Skip to main content

DO IT YOURSELF

2 εκπληκτικές μάσκες για επιδερμίδα "τζάμι"!

Εύκολες diy συνταγές που θα λατρέψεις.


Κέλλυ Νόβακ

Οk, μπορεί καμιά φορά να σου φαίνεται λίγο περίεργο να χρησιμοποιείς υλικά από την κουζίνα σου για να δημιουργήσεις μια ενυδατική μάσκα, για παράδειγμα. Και εμένα μου φαίνεται, ψέματα δεν θα σου πω!

Αλλά όταν σκέφτομαι τα οφέλη που προσφέρουν πολλά απ’ αυτά τα φυσικά υλικά, τελικά λέω «βοηθάω πολύ το δέρμα μου τώρα». Και ισχύει αυτό. Δηλαδή, πάρε για παράδειγμα, τις παρακάτω 2 μάσκες για λαμπερή όψη. Η μία περιλαμβάνει (φυσική) πάστα ντομάτας και η άλλη αυγό. Κουλό ε;

Όσο όμως περίεργο κι αν ακούγεται, άλλο τόσο φυσιολογικό ακούγεται σε παλαιότερες γενιές που συχνά χρησιμοποιούσαν φυσικά υλικά στην επιδερμίδα τους, όταν πολλά προϊόντα που υπάρχουν τώρα στο εμπόριο, δεν είχαν εφευρεθεί καν!

Αυτά σκέφτομαι τελικά, και πείθω τον εαυτό μου ώστε να κάνει diy μάσκες. Και ειδικά οι παρακάτω δεν με κάνουν να το μετανιώνω ποτέ, αφού βλέπω τα εκπληκτικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μου, μετά την εφαρμογή τους.

Μάσκα από πάστα ντομάτας

Η ντομάτα είναι πολύ καλή για το δέρμα, μιας και απορροφάει την λιπαρότητα, ενώ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Για την συνταγή θα χρειαστεί να ξεφλουδίσεις μια ντομάτα και να την βάλεις σε ένα μπλέντερ μέχρι να λιώσει πολύ καλά και να γίνει πάστα. Η πάστα πρέπει να είναι αρκετά πηχτή ώστε να μπορεί να «κάτσει» στο πρόσωπο. Άφησε για 15 με 20 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε με κρύο νερό!

Μάσκα από αυγό και μέλι

Τέλεια μάσκα για τα κρύα πρωινά του χειμώνα, μιας και θα ενυδατώσει το δέρμα φανταστικά! Ανάμειξε τον κρόκο ενός αυγού με μια κουταλιά του γλυκού μέλι και άπλωσε σε καθαρό πρόσωπο. Άφησε για 15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

DO IT YOURSELF

Φτιάξε μόνη σου το πιο ανοιξιάτικο άρωμα μαλλιών

Για μαλλιά που μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα 

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα