Ημερολόγιο εγκυμοσύνης Νο1: Δεν χωράς πουθενά - AllYou.gr

Search

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης Νο1: Δεν χωράς πουθενά

Στην αρχή δεν σε χωράει το εφαρμοστό τζιν παντελόνι σου. Μετά αρχίζει να μη σε χωράει ούτε το λιγότερο εφαρμοστό τζιν παντελόνι σου. Μετά αρχίζει να μη σε χωράει ούτε ένα «άνετο» φορεματάκι. Και τελικά καταλήγεις να μη σε χωράει ο τόπος.

25 Μαϊου 2015

Μια εγκυμοσύνη μετά τα τριάντα έρχεται στη φάση που ο μεταβολισμός σου έχει αρχίσει να κατεβάζει ταχύτητες, τότε που ήδη νιώθεις ότι αρκεί να φας μία μπάλα παγωτού για να προσθέσεις αυτομάτως έναν επιπλέον πόντο στην περιφέρεια. Και όταν έρχεται σε μια τέτοια φάση, σκέφτεσαι ότι η γκαρνταρόμπα σου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Και καθώς βγάζεις από την ντουλάπα σου τα καλοκαιρινά, αρχίζεις να τα αποχαιρετάς νοερά: αντίο μικροσκοπικά μπλουζάκια, αντίο φορεματάκια, αντίο σορτσάκια. Λυπάμαι που θα καταλήξετε σε ξένα χέρια – ελπίζω τουλάχιστον οι επόμενες ιδιοκτήτριές σας να σας αγαπήσουν όσο κι εγώ.

Καθώς λοιπόν τα μικροσκοπικά μπλουζάκια, φορεματάκια και σορτσάκια δίνουν τη θέση τους σε πιο «αέρινα» κομμάτια, δηλαδή τουνίκ, ριχτά φορέματα, μπλουζοφορέματα και παντελόνες, μαζί με την παλιά γκαρνταρόμπα σου αποχαιρετάς και το παλιό σου σώμα, που ήδη έχει αρχίσει να αλλάζει μορφή. Δεν χρειάζεται να φτάσεις στον ένατο μήνα για να κοιταχτείς μια μέρα γυμνή στον καθρέφτη και να νιώσεις σαν να έκανε κάποιος μοντάζ τη φωτογραφία σου στο Photoshop, σαν να πήρε το κεφάλι σου και να το κόλλησε σε ξένο κορμό.

Και επειδή έχεις ακόμα την πολυτέλεια του χρόνου να ανησυχείς για το σώμα σου, βρίσκεις παρηγοριά σε πρότζεκτ όπως το Honest Body Project, της Νάταλι ΜακΚέιν, η οποία φωτογράφισε νεαρές μαμάδες με τις ραγάδες τους, τα παραπανίσια κιλά τους, το χαλαρό στήθος τους, αλλά και με τα αξιαγάπητα μωρά τους. Σκοπός του, όπως γράφει η δημιουργός στο site, να βοηθήσει τις γυναίκες να συμφιλιωθούν με το σώμα τους και τις ατέλειές του. Γιατί όπως και να το κάνουμε, αν δεν είσαι η Ζιζέλ Μπούντχεν ή έστω αν δεν διαθέτεις μια στρατιά από νταντάδες για να μπορείς να ξεκλέψεις μετά τη γέννα λίγο (περισσότερο) χρόνο για γυμναστήριο, είναι μάλλον απίθανο να επανέλθεις στα παλιά σου κιλά ή τουλάχιστον αυτό δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες. Παρατηρώντας όμως τις φωτογραφίες της ΜακΚέιν, σκέφτεσαι ότι δεν πειράζει: η ανταμοιβή μάλλον θα αξίζει αυτήν και πολλές ακόμη θυσίες.