Skip to main content

EDITORIAL

Καιροί παράφοροι, παραφορτωμένοι, στέρφοι, ταραγμένοι

Δεν σου λέω κάτι καινούργιο. Μόνο μιαν αλήθεια τη φορά.


Μελίνα Αδαμοπούλου

adamopoulou.JPGΜιαν αλήθεια τη φορά. Αλήθεια παλιά, μπορεί. Μα, χωρίς "ανάμεσα". Γιατί, στις αλήθειες δεν χωράν "ανάμεσα". 

Δικιά σου, δικιά μου, κρυφή ή φανερή, αδιάφανη ή διάφανη, εύκολη ή δύσκολη, τού ήλιου ή του φεγγαριού, του σήμερα ή του πάντα, αθώα ή ένοχη,  μεγάλη ή μικρή, οδυνηρή ή παράδοξη, η αλήθεια εκτοξεύεται με μια δική της δύναμη. 


Αγγίζει, εισβάλει, δηλώνεται, τρομάζει (κάποιους), ησυχάζει (κάποιους άλλους), τραυματίζει (μερικούς), γίνεται εμμονή (σε μερικούς άλλους), Επιβάλλεται.


Ο Breton έλεγε : "χρυσή μου φαντασία αν υπάρχει κάτι που αγαπώ σε σένα είναι ότι δεν συγχωρείς ποτέ". Σ' αυτό το σημείο, για μένα, από πάντα, διέφερε η αλήθεια από τη φαντασία. Στο ""δεν συγχωρεί" Και μη μου πεις , "μα η φαντασία είναι αλήθεια", γιατί ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα που λέω να την αφήσουμε για μιαν άλλη Δευτέρα.. Τη Δευτέρα που θα σου πω, που θα πούμε για το "ανάμεσα"..


Συχνά, είναι τόσο εύθραυστη η ισορροπία ανάμεσα στις αλήθειες μας. Τις προβλέψιμες, τις φανερές, τις αυτονόητες, τις ανατρεπτικές και τις "άλλες".


Τις αλήθειες της ψυχής μας. Που μπορεί να χρειαζόμαστε και.. πανοπλία για να τις αντιμετωπίσουμε, να τις βγάλουμε προς τα έξω, να τις εκφράσουμε, να τις ακουμπήσουμε όχι μόνο στη δικιά μας "θάλασσα", μα και στις "θάλασσες" των άλλων. Και να βγούμε μαζί τους στη στεριά... Με τη γύμνια ή το ρούχο που εμείς θά 'χουμε επιλέξει. Και , σίγουρα, χωρίς σωσίβιο. 


Δεν ξέρω αν εσύ χρειάζεσαι μετάλλιο, βραβείο ή Όσκαρ για ό,τι καταφέρνεις. Εγώ θέλω μόνο ένα φιλί. Αρμυρό ή με γεύση στεριανή, δεν με νοιάζει. Ζεστασιά νά' χει κι αλήθεια. Για να μπορώ να πάω παρακάτω . Με τη γεύση του. Και τη δύναμη του


ΥΓ: Τελειώνω ένα βιβλίο που μ' έχει συνεπάρει, μ' έχει ρουφήξει, μ' έχει σαγηνέψει.. Το Confiteor, του (μαγικού) Ζάουμε Καμπρέ. Την επόμενη φορά που θα τα πούμε, θα σου μιλήσω γι αυτό. 

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό