Θέλεις να καταπολεμήσεις τις ραγάδες; Αυτές είναι οι σύγχρονες θεραπείες! - AllYou.gr

Search

Θέλεις να καταπολεμήσεις τις ραγάδες; Αυτές είναι οι σύγχρονες θεραπείες!

Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα σου παρουσιάζει τις εξελίξεις στην αντιμετώπισή τους.

19 Νοεμβρίου 2014

Η απότομη αύξηση ύψους, βάρους ή μυϊκής μάζας αφήνει πίσω της ραγάδες που αποτελούν ένα συχνό αισθητικό πρόβλημα για άνδρες και γυναίκες. Ένα συχνό αίτιο εμφάνισης των ραγάδων είναι και η εγκυμοσύνη που οδηγεί τις ερυθρές ή ιώδεις αυτές ραβδώσεις να εγκαθίστανται σε κοιλιά, στήθος, μηρούς, γλουτούς, γοφούς ή και βραχίονες (μπράτσα). Ωστόσο, οι ραγάδες δεν συνοδεύουν μόνο την κατά τα άλλα ευχάριστη περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά μπορεί να παρουσιαστούν λόγω ορμονικών διαταραχών ή κληρονομικότητας.

Στο πρώτο στάδιο εμφάνισης των ραγάδων παρατηρείται αίσθηση καύσου ή και κνησμού στην περιοχή ενώ μπορεί το δέρμα να απολεπίζεται. Σε αυτό το στάδιο όπου οι ραγάδες έχουν ερυθρό ή ιώδες χρώμα θα πρέπει κανείς να δράσει αποφασιστικά για την καταπολέμηση τους, προτού αυτές αποχρωματιστούν. Με την πρωτοποριακή θεραπεία Fractional CO2 laser μπορούν να αντιμετωπιστούν δραστικά με ποσοστό επιτυχίας άνω του 85%. Σαρώνοντας την περιοχή όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι ραγάδες, το Fractional CO2 laser διεγείρει τους ινοβλάστες του δέρματος προκαλώντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται νέο δέρμα. Η υφή και η όψη του δέρματος είναι αισθητά βελτιωμένη.

Την διαδικασία ανάπλασης του δέρματος ενισχύει και η θεραπεία PRP, που δρα συμπληρωματικά με αυτή του Fractional CO2 laser. Μετά από μια μικρή αιμοληψία, το πλάσμα του αίματος από τον ασθενή φυγοκεντρίζεται. Το πλάσμα, πλούσιο σε αιμοπετάλια, εφαρμόζεται στα σημεία του σώματος που εμφανίζουν ραγάδες. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι άμεσα ορατή καθώς παρατηρείται συρρίκνωση 

Σήμερα, με τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής, μπορεί κανείς να απαλλαγεί από τις αντιαισθητικές ουλές που συχνά επηρεάζουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος των θεραπειών είναι προσιτό και διαμορφώνεται με βάση την έκταση της περιοχής που εμφανίζει ραγάδες.