«Πώς θα απαλλαγώ από τις λευκές και ξανθές τρίχες στο πρόσωπο και το σώμα;» - AllYou.gr

Search

«Πώς θα απαλλαγώ από τις λευκές και ξανθές τρίχες στο πρόσωπο και το σώμα;»

Ο πλαστικός χειρουργός δρ Αναστάσιος Βεκρής σου απαντά! 

10 Οκτωβρίου 2014

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα έχει βρει τη λύση της εδώ και χρόνια: Η απάντηση είναι το λέιζερ που εξαλείφει τις τρίχες μέσα σε λίγες συνεδρίες. Τα πράγματα διαφέρουν αν οι τρίχες είναι λευκές ή ξανθές. Ακριβώς επειδή στερούνται μελανίνης, της χρωστικής που τους χαρίζει σκούρο χρώμα, το λέιζερ δεν μπορεί να δράσει σε αυτές. 

Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν μεμονωμένες λευκές τρίχες στο πρόσωπο και το σώμα. Η εμφάνισή τους συχνά δεν σχετίζεται με την διαδικασία της γήρανσης, κατά την οποία ο οργανισμός παράγει λιγότερη μελανίνη, αλλά με τη λευκοτριχία. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου η τρίχα αποχρωματίζεται. Για όλους τους παραπάνω αλλά και για εκείνους που έχουν ξανθές τρίχες υπάρχει πλέον μια νέα μέθοδος που μπορεί να σας απαλλάξει από αυτές. 

Στη Μαλαισία παρουσιάζω αυτές τις μέρες σε συναδέλφους –επιστήμονες από όλο τον κόσμο- τα αποτελέσματα μιας τεχνικής εξαγωγής λευκών τριχών. Αν έχετε κάποια ανεπιθύμητη λευκή τρίχα στο πιγούνι κάνουμε σε εκείνο το σημείο τοπική αναισθησία και με ένα εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου αφαιρούμε τον θύλακά της. Το καλό είναι ότι δεν μένουν σημάδια. Όσοι από εσάς την βγάζετε με τσιμπιδάκι από τη ρίζα δεν κερδίζετε κάτι γιατί όσο ο θύλακας είναι ζωντανός, αυτή ξαναβγαίνει.

Η μέθοδος αυτή-ονομάζεται FUE-εφαρμόζεται και σε ξανθές τρίχες που επίσης δεν αποτριχώνονται με λέιζερ. 

Η μελέτη που παρουσιάζεται στη Μαλαισία έγινε σε 32 ανθρώπους, από τους οποίους πάνω από τους μισούς (56,25%) απαλλάχτηκαν από τις λευκές τρίχες σε μία συνεδρία. Η μέθοδος αναμένεται να γίνει περισσότερο γνωστή και να εφαρμοστεί ευρέως, καθώς δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα με άλλον τρόπο.