Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

BLOGS

Beautiful ή … Beauty-Fool?

Η Τζωρτζίνα Καρέλλα, Master Beauty Expert, δίνει απαντήσεις σε όλες τις απορίες σου για την Ομορφιά. Σήμερα μας λύνονται οι απορίες για την κυτταρίτιδα!



Αχ, αυτή η όψη φλούδας πορτοκαλιού στα πόδια μας, στους μηρούς, στα μπράτσα , στην κοιλιά, πόσο μας ενοχλεί! Και πόσο μας ρίχνει….  Κι όμως, το ξερουμε πως ακόμα και η Giselle έχει …κυτταρίτιδα!  Άρα, εσύ ούτε η μόνη γυναίκα στον κόσμο είσαι , ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία, με κυτταρίτιδα! Θα το αντιμετωπίσεις μια χαρά το θέμα. Θα το πολεμήσεις το πρόβλημα. Πώς; Μα, αφού μάθεις τα πάντα γι αυτό!

Τι είναι η κυτταρίτιδα και πως δημιουργείται;
Η κυτταρίτιδα είναι μια διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του συνδετικού επιδερμικού ιστού που περιβάλλει σαν μεμβράνη τον μυϊκό ιστό. Η βασική αιτία της δημιουργίας της κυτταρίτιδας είναι η διαταραχή του μεσοκυττάριων υγρών.

Όσο πιο φυσιολογική είναι η σύσταση των μεσοκυττάριων υγρών, τόσο ο συνδετικός ιστός διατηρείται πιο εύκαμπτος, ελαστικός και υγιής. Επιπρόσθετα, στη σύσταση των μεσοκυττάριων υγρών οφείλεται και η σωστή διακίνηση και ανταλλαγή μεταξύ τριχοειδών αγγείων και κυττάρων. Υπεύθυνα για τη φυσιολογική αυτή ανταλλαγή είναι οι ορμόνες και τα ένζυμα.
 
Τα καλλυντικά προιόντα βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας;
Η χρήση καλλυντικών προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εξομαλύνει  το πρόβλημα. Τα εξειδικευμένα προϊόντα που συνδυάζουν δραστικές ουσίες με ιδιαίτερα ενεργά εκχυλίσματα αποτελούν μία ασφαλή λύση για το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Η επιλογή αυτών που περιέχουν ενυδατικούς, αντιοξειδωτικούς και αντιφλεγμονώδεις παράγοντες με λιποδιαλυτική δράση αυξάνουν τη αιματική κυκλοφορία. Για εμφανή αποτελέσματα, η χρήση τους πρέπει να γίνεται καθημερινά, μετά το μπάνιο ή το ντους. Ενδείκνυται και η συχνή απολέπιση της επιδερμίδας.
 
Έχω ακούσει πως υπάρχουν  και δυο εκχυλίσματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κυτταρίτιδας: Το ΑΒΟΚΑΝΤΟ και η ΚΑΝΕΛΛΑ, Σωστά;
Πολύ σωστά!
Αβοκάντο:  Το εκχύλισμα από αβοκάντο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία βελτιώνουν την υγεία και την πυκνότητα της επιδερμίδας. Το αβοκάντο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι βοηθά τον οργανισμό να κάψει λίπος. Επίσης είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, και βιταμίνη Ε, που ενισχύει την υφή του δέρματος.

Κανέλλα: Η κανέλλα είναι θερμαντική, ενώ, ταυτόχρονα, τονώνει και βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος  που αποτελεί ένα σημαντικό αίτιο στην εμφάνισή της κυτταρίτιδας.

Υπάρχει λύση στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος;
Στις μέρες μας η καταπολέμηση του τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας έχει γίνει  εύκολη διαδικασία. Με τη χειρομάλαξη (μασάζ) για άμεσο ανασχηματισμό του σώματος , επιτυγχάνεται η  καταπολέμηση ως και  2ου βαθμού κυτταρίτιδας και μείωση του τοπικού πάχους.

Γιατί να προτιμήσω το μασαζ για να καταπολεμησω την κυτταριτιδα;
Το μασάζ ήταν είναι και θα είναι το Νο1 όπλο κατά της κυτταρίτιδας. Κάνει, κυριολεκτικά, θαύματα, καθώς αποτελεί την πιο αποτελεσματική φυσική θεραπεία χωρίς νυστέρι και  δίνει έμφαση στα προβληματικά σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, κοιλιά). Δεν έχει παρενέργειες ενώ με λίγη προσοχή έχει διάρκεια και αναζωογοννεί τους ιστούς σε όλο το σώμα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω μασάζ για την κυτταρίτιδα;
2 με 3 φορες την εβδομαδα και τουλάχιστον για 12 – 24 συνεδρίες ανάλογα με το περιστατικό με σκοπό τα άμεσα αποτελέσματα. Αφού ολοκληρωθεί η αρχική θεραπεία των 2 μηνων συστήνεται πρόγραμμα συντήρησης 2 φορές το μήνα. Επίσης προτείνεται να επαληφθεί το πρόγραμμα σε ένα χρόνο.

Πόσο άμεσα θα δω αποτελέσματα;
Κάθε σώμα είναι διαφορετικό με διαφορετικές ανάγκες, επομένως δεν υπάρχει κοινός χρόνος ανταπόκρισης. Τα εμφανή αποτελέσματα ενδέχεται να χρειαστούν εως και 4 κατ’ ελάχιστο συνεδρίες για να είναι ορατά, ωστόσο η ανακούφιση είναι άμεση.

Tα αποτελέσματα ειναι μόνιμα;
Το ιδανικό είναι παράλληλα με το πρόγραμμα που ακολουθείς να συνδυάσεις κι ένα πρόγραμμα  διατροφής. Όχι, δεν μιλάω για δίαιτα. Αναφέρομαι στη σωστή διατροφή και αλλαγή συνηθειών, αποφεύγοντας το κάπνισμα, το αλκοόλ, και το πρόχειρο φαγητό και εφαρμόζοντας την τακτική των μικρών γευμάτων με ήπια άσκηση (30’ ταχύ περπατημα 3-4 φορές την εβδομάδα) και φυσικα ένα ειδικο προιόν για καθημερινη επάλειψη στο σπίτι πρωί και βράδυ.

 

Τζωρτζίνα Καρέλλα
www.urbaneskin.com

gkar.jpg
Ανώτατο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων στην βιομηχανία της ομορφιάς  στο χώρο της διοίκησης  και στο χώρο της επικοινωνίας, με ισχυρό επιχειρηματικό πνεύμα, βαθειά γνώση του αντικειμένου της, με ικανότητα στην καινοτομία, στην ανάπτυξη νέων ιδεών και νέων προϊόντων.
Με διεθνή εμπειρία και διεθνείς δραστηριότητες στο χώρο της ομορφιάς, της αισθητικής και της κοσμετολογίας.
Έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα της ομορφιάς και τις μεγάλες εταιρείες καλλυντικών και έχει να επιδείξει μια προσωπική δημιουργική ανάπτυξη αλλά και την επίτευξη των στόχων και του οράματος της.


 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ