Ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Βεκρής σού απαντά - AllYou.gr

Search

Ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Βεκρής σού απαντά

"Να κάνω λιποαναρρόφηση το καλοκαίρι;"

22 Ιουλίου 2014

Πολλοί ασθενείς, κυρίως άντρες που έχουν τοπικό πάχος στην κοιλιά, αλλά και γυναίκες με ψωμάκια, αγχώνονται αυτή την εποχή για το πώς φαίνονται στην παραλία. Έρχονται στο ιατρείο και ρωτούν αν μπορούν να κάνουν λιποαναρρόφηση μέσα στο καλοκαίρι, λίγο πριν τις διακοπές τους, και αν κάτι τέτοιο θα τους εμποδίσει να μπουν για μια βουτιά στη θάλασσα.

Η απάντηση είναι πως η λιποαναρρόφηση γίνεται άφοβα αυτή την εποχή και δεν θα σας ταλαιπωρήσει ούτε θα σας χαλάσει τις διακοπές.

Η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει να κάνουμε λιπογλυπτική, δηλαδή να σμιλεύουμε το σώμα και πιο επιφανειακά αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και την κυτταρίτιδα, αν αυτή είναι σοβαρής μορφής. Στη μέθοδο Laser Lipolysis χρησιμοποιούμε το λέιζερ και η λιποαναρρόφηση γίνεται ελάχιστα επεμβατικά και μάλιστα μέσα στο χώρο του ιατρείου, ενώ δεν γίνονται ράμματα. Κάνουμε μια μικρή οπή και εισάγουμε την οπτική ίνα του λέιζερ στην προβληματική περιοχή με σκοπό να λιώσουμε τα λιποκύτταρα. Αυτά στην συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό τις επόμενες μέρες (μέσω του μεταβολισμού). Για δύο εβδομάδες περίπου θα πρέπει να φοράτε έναν ελαστικό κορσέ, ο οποίος βοηθά το δέρμα να μην χαλαρώσει. Οι μελανιές και το πρήξιμο υποχωρούν σε λίγες μέρες.

Η λιποαναρρόφηση δίνει λύση σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο οι οποίοι έχουν τοπικό πάχος, χωρίς να είναι απαραίτητα υπέρβαροι. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως, λόγω κληρονομικότητας, υπάρχει η προδιάθεση να συσσωρεύουν λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος σε μεγάλο βαθμό. Η δίαιτα δεν τους βοηθά. Έτσι παρατηρούμε άντρες και γυναίκες που ενώ έχουν φυσιολογικό βάρος να παρουσιάζουν δυσανάλογα μεγάλη περιφέρεια ή υπερβολικό λίπος στον κάτω κορμό. Πλέον με την τεχνολογία του λέιζερ η λιποαναρρόφηση γίνεται με τη μικρότερη ταλαιπωρία. 

Info: Ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής είναι πλαστικός χειρουργός. Είναι πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Cosmetic Derma Medicine Medical Group και επικεφαλής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής & Μεταμόσχευσης Μαλλιών του Cosmetic Derma Medicine Center (www.cosmeticdermamedicine.gr/) στην Αθήνα. 

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY TIPS

Ο πιο απλός τρόπος για να έχεις πάντα περιποιημένα νύχια

Λίγα λεπτά αρκούν για να έχεις μόνιμα άψογο αποτέλεσμα!
ΕΓΩ

Μόλις βρήκες ακόμα ένα τέλειο λόγο να φύγεις για εκδρομή

Η φύση δεν σε ηρεμεί απλά: σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο, λένε οι ειδικοί.
ΠΑΙΔΙ

Πως η διατροφή επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών

Ήξερες ότι τα θεμέλια για ψυχολογικές διαταραχές απο τη νηπιακή ήδη ηλικία, μπαίνουν... στο πιάτο;
ΕΓΩ

Αυτή είναι η δυσκολότερη ηλικία να είσαι γυναίκα

Η Wendy McCarthy ξέρει ποιες χρονιές είναι οι χειρότερες στη ζωή ενός θηλυκού. Και εξηγείται.
DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.