Skip to main content

ΑΡΘΡΑ

Να γιατί λατρέψαμε τα Terata!

Το LikeMother, LikeDaughter είδε το "Terata the musical" του Γιώργου Θεοφάνους και μας λέει ξεκάθαρα γιατί να το δεις με το παιδί σου.



Με το μικρό μου, το πιο γλυκό τερατάκι του κόσμου όλου, το παιδί-λάστιχο, το κορίτσι-musical-everyday, πήγαμε και είδαμε το έργο Terata the musical και... εντάξει, μιλάμε για τερατώδη επιτυχία!   

Βρεθήκαμε στο Σύγχρονο θέατρο (πρώτη μας φορά εκεί και το συμπαθήσαμε) την περίοδο του Halloween και λίγο πριν η Ιωάννα κάνει το scary bday party της για τους φίλους της. Ήμασταν, δηλαδή, ήδη μέσα στο κλίμα.
 

terata_allyou_us.jpg

 
Νυχτερίδες, φαντάσματα, ζόμπι και ανάμεσά τους... ο Γιώργος Θεοφάνους. Ναι, ήταν και αυτός εκεί, πίσω από το μπαρ. Και αστειευόταν, όπως και το κοινό, με μία από τους 14 performers που βρισκόταν στο φουαγιέ και πέταγε χιουμοριστικές ατάκες.
 
Λίγο πριν μπούμε για να καθίσουμε στις θέσεις μας, μας περίμενε ο Ανθρωπόλυκος, πεσμένος κάτω στα πατώματα. Ποιος τολμάει να τον χαϊδέψει; Η παράσταση είχε αρχίσει πριν καν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι!
 

terata_allyou_ble.jpg       
 

Το σκηνικό ατμοσφαιρικό, απόκοσμο, με μια ομίχλη να διαχέεται παντού, σε βάζει στη στιγμή στον υπόγειο, μυστηριώδη κόσμο των τεράτων. (Που αν νομίζεις ότι το παιδί σου είναι μικρό και θα τα φοβηθεί, δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση. Ήταν και πολλά μικρούλια ανάμεσά μας και το καταδιασκέδασαν!)
 
Αυτός ο Κύπριος, λοιπόν, ο Θεοφάνους το έκανε το θαύμα του. Δεν είναι μόνο ότι ο τύπος μάλλον έπεσε μικρός στη μαρμίτα με τις νότες, είναι που σε αυτό του το εγχείρημα έκανε και τη ευφυή κίνηση να πάρει στην παρέα του τους καλύτερους:  
 
Μαζί του στη σκηνοθεσία και φυσικά στη χορογραφία, ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Στα απόκοσμα σκηνικά και τα ευφάνταστα κοστούμια, η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου.
Στους τέλειους, χρωματιστούς φωτισμούς, ο Γιώργος Τέλλος.
Και φυσικά στο απίστευτα scary μακιγιάζ, τα παιδιά της σχολής του χρόνια αγαπημένου μου Γιάννη Μαρκετάκη. 

Φυσικά τίποτα εξαιρετικά τερατώδες δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχαν επιλεχθεί αυτοί οι 14 ηθοποιοί-χορευτές-τραγουδιστές που υποδύονται τα τέρατα. Και ειλικρινά είναι ένας κι ένας! Το ταλέντο τους ξεχειλίζει τη σκηνή και φτάνει μέχρι τις θέσεις μας, στην καρδιά μας μέσα. 
 

terata_allyou_bat.jpg
 

Πρωταγωνιστές τα μεταλλαγμένα τέρατα που ζουν κάτω από τη γη, στη Χωματοτερατερή, μετά τον τελευταίο πόλεμο με τους ανθρώπους για το νερό. Η κακιά και αδίστακτη, και τόσο εντυπωσιακή ομολογουμένως, Σκουληκαντέρα είναι η αρχηγός τους που τους εκμεταλλεύεται και τους επιβάλλεται κάνοντάς τους να ζουν διαρκώς μέσα στον φόβο.

Η Κούκλα, η Βέτζι (το ζόμπι... χορτοφάγος), ο Ανθρωπόλυκος, ο Νυχτερίδας, το κάθε Τέρας σε κάνει να το λατρέψεις. Σε συγκινεί, σε κάνει να γελάσεις, σε εκπλήσσει, σε πεισμώνει, μιλάει στη γλώσσα των παιδιών αλλά παράλληλα κλείνει το μάτι και στους γονείς.

*Για να διαβάσεις τη συνέχεια του άρθρου, να δεις ακόμα περισσότερες φωτογραφίες και να μάθεις πληροφορίες για την παράσταση, κάνε κλικ εδώ: LikeMother,LikeDaughter

    
 

 

 
 



 


 



 


 
 

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Η πόλη στους δρόμους

ΑΡΘΡΑ

Jean-Marc Fournie: Μοντέρνοι Άγγελοι

«Ο πατέρας Φουρνιέ είναι ένας απόλυτος ήρωας» 

ΑΡΘΡΑ

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σ' εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου