Skip to main content

BLOGS

Sweetly by Ioanna Stamoulou

Η sweet Ιωάννα Σταμούλου μοιράζεται μαζί μας από το Sweetly της την συνταγή του Κέικ σοκολάτας με γλάσο και φράουλες



Ο έρωτας περνάει σίγουρα από το στομάχι, το ‘χω τσεκαρισμένο. Έστω και σαν σφίξιμο ή πεταλούδισμα. Κι η σοκολάτα πάντως δεν λείπει ποτέ από τη γιορτή του. Πότε σαν σοκολατάκι σε σχήμα καρδιάς, πότε σαν τούρτα, πότε σαν ένα πλούσιο κέικ με βελούδινη επικάλυψη και κατακόκκινες φράουλες. Σαν αυτή εδώ…


Υλικά


Για το κέικ

    200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κουτ. γλυκού μπέικιν παουντερ
    50γρ. κακάο
    250γρ. βούτυρο σε κυβάκια (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
    250γρ. ζάχαρη
    5 αβγά μέτρια ή 4 μεγάλα
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    1 βανιλίνη

για το γλάσο

    200γρ. κουβερτούρα
    200γρ. κρέμα γάλακτος
    2 κουτ. σούπας μπράντι
    80γρ. βούτυρο

Για τη διακόσμηση

    φράουλες ή άλλα κόκκινα φρούτα
    λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
    Βάζετε στον κάδο του μίξερ  το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Προσαρμόζετε το φτερό και χτυπάτε για 10 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει καλά το μείγμα.
    Αλλάζετε το φτερό με το σύρμα και προσθέτετε τα αβγά σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
    Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε σε 3 δόσεις το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης. Όταν γίνει ομοιογενής η ζύμη σταματάτε το ανακάτεμα.
    Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε καλά ένα ταψί με διάμετρο 21 εκατοστά και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
    Ψήνετε στον προθερμασμένο για μισή ώρα περίπου και ξεφουρνίζετε τα κέικ. Αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε οριζόντια στη μέση χωρίζοντάς το σε δύο ίσα μέρη.
    Για το γλάσο: Βάζετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση. Ρίχνετε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα κι ενσωματώνετε με ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας σταδιακά το μπράντι και το βούτυρο.
    Τοποθετείτε το κάτω μέρος του κέικ σε τουρτιέρα, αλείφετε με το 1/3 του γλάσου σοκολάτας που ετοιμάσατε και σκεπάζετε με το πάνω μέρος του κέικ. Άλείφετε την επιφάνειά του με το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας και διακοσμείτε με φράουλες και λίγη άχνη ζάχαρη.

Πηγή: sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US