Skip to main content

ΑΡΘΡΑ

Eίσαι νούμερο!

Πρόσωπα ίδια. Πρόσωπα που μπαίνουν κάθε μέρα στο σαλόνι μας και μας κοιτάζουν με το χαμόγελο στα χείλη. Αυτοί δεν μας βλέπουν, εμείς όμως τους παρακολουθούμε σιωπηλά μέσα από την τηλεόραση και κρίνουμε...


Σπύρος Γουναρόπουλος

Αυτά που βλέπουμε είναι πολλά και μερικές φορές ανεξήγητα. Σε όποιο κανάλι και να γυρίσεις θα δεις και από μία νέα εκπομπή (πρωί-­ μεσημέρι). Αυτό είναι καλό, γιατί τρώει ψωμάκι ο κόσμος στα κανάλια που δουλεύει, αλλά από την άλλη ανούσια και ξεθαμένα από τη ναφθαλίνη projects προσπαθούν να σε κερδίσουν. Τι χρειάζονται από σένα; Να κολλήσεις στον ίδιο σταθμό για ανέβουν τα νουμεράκια.

Σαν χάνος λοιπόν, κολλάει το μυαλό σου σε θεάματα βγαλμένα από τη δεκαετία του '90 και με παρουσιάστριες τόσο ψεύτικες που σε κάνουν να θέλεις να μπεις μέσα στο γυαλί και να τις πετάξεις ένα Υoplait (όχι αυτό με το 0%, αλλά το πλήρες).

Και τις καταλαβαίνεις ότι είναι τόσο fake, που απορείς πως τόσο καιρό δεν είναι υποψήφιες για τα "Χρυσά Βατόμουρα"!

Γελάκια δήθεν αυθόρμητα, κυρίες "αποφασισμένες" να μας κάνουν να περάσουμε καλά και χαζοσυζητήσεις που ούτε η κυρά Μαρίκα στο κομμωτήριο δεν κάνει. Αυτές, όμως, ντε και καλά θα κάνουν τη δουλειά τους. Θα φορέσουν την κλασική "μουτσούνα" της τηλεόρασης, με μοναδικό σκοπό να τις πάρεις με καλό μάτι.

Η θεματογραφία ίδια, όπου και να κοιτάξεις. Τι φόρεσε η κάθε μία, που πήγε, αν είναι έγκυος, τι είπε η μάνα για τον γάμο της κόρης της κ.ο.κ.

Κυρία μου, το ξέρουμε ότι θέλεις να κάνεις νούμερα, αλλά σε έχω πάρει χαμπάρι ότι δεν είσαι αληθινή. Δεν δίνεις μία για το αν θέλω να περάσω καλά που σε βλέπω και το μόνο που σε νοιάζει είναι να παίξεις τον ρόλο σου, να με κάνεις να κολλήσω για να βλέπεις την άλλη μέρα πόσο "τοις εκατό" έκανες.

Δεν είσαι αυθόρμητη. Στην πραγματική σου ζωή είσαι κάποια άλλη και στην τηλεόραση είσαι απλά μία "ηθοποιός"! 

Ο τηλεθεατής, όμως, σε καταλαβαίνει.

Νοιάζεσαι για την τηλεθέαση και μόνο. Νοιάζεσαι τι θα πουν τα νούμερα!

Είσαι απλώς ένας άνθρωπος­ νούμερο!

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Η πόλη στους δρόμους

ΑΡΘΡΑ

Jean-Marc Fournie: Μοντέρνοι Άγγελοι

«Ο πατέρας Φουρνιέ είναι ένας απόλυτος ήρωας» 

ΑΡΘΡΑ

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σ' εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.