Skip to main content

EDITORIAL

Νερό στον Άρη; Φύγαμε!

Τον "Βαφτιστικό" του Σακελλαρίδη, τον ξέρεις; Τον Νίκο Γούναρη τον έχεις ακούσει; Το Homeland το έβλεπες; Σου αρέσει το "μαρσάλα";


Μελίνα Αδαμοπούλου

Η γιαγιά μου εκτός από παραμύθια (που μου έλεγε με τις ώρες), μου τραγουδούσε κιόλας! Τον "Βαφτιστικό" και τραγούδια του Νίκου Γούναρη, συνήθως! Αγαπημένο της το "ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί"! Τ' άκουγα κι εγώ (μισο-σοβαρά μισο-αστεία), τα μισο-μουρμούριζα, της έδινα ένα φιλί κι έφευγα τρέχοντας, ξεκαρδισμένη στα γέλια.

Και κοίτα να δεις που έφτασα, τόσα χρόνια μετά, να επαναλαμβάνω κάθε τόσο (με νόημα) τους στίχους που κάποτε μου φαινόντουσαν αστείοι, εξωπραγματικοί, υπερβολικοί... Κόλλημα; Πες το όπως θέλεις. Μα ό,τι ζώ κι ό,τι διαβάζω κι ό,τι βλέπω κι ό,τι ακούω κι ό,τι μου επιβάλλεται και σε ό,τι χαμογελάω κι ό,τι γίνεται και συμβαίνει, όλα (μα όλα) είναι λες και κάνουν διαγωνισμό ταχύτητας για το ποιο θ' αλλάξει περισσότερο, πιο γρήγορα, πιο επιβλητικά, με πιο δυνατά ταρατατζούμ.

Μου... συνέστησα "ψυχραιμία" (!), αισιοδοξία, καλή διάθεση και θετική σκέψη!

Πολύ ανεβαστική ήταν για μένα η είδηση πως βρέθηκε νερό στον Άρη! Όσο και να πεις, αυτό σου δίνει μια ελπίδα! Ένα φως. Μια προοπτική! Άσε που απαντάει και σε πολλά από τα ερωτήματα  του τύπου: "απ'τον Άρη κατέβηκες;", ή "Αρειανός είσαι;", που κατά καιρούς μας απασχολούν...

Εξαιρετικά ανεβαστικό ρόλο, επίσης, έπαιξαν τα "Μυαλά που κουβαλάς" (Inside out). Αυτή η μαγική ταινία- animation που αν δεν την είδες ακόμα, μην κάθεσαι, τρέξε να την απολαύσεις. Είναι μια αληθινά μεγάλη συναισθηματική εμπειρία. Βαθειά συγκινητικη, σουρεαλιστικά έξυπνη, τρελά αστεία, αφοπλιστικά αληθινή. Θα μπορούσα να σου μιλάω με τις ώρες για την 11χρονη ηρωίδα  και για τα συναισθήματα που στήνουν χορό (και όχι μόνο) μέσα στο κεφάλι της, αλλά προτιμώ να σου πω, μόνο, πως δεν πρέπει να τη χάσεις.

Κάτι που δεν θέλω να ξεχάσω, είναι να σου μιλήσω για το "μαρσάλα". Άσχετο, λες; Καθόλου, σου απαντώ! Διότι και το μαρσάλα είναι προορισμένο να μας ανεβάσει τη διάθεση αυτό το χειμώνα! Και τι είναι το "μαρσάλα", ρωτάς. Αυτό το χρώμα το μπορντοβυσσινοβαθυκόκκινο σου απαντώ. Το απόλυτο χρώμα της μόδας που ήρθε για να... μας ντύσει, να μας βάψει, να μας ομορφύνει. Από πάνω μέχρι κάτω. Total μαρσάλα; Αυτό! Θα σου το πουν, εξ'άλλου και οι ειδικές μας συντάκτριες, της Μόδας και της Ομορφιάς (η Κέλλυ και η Ειρήνη) και θα το... αφομοιώσεις.

Γυναίκα της χρονιάς, λέει, η Lady Gaga... Σύμφωνα με το περιοδικό Billboard.

Να μη σου το πω; Αφού το είδα. Και απόρησα...

Καινούργιος James Bond, διαβάζω, ο Damian Lewis. Τον θυμάσαι στο Homeland; Την (καταπληκτική) τηλεοπτική σειρά; Εμένα, πάντως, μου άρεσε πολύ. Α, και να σου πω πως το Homeland αρχίζει να προβάλλεται από σήμερα Δευτέρα στο FOX. Καινούργια επεισόδια. Στις 21.50. Θα το βλέπω. Ως αντίδοτο! Γενικώς!

Θα σε αποχαιρετήσω με μια φράση που είδα γραμμένη, με γκράφιτι, σ' έναν τοίχο στα Εξάρχεια: AΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.

Φιλιά 

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου