Θέλεις να απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα τατουάζ στο σώμα σου; - AllYou.gr

Search

Θέλεις να απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα τατουάζ στο σώμα σου;

Η Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος– αφροδισιολόγος σου αποκαλύπτει πως θα το κάνεις. 

30 Οκτωβρίου 2014

 

Εκείνο το καλοκαίρι που αποφασίσατε να κάνετε τατουάζ με τα αρχικά του αγαπημένου σας πιστεύατε ότι ο έρωτας θα κρατούσε για πάντα.. Τελικά κράτησε μόνο το τατουάζ που δεν σας εκφράζει πια θυμίζοντάς σας μια εποχή που πέρασε. 

Από την άλλη, κάποιοι δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ ότι το αγαπημένο τους τατουάζ θα τους προκαλούσε προβλήματα στον εργασιακό χώρο, φέρνοντας εμπόδια στην σταδιοδρομία τους. Προσωπικοί, κοινωνικοί ή πολιτιστικοί λόγοι, επομένως, μπορούν να σας οδηγήσουν στην απόφαση να αφαιρέσετε ένα ή περισσότερα τατουάζ από το σώμα σας χωρίς να παραμείνουν αντιαισθητικά σημάδια και ουλές. 

Η σύγχρονη δερματολογία προτείνει την μέθοδο laser, η ενέργεια του οποίου εφαρμόζεται στοχευμένα πάνω στις χρωστικές ουσίες του τατουάζ, αφήνοντας ανέπαφους και χωρίς εγκαύματα ή ουλές τους γύρω ιστούς. Το Q-switch laser που θα εφαρμόσει ο δερματολόγος στην περιοχή, διασπά τις χρωστικές του τατουάζ, οδηγώντας το οργανισμό στην αποβολή τους ως ξένο σώμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ με laser έχει ελάχιστες παρενέργειες, όπως εμφάνιση ερυθρότητας ή οιδήματος στην περιοχή που εφαρμόζεται.

Η αποτελεσματική αυτή μέθοδος είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σε παραπάνω από μία συνεδρίες , καθώς παράγοντες όπως το μέγεθος και το χρώμα του τατουάζ, η ποσότητα, η ποιότητα και το βάθος εφαρμογής των χρωστικών ουσιών μπορούν να καθορίσουν τον αριθμό συνεδριών που απαιτείται. Παράλληλα, η παλαιότητα του τατουάζ, ο βαθμός επαγγελματισμού στην εφαρμογή του καθώς και το χρώμα του δέρματος του ασθενούς, επηρεάζουν τον αριθμό των συνεδριών που ο δερματολόγος θα κρίνει ως απαραίτητο. Οι παραπάνω παράγοντες εκτός από τον αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών, επηρεάζουν και το τελικό κόστος της αφαίρεσης του τατουάζ.

Info: Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα είναι επιστημονική διευθύντρια της δερματολογικής κλινικής Cosmetic Derma Medicine (www.cosmeticdermamedicine.gr).

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.