Skip to main content

ΑΡΘΡΑ

Ταξίδι στη Nagaland

Η Δήμητρα Στασινοπούλου μας ξεναγεί στo πιο μακρινό ΒΑ άκρο της Ινδίας.



Η Nagaland είναι μία από τις 28 πολιτείες που απαρτίζουν την Ινδία και βρίσκεται στο πιο μακρινό ΒΑ της, στην περιοχή των Ιμαλαίων. Κατοικείται από 16 φυλές που έχουν τη δική τους ιδιαίτερη κουλτούρα, γλώσσα και διάλεκτο. Άνθρωποι της φύσης καθώς είναι έχουν εξαιρετικά ανεπτυγμένο το αίσθημα της ελευθερίας.

Έτσι στις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις της κουλτούρας τους αναδεικνύεται  η μοναδικότητα, η αγνότητα και ο αυθόρμητος χαρακτήρας τους.
Αποκορύφωμα αυτών των εκδηλώσεων είναι το Hornbill Festival, που πραγματοποιείται την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα Kohima, όπου συγκεντρώνονται όλες οι φυλές για να γιορτάσουν προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.  Λίγες μόνο γενιές μας χωρίζουν από την εποχή που οι σπουδαίοι πολεμιστές των φυλών των Naga, εχοντας αποδείξει την αξία τους στη μάχη, αποκτούσαν το δικαίωμα να κάνουν τατουάζ στο σώμα τους και να στολιστούν με τα φτερά του Hornbill. Αντιπροσωπεύουν ένα πολύτιμο κομμάτι της κληρονομιάς του ανθρώπου και αξίζουν τον σεβασμό και την αναγνώρισή μας.
  
Επειδή πιστεύω ότι όσο περισσότερο μαθαίνουμε τις διαφορετικές κουλτούρες τόσο περισσότερο τις κατανοούμε και τις αποδεχόμαστε, ελπίζω αυτές οι εικόνες που μοιράζομαι μαζί σας να σας ταξιδέψουν σε ένα πολύχρωμο και φωτεινό κόσμο όπου κυριαρχεί η μαγεία του αυθεντικού τρόπου ζωής.
 
Το e-book link είναι http://www.yumpu.com/en/embed/view/mN0R87kgeYV92FEo και οι φωτογραφίες του βιβλίου βρίσκονται και στο https://dimitrastasinopoulou.smugmug.com/INDIA-NAGALAND-Villages-and/i-SNjwV62
 

Φιλικά, 
 
Δήμητρα Στασινοπούλου

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Η πόλη στους δρόμους

ΑΡΘΡΑ

Jean-Marc Fournie: Μοντέρνοι Άγγελοι

«Ο πατέρας Φουρνιέ είναι ένας απόλυτος ήρωας» 

ΑΡΘΡΑ

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σ' εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.