Skip to main content

INTERVIEW

Ορσαλία Παρθένη: "Η μόδα εκφράζει τη μοναδικότητα κάθε προσωπικότητας"

Η γυναίκα «πίσω» από τον θρυλικό οίκο Parthenis, που δεν σταματά να ορκίζεται στην ισχύ της διαχρονικότητας. Η αγαπημένη σχεδιάστρια Μόδας Ορσαλία Παρθένη μιλάει αποκλειστικά στο Allyou και την fashion editor Κέλλυ Νόβακ! 


Κέλλυ Νόβακ

Τον οίκο Parthenis τον ξέρεις. Και αυτό γιατί, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μπορεί να έχει ντύσει την γιαγιά σου, την μητέρα σου αλλά και εσένα. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας του οίκου: Στην διαχρονικότητα.

Είναι εδώ και αρκετά χρόνια που η Ορσαλία Παρθένη έχει ανάλαβει εξ’ ολοκλήρου τα ηνία από τον πατέρα της, Δημήτρη Παρθένη, ο οποίος πρωτοξεκίνησε το γνωστό fashion house, το 1970. Και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η ίδια έχει καταφέρει να εξελίξει τον οίκο, διατηρώντας όμως την ταυτότητά του, που τόσες και τόσες γενιές έχουν λατρέψει.

Η ίδια μιλάει αποκλειστικά στο AllYou και μέσα ακόμα και από τις πιο απλές προτάσεις καταφέρνει να ξεδιπλώσει την προσωπικότητά της, με αποτέλεσμα να πάρουμε μια γεύση για την ζωή της, τις επιθυμίες της, τις συνήθειές της αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές της. 

Αγαπάω την μόδα γιατί... μπορεί να αποτελέσει μέσο έκφρασης για όλους τους ανθρώπους.  Ενώ σε μια πρώτη ανάγνωση η μόδα ομογενοποιεί και αποτελεί μέσο κοινωνικής αποδοχής, παράλληλα μπορεί να εκφράσει και τη μοναδικότητα της προσωπικότητας.

Εμπνέομαι πάντα από… τους ανθρώπους, επώνυμους και ανώνυμους, σύγχρονους και ιστορικούς, fashion icons και καθημερινούς.

Δεν θα φορούσα ποτέ… ροζ, γιατί δεν με εκφράζει σαν προσωπικότητα.

Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια παρουσίας του οίκου μας στον χώρο της μόδας, αυτό που μου κάνει κάθε φορά εντύπωση είναι… ο ενθουσιασμός με τον οποίο ετοιμάζουμε τη νέα μας συλλογή, την χαρά που εισπράττω από κάθε ικανοποιημένο πελάτη και την ικανοποίηση ότι ο οίκος μας έχει ήδη ντύσει τουλάχιστον τρεις γενιές.

Η προετοιμασία για την διεξαγωγή μιας νέας συλλογής περιλαμβάνει… έμπνευση και θεματική κατεύθυνση, αλλά και έρευνα που αφορά κυρίως τον τελικό αποδέκτη, την γυναίκα και τον άντρα που θα τα φορέσει, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Θέλω να φτιάχνω ρούχα άνετα που μας φτιάχνουν όμως και τη διάθεση, κάνοντας μας να αισθανόμαστε όμορφα.

orsaliaparthenis_01.jpg

Φαρδύ ζακάρ μίντι φόρεμα με κορδόνι που σουρώνει στη μέση

orsaliaparthenis_02.JPG

Μακρυμάνικο μακρύ ζιβάγκο φόρεμα σε γραμμή άλφα με πλαϊνό φερμουάρ στο γιακά 

orsaliaparthenis_03.jpg

Μακρυμάνικο ζακάρ μίντι φόρεμα με κλος φούστα και cotton/modal λεπτομέρειες

orsaliaparthenis_04.jpg

Κοντή φαρδιά μακρυμάνικη ζακάρ ζακέτα με V λαιμό

orsaliaparthenis_05.jpg

Στην γυναίκα: Βελούδινο φαρδύ παντελόνι με πιέτες και τσέπες, βαμβακερές ριπ φάσες με μπατζάκι που στενεύει κάτω

Στον άντρα: Μακρυμάνικη στενή μπλούζα σε μονόπλακο

Αυτό που επιθυμώ πάντα να επιτύχω μέσα από τις συλλογές μου είναι… το διαχρονικό στιλ.

10 λεπτά πριν ξεκινήσει ένα fashion show μου… βρίσκομαι σε ένταση αλλά και ευφορία.

10 λεπτά μετά το τέλος ενός fashion show μου… πίνω ένα ποτό και χαλαρώνω.

Την νέα μου συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα ’15 χαρακτηρίζουν… οι άνετες γραμμές, μια ‘90’s διάθεση για μινιμαλισμό, παράλληλα με κάποιες 70’s αναφορές. Πλεκτά ζακάρ σε διχρωμίες άσπρο/μαύρο, μπλε-μαύρο συνυπάρχουν με το μπορντό του κρασιού, το militaire χακί και το navy μπλε.

Η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου ήταν… το πρώτο fashion week στο Ζάππειο, τον Μάρτιο 2005, γιατί ανέλαβα δημόσια την κατεύθυνση του Οίκου.

Η συμβουλή που θα έδινα σε έναν νέο/α σχεδιαστή/τρια που ξεκινάει τώρα την καριέρα του είναι… να προσπαθεί να κάνει ρούχα φορέσιμα, με προσωπική αναγνωρίσιμη σφραγίδα, δίνοντας μεγάλη σημασία και στην ποιότητα.

orsaliaparthenis_06.jpg

orsaliaparthenis_08.jpg

orsaliaparthenis_07.jpg

orsaliaparthenis_09.jpg

orsaliaparthenis_10.jpg

Αυτό που μου αρέσει στον χαρακτήρα της Ελληνίδας γυναίκας είναι… ότι είναι ακομπλεξάριστη και θέλει να ξεχωρίζει, αλλά αυτό δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά στο στιλ.

Αυτό που λείπει από το στιλ της Ελληνίδας γυναίκας είναι… η φυσικότητα και η φρεσκάδα.

Από την ντουλάπα της αναγνώστριας του Allyou, δεν πρέπει ποτέ να λείπει… ένα φόρεμα που την κάνει να αισθάνεται κομψή και όμορφη, που συνήθως είναι μαύρο, ένα καλοραμμένο πανωφόρι και ένα κομψό ζευγάρι παπούτσια. Απαραίτητο πάντα και ένα κραγιόν που της ταιριάζει, κατά προτίμηση κόκκινο.

Official Website & E-shop: http://www.orsalia-parthenis.gr/

Facebook Page: https://www.facebook.com/ParthenisO/?fref=ts

Credits

Photos: Panos Davios

Styling: Olga Lagou

Make up: Hara Alatza

Hair: Constantinos Christou

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...