Ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Βεκρής σού απαντά - AllYou.gr

Search

Ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Βεκρής σού απαντά

"Να κάνω λιποαναρρόφηση το καλοκαίρι;"

22 Ιουλίου 2014

Πολλοί ασθενείς, κυρίως άντρες που έχουν τοπικό πάχος στην κοιλιά, αλλά και γυναίκες με ψωμάκια, αγχώνονται αυτή την εποχή για το πώς φαίνονται στην παραλία. Έρχονται στο ιατρείο και ρωτούν αν μπορούν να κάνουν λιποαναρρόφηση μέσα στο καλοκαίρι, λίγο πριν τις διακοπές τους, και αν κάτι τέτοιο θα τους εμποδίσει να μπουν για μια βουτιά στη θάλασσα.

Η απάντηση είναι πως η λιποαναρρόφηση γίνεται άφοβα αυτή την εποχή και δεν θα σας ταλαιπωρήσει ούτε θα σας χαλάσει τις διακοπές.

Η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει να κάνουμε λιπογλυπτική, δηλαδή να σμιλεύουμε το σώμα και πιο επιφανειακά αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και την κυτταρίτιδα, αν αυτή είναι σοβαρής μορφής. Στη μέθοδο Laser Lipolysis χρησιμοποιούμε το λέιζερ και η λιποαναρρόφηση γίνεται ελάχιστα επεμβατικά και μάλιστα μέσα στο χώρο του ιατρείου, ενώ δεν γίνονται ράμματα. Κάνουμε μια μικρή οπή και εισάγουμε την οπτική ίνα του λέιζερ στην προβληματική περιοχή με σκοπό να λιώσουμε τα λιποκύτταρα. Αυτά στην συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό τις επόμενες μέρες (μέσω του μεταβολισμού). Για δύο εβδομάδες περίπου θα πρέπει να φοράτε έναν ελαστικό κορσέ, ο οποίος βοηθά το δέρμα να μην χαλαρώσει. Οι μελανιές και το πρήξιμο υποχωρούν σε λίγες μέρες.

Η λιποαναρρόφηση δίνει λύση σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο οι οποίοι έχουν τοπικό πάχος, χωρίς να είναι απαραίτητα υπέρβαροι. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως, λόγω κληρονομικότητας, υπάρχει η προδιάθεση να συσσωρεύουν λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος σε μεγάλο βαθμό. Η δίαιτα δεν τους βοηθά. Έτσι παρατηρούμε άντρες και γυναίκες που ενώ έχουν φυσιολογικό βάρος να παρουσιάζουν δυσανάλογα μεγάλη περιφέρεια ή υπερβολικό λίπος στον κάτω κορμό. Πλέον με την τεχνολογία του λέιζερ η λιποαναρρόφηση γίνεται με τη μικρότερη ταλαιπωρία. 

Info: Ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής είναι πλαστικός χειρουργός. Είναι πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Cosmetic Derma Medicine Medical Group και επικεφαλής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής & Μεταμόσχευσης Μαλλιών του Cosmetic Derma Medicine Center (www.cosmeticdermamedicine.gr/) στην Αθήνα. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΣΚΗΣΗ

6 σημάδια ότι πρέπει να γυμνάζεσαι περισσότερο

Το σώμα σου φωνάζει ότι θέλει γυμναστική. Το ακούς;
DO IT YOURSELF

3 tips για να έχεις όμορφο ύπνο

Απλές συμβουλές για να ξυπνήσεις φρέσκια και ξεκούραστη.
DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.