Ημερολόγιο εγκυμοσύνης Νο 6: Το δημοψήφισμα και ένα μωρό - AllYou.gr

Search

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης Νο 6: Το δημοψήφισμα και ένα μωρό

Ή γιατί, αν σκηνοθετούσες τη δική σου ζωή, η κάμερα θα έκανε γκρο πλαν στη φουσκωμένη κοιλιά σου, ακόμη κι αν όλα γύρω σου κατέρρεαν.

30 Ιουνίου 2015

«Ένα παιδί είναι ευλογία», «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να γίνεσαι μητέρα», «μια γυναίκα δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν κάνει παιδιά». Αυτά ακούς μεγαλώνοντας, αλλά και πολλά άλλα: «Τα παιδιά έχουν έξοδα», «γιατί να γίνεις γονιός, αν δεν μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου ό,τι χρειάζονται;», «σε τι κόσμο θα φέρεις τα παιδιά σου;». Και όταν αρχίζει η κρίση, ακολουθούν ακόμη περισσότερα: «Η επόμενη γενιά θα ζήσει χειρότερα από τη δική μας», «έρχονται δύσκολες εποχές», «το ψωμί θα μοιράζεται με το δελτίο». 

Να κάνω λοιπόν παιδί ή να μην κάνω; Μεγάλο το δίλημμα. Να ζητήσω τη βοήθεια του κοινού; Ή μήπως του λαού; Ή έστω της μαμάς, της πεθεράς, της κουνιάδας, της γειτόνισσας;

Στο μεταξύ, ενώ αναρωτιέσαι, παίρνεις (ένα ακόμη) πτυχίο, πιάνεις δουλειά, αλλάζεις δουλειά, μένεις χωρίς δουλειά, πλουτίζεις, φτωχαίνεις, δεν ξαναπλουτίζεις, αρρωσταίνεις, αναρρώνεις, βλέπεις δικούς σου ανθρώπους να περνούν περιπέτειες υγείας, κάποιοι τη βγάζουν καθαρή, άλλοι όχι, ταξιδεύεις, βγαίνεις, και κάπου μετά τα τριάντα, συνειδητοποιείς ότι οι σταθερές φτιάχτηκαν για τη φυσική αλλά όχι για τη ζωή. Και αν μέχρι τότε έχεις βρει ένα σύντροφο με τον οποίο μπορείς να φανταστείς το μέλλον σου, ίσως αποφασίσεις να ζήσεις και την εμπειρία της μητρότητας.

Και κάπως έτσι βρίσκεσαι σήμερα με την κοιλιά φουσκωμένη στο επίκεντρο ενός κυκλώνα από ατελείωτες πολιτικές διαπραγματεύσεις και σενάρια καταστροφής, να περιμένεις μεταξύ άλλων ένα δημοψήφισμα όπου διακυβεύονται πολλά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. 

Και είσαι λίγο ζεν. Όχι γιατί, όπως σού λένε οι παλιότεροι, παιδιά γεννιόνταν και σε περιόδους πολέμου – τέτοιες συγκρίσεις είναι για την ώρα άνισες, έως και επικίνδυνες, και ελπίζεις να παραμείνουν έτσι. Αλλά ίσως γιατί όταν μάς συμβαίνει κάτι μεγάλο σε προσωπικό επίπεδο –καλό ή κακό, δεν έχει σημασία–, τα μεγάλα πολιτικοοικονομικά γεγονότα περνούν τουλάχιστον προσωρινά σε δεύτερο πλάνο. Περίπου όπως η κάμερα εστιάζει στο πρώτο φιλί ανάμεσα στους ερωτοχτυπημένους ήρωες μιας ταινίας, ενώ γύρω τους το σύμπαν καταρρέει.

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Το αναζωογονητικό scrub σώματος που θα λατρέψεις

Αυτή η diy συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς η επιτυχία σου επηρεάζει το μέλλον της σχέσης σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επαγγελματική πρόοδος επηρεάζει την προσωπική σου ζωή.
ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να πεις στο παιδί σου για τον Άγιο Βασίλη;

Και να που δε ξέρεις αν είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια ή το παραμύθι.
STREET STYLE

7 σύνολα για να εμπνευστείς αυτή την εβδομάδα

Πάρε τώρα την εβδομαδιαία δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι!
ΑΣΚΗΣΗ

Τα 20 λεπτά που θα «ανάψουν» τον μεταβολισμό σου

Αύξησε τις αθλητικές επιδόσεις σου, χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στα άκρα!
ΕΓΩ

Να γιατί πρέπει να ακούς μουσική στη δουλειά

Νέα έρευνα σού προτείνει να βάζεις πιο συχνά τα ακουστικά σου.