Skip to main content

EDITORIAL

Το δικό σου καινούργιο παζλ

Έχεις διαβάσει πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Κάν' τες κομμάτια στο μυαλό σου και φτιάξε απ' την αρχή ένα καινούργιο, ολόδικό σου, γιορτινό παζλ.


Μελίνα Αδαμοπούλου

Πολύ αγαπώ τους παραμυθάδες. Και για να εξηγούμαι, δεν εννοώ (με τίποτα) τους πολιτικούς! Γι' αυτούς που έγραψαν (και γράφουν) υπέροχες παραμυθένιες ιστορίες μιλάω. Και ΜΟΝΟ γι αυτούς.

Για τον κύριο Κάρολο Ντίκενς, για παράδειγμα. Αυτόν που τη "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του, τη διάβαζα και την ξαναδιάβαζα για να χωνέψω τον τρομερό και φοβερό Σκρουτζ! Κάθε άλλο παρά παραμυθένιος ήρωας, τώρα που το ξανασκέφτομαι, αυτός ο κυριούλης! Και μου κόλλησε και μια φράση του που την έχω και τη γυροφέρνω στο μυαλό μου κάθε φορά που νοιώθω δύσκολα: "Θα ζήσω και θα πράξω για το παρελθόν, για το παρόν και για το μέλλον". 

Κι εσύ θα με ρωτήσεις, "σε τι, σε βοηθάει αυτή η φράση;" κι εγώ θα σου πω "στις... παρενθέσεις μου". Κι αν με ρωτήσεις πάλι "παρένθεση είναι για σένα οι γιορτές;", θα σου χαμογελάσω και θα σου πω το δικό μου παραμύθι. Για να μου απαντήσεις με το δικό σου. Να συμπληρώσεις με τα δικά σου κομμάτια, όσα δικά μου λείπουν.

Βλέπεις, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ό,τι λάμπει να μην είμαστε... εμείς. Έχει άλλοθι, η λάμψη. Και κώδικες μυστικούς. Κι ίσως εσύ κι εγώ να' χουμε μαζέψει λιγότερο glitter, λιγότερα χρυσόχαρτα, πιο λίγα κρυσταλλάκια, και να 'μαστε... του reality παραμυθιού κι όχι του show.

Ας αντιμετωπίσουμε με θάρρος  τη γιορτινή πραγματικότητα. Το ευαίσθητο πρόσωπο μας θα το αποκαλύψουμε σ' όποιον και όταν εμείς διαλέξουμε. Σαν τρυφερό μυστικό. Κι αφού θα'χουμε ντύσει, με πέρλες, εκτός απ' το λαιμό μας και το βλέμμα μας. Για να'ναι φωτεινό.

Θα έχεις προσέξει που σ' όλα τα παραμύθια υπάρχει (πάντα) το ρολόι των Χριστουγέννων. Θα το έχουμε και στο δικό μας. Μόνο που λέω να το "πειράξουμε" λίγο. Να το κάνουμε σαν πληκτρολόγιο που με κάθε χτύπο του θα κάνει μια delete (στις αναστολές) και μια enter (στην αισιοδοξία). Θα μας βοηθήσει και στο παζλ! Μπορεί να συμπληρώνει με ώρες κερδισμένες όσα κομμάτια λείπουν από τα "σ' αγαπώ", κι απ' τα "θυμάμαι" κι απ' τα "θέλω" κι απ' τα "γελάω" μας.

Τα  παραμυθοκομμάτια του reality παζλ σου (και του δικού μου) είναι "κομπλέ".

Ξεκίνα να το φτιάχνεις. Μη σε προλάβει ο επόμενος χτύπος του "πειραγμένου" ρολογιού μας που θα κάνει enter στα Χριστούγεννα!

Χρόνια σου πολλά!

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.