Skip to main content

INTERVIEW

Πάνος Τσιροζίδης: Ο μπαμπάς του tivitter.gr

Ο Πάνος είναι creative director. Μα -πάνω απ' όλα- είναι η χαρά της ζωής. Και το allyou είναι πολύ χαρούμενο που είναι φίλος και συνεργάτης του! Αυτός και το tivitter.gr του. 



Είναι τόσο αληθινός, τόσο φιλικός, τόσο πηγαία ευγενικός, τόσο συναισθηματικός, τόσο εκδηλωτικός, έχει τόσο καλή ενέργεια, τόση φαντασία, τόσο ζεστό (σχεδόν μόνιμο) χαμόγελο, τόσο κέφι για δουλειά, τόσο χιούμορ, τόσο ταλέντο! Είναι τόσο πολύ...Πάνος Τσιροζίδης!

Στο βιογραφικό του Πάνου ξεχωρίζεις μεγάλα projects: Ολυμπιακοί αγώνες του 2004, Eurovision Αθήνα 2006, συνεργασία του με τα γερμανικά κανάλια ZDF και SAT1. Ήταν επικεφαλής δημιουργικού στην τηλεόραση του Alpha και στην ERT digital.

Έχει βραβευθεί και εδώ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ήταν ένας από τους διαχειριστές της σελίδας στο facebook «Ο Τοίχος είχε τη δική του υστερία».

Είναι ο δημιουργός του tivitter.gr της πρώτης βίντεο πλατφόρμας στην Ελλάδα με περιεχόμενο μικρής διάρκειας.

Αυτά για αρχή. Όλα τ’ άλλα θα τα μάθεις διαβάζοντας όσα μας είπε.

Μετά από τόσα χρόνια στην τηλεόραση τώρα σε βρίσκουμε στα digital media. Πως προέκυψε αυτή η μετάβαση;

Καταρχάς το internet και γενικά το digital περιβάλλον δεν είναι κάτι καινούριο για μένα. Δούλεψα για χρόνια ως web designer και creative director σε αρκετά web project. Γενικά μου αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα.

Το tivitter πως ξεκίνησε;

Εδώ και αρκετό καιρό είχα καταλήξει ότι στην νέα εποχή των media ένας creative director επιβάλλεται να δημιουργεί περιεχόμενο. Το συζητούσα λοιπόν ένα βράδυ με ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο που με ρώτησε αν θα μπορούσα να φτιάξω ένα τηλεοπτικό δίκτυο στο internet. Cut. Μετά από δυο εβδομάδες είχα έτοιμο το σχέδιο. Μια πλατφόρμα προβολής video περιεχομένου. Cut. Χρήματα δεν υπήρχαν, άρα για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο έπρεπε να εμπνεύσω συνεργάτες που ήταν διατεθειμένοι να μοιραστούμε την εμπειρία μιας digital περιπέτειας. Cut. 

Στο επόμενο πλάνο θα μου πεις ονόματα και διευθύνσεις;

Ο Δημήτρης Ζωγραφάκης είναι από τότε ο βασικός μου συνεργάτης, συνοδοιπόρος και η 7layers international είναι η ομάδα που έφτιαξε το site και μας σερβίρει τεχνολογίες. Φίλοι ηθοποιοί, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, οπερατέρ, παραγωγοί έσπευσαν να πάρουν μέρος στο εγχείρημα ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Δεν υπάρχει λόγος να τους αναφέρω ονομαστικά γιατί όποιος θέλει μπαίνει στο tivitter.gr και τους βλέπει.

Πολύς κόσμος!

Ε, όλος αυτός ο πολύς κόσμος είναι το tivitter. Και έρχονται συνέχεια και άλλοι δημιουργοί στη συμμορία μας.

panos interview3.jpg

Η τηλεόραση χωράει στο internet;

Υπό την έννοια της δημιουργίας περιεχομένου με τηλεοπτική νοοτροπία και πρακτική όχι. Η τηλεόραση σαν format είναι στα τελευταία της απλά δεν το ξέρει. Ούτε και οι διαφημιστές το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα. Την θέση της τηλεόρασης παίρνουν ο υπολογιστής, το tablet και πάνω από όλα το κινητό τηλέφωνο. Μοιραία και ωραία ο τρόπος που φτιάχνεται το περιεχόμενο άλλαξε. Απευθυνόμαστε σε χρήστες που έχουν διαφορετικές συνήθειες και ανάγκες από τους μέχρι σήμερα τηλεθεατές.

Το tivitter φτιάχτηκε μέσα στην κρίση. Γεννάει ευκαιρίες η κρίση;

Κάθε κρίση, προσωπική, κοινωνική, οικονομική γεννάει ανάγκες. Και η εκπλήρωση αυτών των αναγκών απαιτεί ιδέες και υπερβάσεις. Πάντα σε τέτοιες περιόδους οφείλουμε να επαναπροσδιοριζόμαστε, να βρίσκουμε το άλλο μας κομμάτι που δεν έχει «μολυνθεί» και να το αναδεικνύουμε. Ναι η κρίση γεννάει ευκαιρίες, σε όλα τα επίπεδα.

Τι σου έμαθε το tivitter;

Ου… πάρα πολλά. Γράφεις;

Γράφω.

Ότι τα χρήματα δεν είναι κινητήριος δύναμη. Ότι η ψυχή και η ενέργεια θέτουν τη ζωή μας σε κίνηση. Ότι υπάρχουν πολλοί δημιουργοί με ταλέντο, ενέργεια και ηθική που δεν τους ξέρει η μάνα τους, ενώ θα έπρεπε να είναι και υπερήφανη. Ότι η δίψα για το καινούριο δεν σβήνει ποτέ. Ότι όταν δίνεσαι με τα όλα σου σε κάτι σου δίνεται κι αυτό. Α! και ότι μπορούμε να γράψουμε σενάρια και να σκηνοθετήσουμε αυτοτελή επεισόδια σειρών διάρκειας 3 λεπτών, με αρχή, μέση και τέλος.

Μια που είπες για τα τρίλεπτα επεισόδια, το σλόγκαν του tivitter είναι «όλα τα ωραία διαρκούν λίγο». Όλη η επικοινωνία σας επικεντρώνεται στη διάρκεια;

Η διάρκεια είναι σημαντικός παράγοντας που κάνει τον χρήστη να πατήσει το play και να δει το βίντεο. Η φράση αυτή αποτυπώνει και μια μεγάλη αλήθεια. Όταν προσπαθούμε να επιμηκύνουμε το χρόνο της χαράς και της απόλαυσης είναι σαν να παραβιάζουμε τη φύση μας. Πόσο διαρκεί ο έρωτας. Ένα χαμόγελο. Ένα ταξίδι πριν γίνει καθημερινότητα. Πόσο διαρκεί η γλύκα μιας σοκολάτας. Η ανδρική εκσπερμάτιση.

Έχεις δουλέψει με τηλεοπτικούς σταρ αλλά και με νέους δημιουργούς που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους. Ποιους προτιμάς;

Τα βαριέμαι τα σταριλίκια. Και αρχίζει να τα βαριέται και ο κόσμος. Δεν υπάρχει τίποτα αληθινό και ενδιαφέρον στο να χτίζεις μια εικόνα ειδώλου. Μόνο χρήματα. Άντε να σε φωνάξουν να κάνεις μια διαφήμιση ή να παρουσιάσεις μια εκδήλωση. Είναι πλέον εμπορική δραστηριότητα. Αντιθέτως όλα αυτά τα νέα παιδιά, και όχι απαραίτητα ηλικιακά, κουβαλάνε αλήθειες, ομορφιά, σπιρτάδα. Είναι δροσερά σαν σιντριβάνια. Σε κολλάνε στον τοίχο και λες κι ευχαριστώ. Και αυτός είναι ένα βασικότατος λόγος που έγινε το tivitter. Για να αναδυθούν νέοι δημιουργοί. Τους έχουμε ανάγκη.

Η πλειοψηφία των video στο tivitter είναι χιουμοριστικά. Έτυχε ή πέτυχε;

Το καλύτερο φάρμακο είναι η μουσική, το αμέσως επόμενο είναι το γέλιο. Ο Μελ Μπρουκς έχει πει ότι το χιούμορ είναι μια άμυνα απέναντι στο σύμπαν.

panos interview2.jpg

Πες μου κάποια θετικά στοιχεία που αναγνωρίζεις στην τηλεόραση.

Στην Ελλάδα;

Ναι.

Μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω, μου έδωσε δουλειά και σήμερα δίνει δουλειά σε ανθρώπους που αγαπώ. 

Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά απογοητεύεσαι;

Μικρός έπεσα στο καζάνι με την αισιοδοξία, οπότε έχω απόθεμα για τις «στραβές». Η καλύτερη σχολή που έχω φοιτήσει είναι η σχολή των λαθών μου. Η απογοήτευση είναι ένα συναίσθημα που φρενάρει το μυαλό και το σώμα και εγώ θέλω να είμαι διαρκώς σε κίνηση.

{videobox}agfDm20S2qQ{/videobox} 

{videobox}7G6D0nCp_wI{/videobox}

{videobox}ofCUTINUv0s{/videobox}

{videobox}8sYQXmi_KII{/videobox}

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου