Skip to main content

EDITORIAL

Μπριζίτ Μακρόν, go on!

Vive la France! ή πώς μια (σημαντική) γυναίκα βρίσκεται πάντα πίσω από έναν σπουδαίο άντρα!


Μελίνα Αδαμοπούλου

Γιορτάζω τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν. Του αποφασιστικού, αισιόδοξου, δημοκρατικού, φωτεινού, "άκαυτου", αληθινού, ερωτευμένου, νέου, πολιτικού άνδρα που από χθες είναι ο (με 66,06%) Πρόεδρος της Γαλλίας. Τον βλέπω, τον ακούω και γεμίζω καλή ενέργεια. Τον καμαρώνω. Για τις θέσεις του, για τη στάση του, αλλά και για τον τρόπο που επέβαλε τον έρωτα του, την αγάπη του, το γάμο του με την Μπριζίτ του. Την ξανθιά, υπέρκομψη, 64χρονη σύντροφο και σύμβουλο του. Μητέρα (3 μεγάλων παιδιών) και γιαγιά (7 εγγονιών), απόλυτα δοσμένη σ' εκείνον και τον αγώνα του για τη νίκη, τη μαχητική και πραγματικά ενεργή στο πλευρό του, Μπριζίτ.

"Αν εκλεγώ, η Μπριζίτ δεν θα κρυφτεί. Θα είναι δίπλα μου, γιατί ήταν πάντα δίπλα μου", είχε δηλώσει στο Paris Match, ο Μακρόν. 
Το κάθε άλλο παρά τυπικό Προεδρικό ζευγάρι, δίνει στη λέξη "μαζί", ένα καινούργιο νόημα στην πολιτική ζωή, όχι μόνο της Γαλλίας, αλλά όλης της Ευρώπης.

"Η Μπριζίτ είναι λίγο εγώ και τανάπαλιν. Μου είναι ουσιαστικά απαραίτητη", λέει ο 39χρονος Μακρόν. Κι εκείνη, χαμογελαστή και ανατρεπτική, ειλικρινής και "αθώα" πολιτικά, δηλώνει πως από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε "η αγάπη ήρθε και τα διέλυσε όλα".

Όταν γνωρίστηκαν εκείνος ήταν 15 κι εκείνη 40. Εκείνος μαθητής, εκείνη καθηγήτρια. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος. Δυο χρόνια αργότερα ο ερωτευμένος Εμανουέλ δήλωνε στην παντρεμένη, τότε, Μπριζίτ : "Ό,τι κι αν κάνεις, εγώ θα σε παντρευτώ". Παντρεύτηκαν το 2007. Από τότε είναι αχώριστοι. "Με τη Μπριζίτ δεν έχουμε μια κλασική οικογένεια, αυτό είναι αλήθεια", παραδέχτηκε ο Μακρόν σε συνέντευξη του, "αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην οικογένεια μας έχουμε λιγότερη αγάπη", συμπλήρωσε.

Στην αποθέωση του στο υπέρλαμπρο, ολόφωτο, παλλόμενο από ενθουσιασμό για τη νίκη του Μακρόν, Λούβρο, ο πρόεδρος, υπό τους ήχους του Ύμνου στη χαρά, κρατούσε τη μούσα του σφιχτά από το χέρι. Κι εκείνη, φανερά συγκινημένη έλαμπε από ευτυχία. Μαζί τους κι όλη η φαμίλια! Παιδιά κι εγγόνια της Μπριζίτ, συνεργάτες και φίλοι. Υπέροχη εικόνα. Αληθινή κι ανθρώπινη. 

"Παραξενεύεστε όταν βλέπετε γυναίκες να στέκονται δίπλα στους συζύγους τους. Ήρθε, όμως, η στιγμή να εξελιχθούν τα πράγματα. Εδώ ανήκουμε", είχε πει η Μπριζίτ σε μια συνέντευξη της στο Στρασβούργο.

Από σήμερα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, αυτή που πριν ακόμα αποκτήσει τον τίτλο, συζητήθηκε όσο καμιά άλλη, θα μπει στο Προεδρικό Μέγαρο. Και κάτι μου λέει πως εκτός από την αγάπη της για τον Πρόεδρο θα το γεμίσει με χαμόγελο, καλή διάθεση, θετική ενέργεια και πολιτισμό.
Εύχομαι να μη με διαψεύσεις, Μπριζίτ! Ούτ' εσύ , αλλά ούτε κι ο Εμανουέλ...

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα