Skip to main content

INTERVIEW

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Δύο υψηλές διακρίσεις

Με 2 υψηλές διακρίσεις τιμήθηκε αυτό το μήνα η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, από δύο Διεθνείς Οργανισμούς παγκοσμίου κύρους. Διακρίσεις- τιμή για εκείνη, την προσωπικότητα και το έργο της.



Έχει επιλέξει να είναι χρήσιμη και ουσιαστική. Και να κάνει κομμάτι της ζωής της την ΕΛΠΙΔΑ. Να βάλει στη ζωή της τα παιδιά που έδωσαν και δίνουν μάχη με τον καρκίνο και να βλέπει, μέσα από τα δικά τους μάτια, τον κόσμο.

Σ' αυτά τα παιδιά, "στα παιδιά όλου του κόσμου που πάσχουν από καρκίνο", αφιέρωσε τις ύψιστες διακρίσεις που της απένειμαν, τόσο στο Παρίσι όσο και στη Νέα Υόρκη, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO, στο Παρίσι, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, απένειμε στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κ. Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη το παράσημο του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας. Υψηλή τιμητική διάκριση που επιφύλαξε η Γαλλική Δημοκρατία στην κ. Βαρδινογιάννη, αναγνωρίζοντας το έργο της στην UNESCO και στο Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ.

PAN_0484.JPG

Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, Μαριάννα Β. Βραδινογιάννη

Η κ. Ιρίνα Μπόκοβα, Γενική Διευθύντρια της UNESCO, μιλώντας για την κ. Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε με θαυμασμό στην"ενεργητικότητα, τη γενναιοδωρία και τον ενθουσιασμό της, που συμβάλουν στη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού δεσμού μεταξύ τόσων διαφορετικών αγώνων".

Cyril_Bailleul__-2786.jpg

Ιρίνα Μπόκοβα, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ο κ Ζισκάρ ντ' Εστέν, αφού απαρίθμησε τις "πάρα πολλές και υπαρκτές" δράσεις, διακρίσεις και βραβεύσεις της κ. Βαρδινογιάννη, εξέφρασε την εκτίμηση του γι' αυτήν και το έργο της και της απένειμε την διάκριση, ευχόμενος να λάμπει στον ουρανό μιας ήρεμης Ελλάδας.

Παραλαμβάνοντας, συγκινημένη, το Παράσημο από τον κ. ντ' Εστέν, η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε θερμά, μίλησε για τους δεσμούς αμοιβαίας φιλίας και σεβασμού ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα και τόνισε πόσο σημαντική είναι για εκείνην η ανάγκη της αδελφοσύνης μεταξύ των λαών, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει πως η ίδια  δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται και να προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.  

 

 

Το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» τιμά τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Το "Ίδρυμα Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα", απένειμε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τα βραβεία Ripple of Hope. Βραβεία που δίνονται σε διεθνείς προσωπικότητες, που με το έργο τους υπηρετούν το όραμα του Ρόμπερτ Κέννεντυ, για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι σεβαστά απ' όλους, για όλους.

Ανάμεσα στα 4 φετινά τιμώμενα πρόσωπα, τον Τιμ Κουκ Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, τον Honorable Τζων Λούις, γερουσιαστή και αγωνιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τον Ρότζερ Άλτμαν, Πρόεδρο του επενδυτικού τραπεζικού φορέα "Evercore Partners", η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO. 

PAN_1438.JPG

Tim Cook, Ethel Kennedy, Roger Altman, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Honorable John Lewis, Kerry Kennedy 

Προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς, τα 4  φετινά τιμώμενα πρόσωπα, έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από την Έθελ Κέννεντυ, χήρα του Ρόμπερτ, όσο και από την κόρη τους Κέρι, Πρόεδρο του Ιδρύματος.

"Έχει βοηθήσει αυτούς που τους εγκατέλειψαν και τους άφησαν μόνους. Ίδρυσε χειρουργικές εγκαταστάσεις στο Κόσοβο, στήριξε το δικαίωμα των κοριτσιών στην Παιδεία, καταπολέμησε έμπρακτα την σεξουαλική εκμετάλλευση των ανηλίκων αλλά και την παιδοφιλία", είπε, μεταξύ άλλων, η 'Εθελ Κέννεντυ, παρουσιάζοντας την κ. Βαρδινογιάννη.

"Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα να βραβεύομαι εδώ μαζί με τον Ρότζερ, τη Μαριάννα και έναν μεγάλο πολιτικό, όπως ο Γερουσιαστής Τζον Λούις", δήλωσε ο Τιμ Κουκ.

PAN_1444.JPGΜαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νίκος Βαρδινογιάννης, Tim Cook

Όσο για την κ. Βαρδινογιάννη, παρέλαβε το βραβείο της με έκδηλη συγκίνηση, αφιερώνοντάς το στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο: "Όντας πολύ κοντά τους για περισσότερα από 25 χρόνια μέσω του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ", είπε, "με το απίστευτο κουράγιο και τη δύναμη τους, αποτέλεσαν μοναδική πηγή έμπνευσης και αποφασιστικότητας για μένα" και κατέληξε λέγοντας "Είμαι σίγουρη ότι μια μέρα θα ανατείλει ένας καλύτερος κόσμος για τα παιδιά μας. Ένας κόσμος στον οποίο θα έχουμε καταφέρει να αφήσουμε ένα ίχνος ειρήνης και αλληλεγγύης".

PAN_1097.JPG

 

 

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.