Skip to main content

EDITORIAL

Ο Αμλετ της Σελήνης, ο Άγιος Φεβρουάριος και η Λίζα Παπασταύρου

Ο υπέροχα διακριτικός ποιητής που έφυγε (χθες), η σκανταλιάρα ποντικο-γατούλα που λείπει απ' την ...ταξη (της,μας) 22 χρόνια (σαν σήμερα) και άλλες καλοκαιριάτικες φεγγαρο-ιστορίες.


Μελίνα Αδαμοπούλου

 

edito1.jpgedito2.jpg

Βάλθηκε να μας καταπλήξει τούτος ο μήνας. Τόσο υπερβατικός, τόσο γεμάτος, τόσο τρελός.

Μας κοιτάει απ' τον καθρέφτη και γελάει. Παραπλανητικά.

Μας πήρε τον ποιητή της καρδιάς μας, τον Μάνο Ελευθερίου, τον σοφό καθηγητή, τον  Σταύρο Τσακυράκη, την λαμπερή ηλιόχρυση Αλίκη και χαράζει τις στιγμές μας πριν προλάβουμε να τις χαράξουμε εμείς.

 Από πότε έχεις να  πάρεις βαθιά ανάσα; Απογειωτική και ΧΧΧlarge; Υπομονή. Μέχρι να μας χαρίσει τα γεμάτα φεγγάρια του, Για να ξεχαστούμε στο φως τους και να συναντηθούμε με τον άλλο μας εαυτό, των βλεμμάτων, της αφής, της γεύσης και της αθωότητας.

Κοίτα με πόσα tips, οδηγούς, καταλόγους και λίστες, έχω γεμίσει τον σάκο μου. Πήρα μαζί μου και τον Αμλετ της Σελήνης (Ελευθερίου-Μικρούτσικος) και τον Άγιο Φεβρουάριο (Ελευθερίου-Μούτσης), ν'ακούω  μέρα και νύχτα.

Να ξε-φύ-γω. Αυτό! Mπορώ; Μπάφιασα, αγανάκτησα, κουράστηκα, έγκωσα , τα’παιξα.  Mε την "περιρρέουσα" ατμόσφαιρα,  με την ανισορροπία, την αστάθεια, την αμφιβολία,  τα δύσκολα, το μπούρου -μπούρου,  τα άνοστα χαμόγελα...

Κι έχω ένα τόσο μεγάλο ΘΕΛΩ:

Να περπατήσω ξυπόλητη, να διαβάσω κάτι εύκολο κι ανάλαφρο , να φάω ένα τεράστιο παγωτό, να δω τα "Καλύτερα μας χρόνια" και τις «Γέφυρες του Μάντισον» και το ¨Τέλος μιας σχεσης" κι ας πλαντάξω (τουλάχιστον θα πλαντάξω με αιτία!), ν' ακούσω Robbie Williams  και Beatles και Indila, να βρω έναν καινούργιο ήρωα, να παίξω κομπάρσα στο ¨Ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο", να χορέψω ταγκό στο δρόμο μ' έναν άγνωστο, να θυμηθώ  τα "καλά" μου όνειρα, να τραγουδήσω μαζί με τον Πορτοκάλογλου , την Ελεωνόρα, τον Μαραβέγια, τον Bryan Ferry, να τιγκάρω ένα σάκο με... περιττά για να ξαναγαπήσω τα απαραίτητα.

Θα βρω κι άλλα μέχρι να φύγει ο ήλιος.   

Yπάρχει  πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, πως αυτός ο τόπος είναι τόσο αλλιώτικα ωραίος, τόσο λαμπερός, τόσο τρελός, τόσο γεμάτος με ιστορία, τόσο απρόσμενα τρυφεροδυνατός που ούτε κρύβεται, ούτε μουτζουρώνεται, ούτε "χαλιέται".

 Έτσι υπάρχει. Έτσι είναι.  Μόνο που συννεφιάζει. Για λίγο. Όπως εγώ, όπως κι εσύ.

ΥΓ ..πάντα κάτι μένει.

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός