Skip to main content

ΑΡΘΡΑ

Κυριακή με ένα Ξωτικό και brunch με έναν Μπλε Παπαγάλο

Το LikeMother,LikeDaughter πέρασε μια αξέχαστη Κυριακή βλέποντας καλό θέατρο και απολαμβάνοντας νοστιμιές σε ένα υπέροχο στέκι!



Τυχερό παιδί η Ιωάννα, μου λέτε. Τυχερή και εγώ που είμαι μαμά της. Γιατί κάνει τις Κυριακές μου πιο φωτεινές και από τον πιο λαμπρό ήλιο!

Μια από αυτές τις λαμπρές Κυριακές πήραμε το μετρό, πήγαμε στο Από Μηχανής Θέατρο, στο Μεταξουργείο, και είδαμε μια εξαιρετική παράσταση που προλαβαίνετε να δείτε και σεις, αυτή και την επόμενη Κυριακή, 14 και 21/1, πριν ρίξει αυλαία.

«Ένα ξωτικό στην πόρτα μου» από την ομάδα Κοπέρνικος, δηλαδή την Έμη Σίνη και τον Άγγελο Αγγέλου, που και ωραίες παραστάσεις σκαρφίζονται και τέλεια βιβλία γράφουν.

xotiko_kopernikos.jpg

Έτσι όπως φτάσαμε καθυστερημένες, ίσα ίσα προλάβαμε να πούμε ένα καλημέρα στην Έμη, και να βρούμε να καθίσουμε. Γεμάτο το θέατρο, γονείς, παιδιά, ακόμα και μικρουλάκια κάτω των 4 ετών.

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Ένας ιδιοκτήτης εργοστασίου παιχνιδιών το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι το πώς θα βγάλει λεφτά και μηχανεύεται χίλιους δυο τρόπους για να το καταφέρει. Δίπλα του, ο βοηθός του, ο σχεδιαστής των παιχνιδιών, αλλά και ο πανταχού παρών, κουτσομπόλης ταχυδρόμος. Μέχρι που ξαφνικά εμφανίζεται στη ζωή τους ένα ξωτικό που κουβαλά έναν καημό. Εκείνος που πάντα έδινε, που με αγάπη πρόσφερε έχει κρατημένο χρόνια τώρα ένα δώρο που δεν έχει παραδοθεί στο παιδάκι που το ζήτησε κάποτε...

Δεν θα σας πω όλη την υπόθεση, γιατί όπως λέει και η Ιωάννα, αν το ξέρεις από πριν, μετά βαριέσαι. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος καθώς το τσιτάτο της κόρης μου, εδώ δεν ισχύει.

xotiko_mesa_actors.jpg

Θα μπορούσα να σας πω τις ατάκες μία-μία και πάλι να το δείτε και να σας ενθουσιάσει. Γιατί ναι μεν η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα και έχει πλοκή, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που σε συναρπάζει.

*Είναι ο τρόπος που έχει γραφτεί/ παιδευτεί το κείμενο, οι φράσεις, οι ατάκες του, που σε εκπλήσσουν. Σε κάνουν να μειδιάς, να γελάς, να συγκινείσαι, να κουνάς συγκαταβατικά το κεφάλι. Ένα κείμενο αληθινό κέντημα!

*Είναι οι 4 ηθοποιοί, ο εργοστασιάρχης με την καταπιεσμένη ευαισθησία, το τρυφερό ξωτικό με φυσιογνωμία... ξωτικού (πραγματικά, ιδανικότερος ηθοποιός δεν θα μπορούσε να βρεθεί), ο υποτακτικός βοηθός που κάνει την επανάστασή του, και ο ταχυδρόμος. Αχ, αυτός ο ταχυδρόμος, η γυναίκα της παρέας, κλέβει τις εντυπώσεις!

*Είναι τα απλά σκηνικά που με τρόπο άμεσο και ευφάνταστο μεταλλάσσονται, μετακινούνται, αλλάζουν μορφή και σε ταξιδεύουν σε διαφορετικές εικόνες κάθε φορά.

*Είναι τα σκηνοθετικά ευρήματα που σε κάνουν να μπαινοβγαίνεις από το έργο, σαν να ρίχνεις κλεφτές ματιές στα παρασκήνια.

*Είναι τα τραγούδια, η μελωδία, οι στίχοι που πετυχαίνουν απευθείας στην καρδιά και αφυπνίζουν το μυαλό.

*Είναι το μήνυμα: Πόσο λυτρωτικό είναι να δίνεις. Πόσα έχεις να πάρεις μετά χωρίς να το περιμένεις. Τι μας κάνει, αλήθεια, να το ξεχνάμε; 

xotiko_ioanna.jpg

*ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα
Τιμή εισιτηρίου: 10€, ομαδικό 8€ 
Κρατήσεις θέσεων: : (+30) 210 523 2097  

*Πού πήγαμε μετά και πώς περάσαμε; Κάντε κλικ εδώ για να το μάθετε!


 


 


 

 

 

 

 


 

 

Ό,τι θέλετε να μάθετε για την παράσταση, θα το βρείτε εδώ! 

 

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Η πόλη στους δρόμους

ΑΡΘΡΑ

Jean-Marc Fournie: Μοντέρνοι Άγγελοι

«Ο πατέρας Φουρνιέ είναι ένας απόλυτος ήρωας» 

ΑΡΘΡΑ

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σ' εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.