Ένα μήλο την ημέρα, προστατεύει και το πρόσωπό σου! - AllYou.gr

Search

Ένα μήλο την ημέρα, προστατεύει και το πρόσωπό σου!

Diy recipe. 

02 Δεκεμβρίου 2014

Για μπανανόφλουδες ξέραμε... Για τις φλούδες του μήλου όμως, τι έχεις διαβάσει έως τώρα; Μην μπεις στον κόπο να σκεφτείς πολύ, γιατί σου τα έχω ετοιμάσει όλα!

Θυμάμαι τον πατέρα μου, να προσπαθεί να με πείσει να πιω το φυσικό χυμό μήλου με τη φλούδα. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το γιατί, αλλά τελικά είχε το λόγο του: Η φλούδα του μήλου περιέχει τεράστιες ποσότητες αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων, απαραίτητων για ένα υγιές δέρμα.

Πώς συνδέεται αυτό με τις θεραπείες ομορφιάς; Η φλούδα του φρούτου έχει την ιδιότητα να προστατεύει επίσης από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες αντιμετωπίζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης και προστατεύουν από το στρες. Επιπλέον, βοηθούν στην ανάπτυξη των κυττάρων και βελτιώνουν τη συνολική ποιότητα του δέρματος, ενώ η βιταμίνη C στο μήλο, διατηρεί τη λάμψη στο δέρμα

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη φλούδα ως προϊόν περιποίησης: Βγάλε τη φλούδα από δυο μήλα και άλεσε την στο μπλέντερ. Ανακάτεψε δυο κουταλιές τριμμένης φλούδας σε ένα μπολ με τρεις κουταλιές βουτυρόγαλα. Άπλωσε τη μάσκα στο λαιμό και το πρόσωπο για μισή ώρα. Ξέβγαλε με κρύο νερό. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!