"Πώς να επιλέξω ειδικό για αποτρίχωση;" - AllYou.gr

Search

"Πώς να επιλέξω ειδικό για αποτρίχωση;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Αμαλία Τσιατούρα σου εξηγεί. 

31 Ιανουαρίου 2015

Πόσες συνεδρίες θα κάνω στο πιγούνι; Θα φύγουν για πάντα οι τρίχες; Και γιατί υπάρχουν τόσες διακυμάνσεις στις τιμές για αποτρίχωση; Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνουν όσοι ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε θεραπεία για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο ιατρείο. Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν στάνταρ απαντήσεις. Κι αυτό γιατί η διάρκεια της θεραπείας, το αποτέλεσμα και το κόστος εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες:

Σε τι ειδικό απευθύνεστε; Ένας δερματολόγος γνωρίζει σίγουρα ότι δεν πρέπει να χτυπήσει χνούδι και σπίλο, ότι υπάρχουν ορμονοεξαρτώμενες περιοχές που πρέπει να προσέξει και για τις οποίες πρέπει να αποφύγει να πει συγκεκριμένο αριθμό θεραπειών. Επίσης, ένας δερματολόγος έχει γνώση και είναι υπεύθυνος για τη χρήση της αποτρίχωσης με λέιζερ. 

Γνωρίζει σε τι ένταση θα πρέπει να λειτουργεί το μηχάνημα, καθώς υπάρχουν διάφοροι τύποι δέρματος. Ο αισθητικός, από την άλλη, δεν χρησιμοποιεί λέιζερ στο ινστιτούτο, αλλά άλλες τεχνολογίες που δεν είναι εξίσου ισχυρές και απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός συνεδριών, ενώ συχνά οι τρίχες δεν πέφτουν την ίδια στιγμή, κάτι που συμβαίνει με το λέιζερ Αλεξανδρίτη.  

Ο παράγοντας μηχάνημα: Η τιμή στην αποτρίχωσης εξαρτάται λοιπόν και από το μηχάνημα. Η νέα γενιά λέιζερ Αλεξανδρίτη έχει περισσότερες παραμέτρους, όπως μεταβαλλόμενη διάρκεια παλμού και βοηθά σε δύσκολες περιπτώσεις καστανής τρίχας. Τα παλιά μηχανήματα έχουν το εξής αρνητικό: Μετά από 3-4 χρόνια μια συσκευή λέιζερ χρειάζεται αναβάθμιση ή αντικατάσταση.  Όταν, λοιπόν, το κόστος είναι υπερβολικά χαμηλό θα πρέπει να θέτει αμφιβολίες για την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας και την πλήρη σάρωση της περιοχής.

Η εμπειρία του γιατρού: Σε τι χώρο γίνεται η αποτρίχωση και ποιος σας την κάνει; Πόσα περιστατικά έχει εξυπηρετήσει; Έχει εμπειρία στο λέιζερ; Δίνει απόδειξη, όπως ορίζει ο νόμος; Όλα αυτά θα πρέπει να σας απασχολήσουν.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μίνι οδηγός για να ξεπεράσεις ακόμα έναν καβγά με τον καλό σου

Προτού υψώσεις λευκή σημαία ή προδιαγράψεις το μέλλον της σχέσης σου, δοκίμασε αυτά τα τρικ.
STAR STYLE

5 μυστικά για να ντυθείς και εσύ σαν την αγαπημένη σου σταρ

Αρκεί να «κλέψεις» τα στιλιστικά τους μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ μια άψογη εμφάνιση!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα πιο ωραία τατουάζ που έχουμε δει σε μοντέλα

Ψάχνεις ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο που θα "χτυπήσεις"; Πάρε έμπνευση!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Πως να σταματήσω την ακατανίκητη επιθυμία μου για γλυκό;»

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βάλεις στοπ στα γλυκά και είναι όλοι νόστιμοι.
STAR STYLE

Οι 6 καλύτερες εμφανίσεις της Michelle Pfeiffer στην μεγάλη οθόνη

Η γνωστή ηθοποιός αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει άψογα όχι μόνο τους ρόλους που τις δίνονται, αλλά και τα τρελά outfits τους!
BEAUTY TIPS

Όλη η αλήθεια για την τριχόπτωση του φθινοπώρου

Δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα – και σήμερα μαθαίνεις πώς θα αντιμετωπίσουμε την… πτώση.