Αμαλία Τσιατούρα

Search

Αμαλία Τσιατούρα

Η Αμαλία Τσιατούρα σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου στη συνέχεια εργάστηκε επί σειρά ετών (τμήματα Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομίας). Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων Αθήνας «Α. Συγγρός», στο οποίο σήμερα κατέχει την θέση Δερματολόγου - επιστημονικού συνεργάτη (τμήματα «Peeling – Υπεριδρωσίας» και «Ψωρίασης»). 

01 Ιουλίου 2014

Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία ως ειδική Δερματολόγος στην Αισθητική Δερματολογία και Laser στο University of Colorado Hospital στις ΗΠΑ.

Είναι άριστη γνώστης της Δερματικής Ογκολογίας και των μεθόδων Δερματοσκόπησης και Χαρτογράφησης σπίλων, με μετεκπαίδευση στο τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Graz της Αυστρίας. Η διδακτορική διατριβή της έχει θέμα: «Ανοσοϊστοχημική μελέτη της αγγειογένεσης και της λεμφαγγειογένεσης στο βασικοκυτταρικό και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος καθώς και σε προκαρκινωματώδεις δερματικές αλλοιώσεις. Συσχέτιση με κλινικές παραμέτρους». Έχει επίσης συμμετάσχει ως Δερματολόγος - «investigator» σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην ψωρίαση και άλλα δερματολογικά νοσήματα.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει κληθεί να συμμετάσχει ως ομιλήτρια και συντονίστρια σε πολλά παγκόσμια συνέδρια. Ενδεικτικά, έχει λάβει δύο βραβεία: 1.Βραβείο - Υποτροφία στην μνήμη του καθηγητού Ι. Στρατηγού από την Γ ́ Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» για την άριστη επίδοση της Δερματολόγου κατά την διάρκεια της ειδικότητας για την παρακολούθηση του International Short Course on Dermoscopy, Πανεπιστημίου Graz, Αυστρία 7-11 Ιουλίου 2009 και 2. Βραβείο - υποτροφία στην Αισθητική Δερματολογία και Laser στο University of Colorado Hospital στις ΗΠΑ.

Από τα σημαντικότερα συνέδρια Αισθητικής Δερματολογίας, στα περισσότερα των οποίων η Δερματολόγος συμμετέχει με επιστημονικές ανακοινώσεις και ομιλίες, είναι τα Anti-Aging Medicine World Congress - AMWC που διεξάγονται στο Μονακό και τα Διεθνή Συνέδρια Αισθητικής Ιατρικής IMCAS (International Master Course in Aging Skin), στο Παρίσι. Αποτελεί μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, όπως οι ΕΔΑΕ, EADV (Ευρωπαϊκή), AAD (Αμερικανική) και World Anti-Ageing Academy of Medicine.

Είναι η υπεύθυνη Δερματολόγος και επιστημονική διευθύντρια του δερματολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, μια σύγχρονη κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής στην καρδιά της Αθήνας (http://www.cosmeticdermamedicine.gr/). 

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

9 φορές που θέλαμε να είχαμε τα μαλλιά της Emma Stone

Η γνωστή ηθοποιός ανεβάζει τον πήχη κάθε φορά που περπατάει στο κόκκινο χαλί!
ΠΑΙΔΙ

Μια ξεχωριστή φιλία αφιερωμένη στα υιοθετημένα παιδιά

Ο Buddy και ο Reagan, ποζάρουν υπέροχα για καλό σκοπό.
ΕΓΩ

Να γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να μιλάς ισπανικά

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξένες γλώσσες έχουν ευεργετική επίδραση και στην προσοχή μας.
ΠΑΙΔΙ

Πως να προστατεύσεις το παιδί σου από το bullying

Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός και πως αντιμετωπίζεται.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μύθοι και αλήθειες για τα κιλά στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους και τι κίνδυνοι υπάρχουν όταν το νούμερο στη ζυγαριά, ανεβαίνει εντυπωσιακά.
FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!