τραβώντας μια μαύρη γραμμή στο κάτω μέρος του ματιού και να τονίσεις το βλέμμα με μία (ή και δύο) στρώσεις μάσκαρας!

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Φτιάξε μόνη σου το πιο ανοιξιάτικο άρωμα μαλλιών

Για μαλλιά που μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα 

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Εύκολο diy lip scrub για χείλη λαμπερά κι υγιή

Μια φυσική θεραπεία ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί