Skip to main content

BLOGS

Sweetly by Ioanna Stamoulou

Η sweet Ιωάννα Σταμούλου μοιράζεται μαζί μας από το Sweetly της την συνταγή του Ρυζόγαλου με λιωμένο λουκούμι συριανό



Ένα διαφορετικό ρυζόγαλο, χωρίς καθόλου ζάχαρη γιατί στην κορυφή στέκεται λιωμένο συριανό λουκούμι. Σου δίνω μάλιστα την δυνατότητα να το φτιάξεις κανονικότατο αλλά και με γάλα καρύδας αν νηστεύεις ή αν είσαι vegan.

Το ρυζόγαλο είναι ένα από τα πιο απλά και αγαπημένα μου γλυκά και το μοναδικό που θυμάμαι τη γιαγιά μου να μας φτιάχνει όταν ήμασταν παιδιά. Από την άλλη το λουκούμι είναι η αδυναμία μου και με ταξιδεύει πάντα στο νησί. Και για να εξηγούμαι, όταν λέω λουκούμι, εννοώ τριαντάφυλλο. Γιατί τα υπόλοιπα είναι λουκούμι περγαμόντο, μαστίχα, κλπ κλπ. ΤΟ λουκούμι είναι τριαντάφυλλο. Το συγκεκριμένο που χρησιμοποίησα είναι από το εργαστήριο Συκουτρή. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί ετοιμάζω ολόκληρο άρθρο. Και για το λουικούμι και για την αγαπημένη μου Ντίνα Συκουτρή.

Υλικά για 6 ποτηράκια

    100γρ. ρύζι γλασέ
    300γρ. νερό
    1 πρέζα αλάτι
    800γρ. γάλα καρύδας ή ρυζιού αν νηστεύετε ή γάλα κατσικίκιο αν δεν νηστεύετε
    60ml ροδόνερο
    50γρ. νισεστέ
    5 λουκούμια συριανά με γεύση τριαντάφυλλο

Εκτέλεση

    Ρίχνετε σε κατσαρόλα το νερό, το ρύζι και το αλάτι και το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό του και να μαλακώσει.
    Ανακατεύετε το κορν φλάουρ στο γάλα καρύδας να διαλυθεί καλά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Συνεχίζετε να βράζετε ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.
    Ανακατεύετε μέσα το μισό ροδόνερο και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μετά από λίγο μοιράζετε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα βάλετε ψυγείο.
    Πριν σερβίρετε ψιλοκόβετε τα λουκούμια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό κρύο να τα μισοσκεπάζει και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Περιμένετε να πάρει βράση και ξεκινάτε να ανακατεύετε διαρκώς με αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει το λουκούμι και να ομογενοποιηθεί με το νερό. Στο τέλος τραβάτε το λουκούμι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το υπόλοιπο ροδόνερο.
    Μοιράζετε το λιωμένο λουκούμι πάνω από τα ρυζόγαλα και αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε το ρυζόγαλο πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη. Από το κουτί, ξέρετε…

Πηγή: sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.