Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

Αμαλία Τσιατούρα: Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος σού αποκαλύπτει...

....τι να κάνεις για να έχεις λείο δέρμα μέσα στο καλοκαίρι και να το διατηρήσεις στην καρδιά του χειμώνα.



Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα κάνει πολλές κοπέλες να ντρέπονται τον σύντροφό τους. Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές οι τρίχες βγαίνουν εκεί που δεν θέλεις: στο στήθος, το πιγούνι, το άνω χείλος. Όλες αυτές οι περιοχές είναι ορμονοεξαρτώμενες. Αυτό σημαίνει ότι η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και ο κύκλος ζωής του τριχικού θύλακα επηρεάζονται από τις ορμόνες της γυναίκας. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές όπως τα πόδια, τα χέρια και το μπικίνι που ανταποκρίνονται άψογα όταν κάνουμε αποτρίχωση με λέιζερ, ειδικά το πιγούνι μπορεί να επιμένει. 

Ευτυχώς η αισθητική ιατρική έχει προβλέψει για όλα. Αφού προηγηθεί ορμονολογικός έλεγχος ώστε να δούμε αν υπάρχει κάποια ορμονική διαταραχή είναι ώρα να ξεκινήσουμε τη θεραπεία με λέιζερ. Ειδικά για το πιγούνι μελέτες έχουν δείξει ότι το Nd-Yag είναι από τα καλύτερα στο είδος τους. Δρα βαθιά στον θύλακα και όχι στην επιφάνεια, όπως ο Αλεξανδρίτης, και δεν διεγείρει την τριχοφυΐα σε γειτονικές περιοχές. Έχετε υπόψη σας ότι σε μερικές περιπτώσεις που επιλέγεται λάθος τεχνολογία λέιζερ μπορεί να συμβεί η παράδοξη υπερτρίχωση, δηλαδή να βγουν τρίχες σε γειτονικές περιοχές. Αυτό λοιπόν, με το Nd-Yag δεν το βλέπουμε σε τέτοιο βαθμό με περιστατικά ορμονικών διαταραχών. Επίσης, το πλεονέκτημα που έχει είναι ότι γίνεται και σε μαυρισμένο δέρμα. Ό,τι πρέπει δηλαδή αυτή την εποχή που πηγαίνετε παραλία. 

Από την άλλη, για περιοχές μη ορμονοεξαρτώμενες, όπως χέρια, πόδια και μπικίνι ο Αλεξανδρίτης είναι από τα πιο ισχυρά όπλα που διαθέτουμε. Είναι ισχυρός-πιάνει τη μαύρη τρίχα στο λευκό δέρμα- και οι περιοχές ανταποκρίνονται άψογα. Σε λίγες επισκέψεις έχετε τελειώσει και το δέρμα είναι λείο και απαλό. Επίσης το λέιζερ είναι η καλύτερη επιλογή που έχετε αν με το ξυραφάκι βλέπετε οι τρίχες να εγκλωβίζονται μέσα και το δέρμα να κοκκινίζει. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρήστε άλλο.

Ένα από τα μυστικά για να πηγαίνουν καλά οι συνεδρίες είναι να εμφανίζεστε για αποτρίχωση στην αναγενή φάση. Για παράδειγμα, αυτό για τα άνω χείλος είναι ανά 1-1,5 μήνα, για τα πόδια 1,5 μήνα κ.λπ. Αυτή την εποχή που ξεκουράζεστε και σκέφτεστε να κάνετε νέα ξεκινήματα το φθινόπωρο θα σας έλεγα να σταματήσετε να πειράζετε την τριχοφυΐα στο πρόσωπο με τσιμπιδάκι-το αποτέλεσμα είναι χειρότερο- και να ποντάρετε στο λέιζερ για το δέρμα που ονειρεύεστε.

Info: Η δρ Αμαλία Τσιατούρα είναι επιστημονική διευθύντρια της δερματολογικής κλινικής Cosmetic Derma Medicine (www.cosmeticdermamedicine.gr).  

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.