Skip to main content

ΑΡΘΡΑ

Misery

Το να αναπαράγεις το ίδιο προϊόν κάθε χρονιά, σε φτάνει σε ένα σημείο που θα πεις "Αϊ σιχτίρ". Ο κόσμος θέλει... ψέμα για να σε πιστέψει και αν τυχόν κάνεις το λάθος και παρουσιαστείς αληθινός, την έβαψες!


Σπύρος Γουναρόπουλος

Μην ακούτε αυτούς που λένε ότι ο τηλεθεατής καταλαβαίνει... Κάνετε λάθος! Αν καταλάβαινε δεν θα έμπαινε καν στον κόπο να ανοίξει την τηλεόραση. Αυτός που έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται δεν έχει αυτόν τον... διάολο μέσα στο σπίτι του.

Χάνεις χρόνο. Θα μπορούσες να μην σπαταλάς άδικα τον καιρό σου. Έχεις τόσα να κάνεις. Μην κοιτάτε εμένα, που λόγω μεροκάματου, παρακολουθώ τον κάθε... ακάματο να μου το παίζει μούρη μέσα από το γυαλί!

'Ανεργος ήταν κι αυτός και του είπαν να πάρει μία εκπομπή μήπως πορευθεί κι αυτός στη ζωή του.

Αλλά κάπου τους βαριέσαι. Άνθρωποι χωρίς ταλέντο, να εμφανίζονται μπροστά από τις κάμερες, να παριστάνουν τους χαζοχαρούμενους και να θέλουν, σώνει και καλά, να σε βγάλουν από τα προβλήματά σου. Εύκολο είναι;

Kαι όταν εκείνοι τελειώνουν τη δουλειά τους και πάνε σπίτι τους, τούς καταπλακώνει μία μιζέρια που δεν τους αφήνει να πάρουν ανάσα. Η ανασφάλεια που τους αιχμαλωτίζει μη τυχόν και δεν είναι η φάτσα τους στα περιοδικά τούς έχει εξοντώσει.

Δεν αντέχουν να περάσουν στην αφάνεια. Θα πεθάνουν...

Κάνουν βόλτες σε επιδείξεις μόδας, σε openings μαγαζιών που πουλάνε κιλότες, σε μπουζουκομάγαζα. Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Καλοκαίρι Μύκονο, το χειμώνα Golden Hall.

Και αναρωτιόμουν: "Καλά, άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν;". Αφελής κι εγώ, δεν είχα καταλάβει ακόμη ότι όλοι αυτοί ζουν και αναπνέουν με το... φαίνεσθαι!

Σε μία κανονική παράσταση, ούτε ως κομπάρσοι δεν μπορούν να σταθούν, πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι δίνουν show, με δικό τους σενάριο και σκηνοθεσία!

Θα περιμένω, δεν μπορεί... Κάποτε θα βαρεθούν, μόνο που δεν θα είναι κανείς εκεί να τους χειροκροτήσει! Ούτε κι εγώ βέβαια...

Συγγνώμη, αλλά επιστρέφω στα βιβλία μου!

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Η πόλη στους δρόμους

ΑΡΘΡΑ

Jean-Marc Fournie: Μοντέρνοι Άγγελοι

«Ο πατέρας Φουρνιέ είναι ένας απόλυτος ήρωας» 

ΑΡΘΡΑ

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σ' εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.