Θέλεις να απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα τατουάζ στο σώμα σου; - AllYou.gr

Search

Θέλεις να απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα τατουάζ στο σώμα σου;

Η Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος– αφροδισιολόγος σου αποκαλύπτει πως θα το κάνεις. 

30 Οκτωβρίου 2014

 

Εκείνο το καλοκαίρι που αποφασίσατε να κάνετε τατουάζ με τα αρχικά του αγαπημένου σας πιστεύατε ότι ο έρωτας θα κρατούσε για πάντα.. Τελικά κράτησε μόνο το τατουάζ που δεν σας εκφράζει πια θυμίζοντάς σας μια εποχή που πέρασε. 

Από την άλλη, κάποιοι δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ ότι το αγαπημένο τους τατουάζ θα τους προκαλούσε προβλήματα στον εργασιακό χώρο, φέρνοντας εμπόδια στην σταδιοδρομία τους. Προσωπικοί, κοινωνικοί ή πολιτιστικοί λόγοι, επομένως, μπορούν να σας οδηγήσουν στην απόφαση να αφαιρέσετε ένα ή περισσότερα τατουάζ από το σώμα σας χωρίς να παραμείνουν αντιαισθητικά σημάδια και ουλές. 

Η σύγχρονη δερματολογία προτείνει την μέθοδο laser, η ενέργεια του οποίου εφαρμόζεται στοχευμένα πάνω στις χρωστικές ουσίες του τατουάζ, αφήνοντας ανέπαφους και χωρίς εγκαύματα ή ουλές τους γύρω ιστούς. Το Q-switch laser που θα εφαρμόσει ο δερματολόγος στην περιοχή, διασπά τις χρωστικές του τατουάζ, οδηγώντας το οργανισμό στην αποβολή τους ως ξένο σώμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ με laser έχει ελάχιστες παρενέργειες, όπως εμφάνιση ερυθρότητας ή οιδήματος στην περιοχή που εφαρμόζεται.

Η αποτελεσματική αυτή μέθοδος είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σε παραπάνω από μία συνεδρίες , καθώς παράγοντες όπως το μέγεθος και το χρώμα του τατουάζ, η ποσότητα, η ποιότητα και το βάθος εφαρμογής των χρωστικών ουσιών μπορούν να καθορίσουν τον αριθμό συνεδριών που απαιτείται. Παράλληλα, η παλαιότητα του τατουάζ, ο βαθμός επαγγελματισμού στην εφαρμογή του καθώς και το χρώμα του δέρματος του ασθενούς, επηρεάζουν τον αριθμό των συνεδριών που ο δερματολόγος θα κρίνει ως απαραίτητο. Οι παραπάνω παράγοντες εκτός από τον αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών, επηρεάζουν και το τελικό κόστος της αφαίρεσης του τατουάζ.

Info: Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα είναι επιστημονική διευθύντρια της δερματολογικής κλινικής Cosmetic Derma Medicine (www.cosmeticdermamedicine.gr).