Skip to main content

DO IT YOURSELF

Τι πρέπει να προσέχεις όταν επιλέγεις lip balm

Δύο tips που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα!


Κέλλυ Νόβακ

Προσωπικά, από την τσάντα μου δεν λείπει ποτέ ένα lip balm. Ποτέ όμως. Υπάρχει στην τσάντα μου όλες τις εποχές. Φθινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι.

Φυσικά, τώρα που αρχίζει σιγά-σιγά (πολύ, πολύ, πολύ, πολύ σιγά…) να πέφτει η θερμοκρασία, αυτό το προϊόν (αυτό και η κρέμα χεριών), δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου. Και πολλές γυναίκες λειτουργούν έτσι. Γιατί, σε ποια αρέσουν τα σκασμένα χείλη; Σε καμία, σίγουρα. Σημαντικό βέβαια είναι πέρα από τα σκασμένα χείλη, να μην έχεις και….τοξικά χείλη!

Σε πολλά από balm του εμπορίου, υπάρχει ως βασικό συστατικό η βαζελίνη (aka petrolatum). Αυτό το συστατικό είναι καλό να μην έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Ο σκοπός της χρήσης ενός lip balm είναι να ενυδατώσεις τα χείλη και να τα κάνεις μαλακά σαν βελούδο! Αν λοιπόν, στο προϊόν αυτό υπάρχει βαζελίνη, κάνεις το ακριβώς αντίθετο. Επίσης, αν το είδος της βαζελίνης που υπάρχει στο balm σου, δεν έχει λάβει την σωστή επεξεργασία, αυτό το χημικό μπορεί να είναι και καρκινογόνο ή να δημιουργήσει αλλεργίες. 

Απόφυγε την φαινόλη

Η βαζελίνη είναι το πιο κοινό χημικό συστατικό που υπάρχει σε πολλά lip balms, αλλά σημαντικό είναι να αποφεύγεις και την φαινόλη. Και αυτή μπορεί να δημιουργήσει αλλεργίες και ακόμα χειρότερα, αν απορροφάται από τον οργανισμό σε καθημερινή βάση, υπάρχει περίπτωση, σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει μέχρι και προβλήματα στο νεφρό.

Go Natural

Αν έχεις αμφιβολίες για την ποιότητα του lip balm σου, απλά προτίμησε ένα φυσικό προϊόν! Φρόντισε λοιπόν, το balm που πρόκειται να αγοράσεις να έχει ως βάση ή το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το shea ή cocoa butter ή το κερί μελισσών (beeswax).

Φωτο: Anastasia Dulgier on Unsplash

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.