Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να μακρύνεις τα νύχια σου φυσικά

Εύκολοι τρόποι για να πάνε… μακριάαααααα!


Κέλλυ Νόβακ

Πολλές φορές, όταν βλέπω μια γυναίκα με όμορφα μακριά νύχια, αναρωτιέμαι «πώς το κάνει αυτό;». Είχα προσπαθήσει πολλές φορές στην ζωή μου να τα μακρύνω, αλλά απέτυχα παταγωδώς! Έτσι, για καιρό είχα «συμβιβαστεί» και αγαπήσει τα κοντά, αλλά πάντα περιποιημένα, μου νύχια.

Μέχρι που μία ωραία πρωία αποφάσισα να βάλω τέλος στα βάσανά μου! Βάλθηκα να βρω ένα τρόπο να τα μακρύνω! Ξέρω ότι δεν είναι μια «γρήγορη» διαδικασία αυτή, αλλά δεν με απασχόλησαν καθόλου τυχόν δυσκολίες που μπορεί ν’ αντιμετώπιζα! Είχα πλέον βάλει στόχο να τα μακρύνω, πάση θυσία!

Έψαξα λοιπόν, tips στο διαδίκτυο, ρώτησα την μανικιουρίστα μου και άρχισα να τεστάρω όλα όσα έμαθα. Τελικά, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά απ’ όσο περίμενα. Δοκίμασα διάφορα και κατέληξα στα παρακάτω.

Το αποτέλεσμα; Κατάφερα να μακρύνω τα νύχια μου. Και για του λόγου τω αληθές, ιδού και οι αποδείξεις!

4tips4longnails_01.jpg

Τι χρειάζεται να κάνεις λοιπόν, για να τα μακρύνεις κι εσύ;

Φτιάξε την διατροφή σου

Το τι καταναλώνουμε καθημερινά έχει αντίκτυπο στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας! Φρόντισε να τρως τροφές με βιταμίνες Α, C και K αλλά και B.

Διατήρησε τα νύχια σου ενυδατωμένα

Εφάρμοζε σε καθημερινή βάση στα νύχια σου ένα λαδάκι του τύπου αμυγδαλέλαιο, ακόμα και ελαιόλαδο, κυρίως στις παρανυχίδες. Αυτό θα τις θρέψει και θα επιτρέψει να μακρύνουν τα νύχια σου πιο γρήγορα.

Σταμάτα να πειράζεις τα νύχια σου!

Έχεις την τάση να πειράζεις τα νύχια σου; Από να τα… τρως μέχρι και να τα λιμάρεις, να βγάζεις συνέχεια τα πετσάκια κτλ. Αν το κάνεις αυτό, σταμάτα αμέσως! Αυτό κάνει τα νύχια σου πιο ευάλωτα με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα και να μην μακραίνουν σωστά.

Η υπομονή είναι αρετή

Μην είσαι ανυπόμονη! Το να μακρύνουν τα νύχια σου δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται μέσα σε μια νύχτα. Χρειάζεται να έχεις υπομονή και να ακολουθείς πιστά μια ισορροπημένη διατροφή και όλα τα παραπάνω που σου πρότεινα! Αρκεί να προσέξεις όλα αυτά και θα έχεις μακριά και πάνω απ’ όλα υγιή νύχια μέσα σε λίγο καιρό!

Κεντρική φωτό: Instagram @jakpiekniebyckobieta

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

DO IT YOURSELF

Το μέλλον στα νύχια σας… όταν το manifestation συνάντησε το μανικιούρ

Αναρωτιέστε πώς να εκδηλώσετε το μέλλον σας; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε το χρώμα νυχιών σας.

Προτεινόμενα