Skip to main content

INTERVIEW

Εμμανουέλα Κόκκαλη: «Ειμαι μια ξανθιά που μαγειρεύει!»

Είναι food blogger, είναι όμορφη, έχει... νόστιμες ιδέες και μιλάει για όλα αυτά (κι άλλα πολλά) στην Κάτια Μηλιαράκη και το allyou.gr!


Κάτια Μηλιαράκη

Όταν η Ιζαμπέλ Αλιέντε το 1997 έγραφε την «Αφροδίτη- Ιστορίες, συνταγές και άλλα αφροδισιακά», η Εμμανουέλα προφανώς ανακάλυπτε το Μίλκο με λουκανικόπιττα μετά το φροντιστήριο Αγγλικών. Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν σημαίνει πως η δεσποινίς Κόκκαλη δεν θα μπορούσε άνετα να είναι η ενσάρκωση κάθε λέξης του λαχταριστού best seller.

Να σας πω δυo δικά μου λογάκια για την Like a Blond, η οποία κάθε Σαββατοκύριακο κλείνει το μάτι στα βιολογικά κοτόπουλα και κάνει ναζάκια στις πιπεριές Φλωρίνης, αφού μαγειρεύει στην εκπομπή JoinUs στο ΣΚΑΙ

Eίναι food blogger, αλλά πάνω απ΄όλα είναι εκείνο το γελαστό ξανθό κορίτσι που θα μπει στο λεωφορείο -αγαπά τα ΜΜΜ- και θα το κάνει να μοιάζει με διαφήμιση χυμού, θα συνδυάσει το floral vintage της γιαγιάς της Σούλας με sneakers, θα postάρει το επιδόρπιο που ετοιμάζει στο hot date της και θα ανεβάσει και μία photo της αλά Μέρλιν Μονρόε.

Αγαπάει τον ήλιο, τη θάλασσα, τα νότια κι όλα τα νόστιμα κι ωραία. Είναι αυτό που, με δυο λόγια, οι Γάλλοι ονομάζουν joie de vivre (Χαρά της ζωής).

Τη γνώρισα πάνω από ένα πιάτο ριζότο με αυγοτάραχο σε ένα κάλεσμα για bloggers και την ξεχώρισα για την φωτεινότητα της. Εκείνη έτρωγε κοτόπουλο ψητό γιατί ήταν σε διατροφή. Αυτό δεν μας εμπόδισε να κάνουμε παρέα στα social media. Άσε που έχουμε και τις ίδιες κουρτίνες ΙΚΕΑ…

Ποια είσαι, λοιπόν; 

Είμαι μια ξανθιά που μαγειρεύει. Αυτό. Δεν είμαι σεφ, δεν έχω σπουδάσει μαγειρική, δεν το παίζω ειδήμων. Μαθαίνω κάθε μέρα και κάτι καινούργιο και προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι. Έτυχε να αγαπώ πολύ τη μαγειρική και να μπορώ να εκφράζομαι μέσα από αυτή. Έτυχε, επίσης, να έχω άνεση με τον φακό, να είμαι καλή στην επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις και να έχω κερδίσει πολλές υπέροχες συνεργασίες. Το ότι έφτασα σε ένα καλό σημείο επαγγελματικά και έχω εμπειρίες με μεγάλα ονόματα στον χώρο του φαγητού, δεν έτυχε. Δουλεύω πολύ, παρακολουθώ τα πάντα, προσαρμόζομαι εύκολα στην κάθε εποχή, είμαι ειλικρινής απέναντι στον κόσμο, δεν ''πουλάω'' κάτι αν πρώτα δεν το έχω πιστέψει εγώ η ίδια και δεν κουράζομαι εύκολα. Τις νόστιμες ιδέες μου τις βρίσκετε στη στήλη ''Like A blonde'' στο followme.gr, κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπετε να μαγειρεύω στην εκπομπή JoinUs στο ΣΚΑΙ και σε λίγες ημέρες θα είναι πάλι στον αέρα το δικό μου eatingaround.gr που τον τελευταίο καιρό είχα παραμελήσει. 

Γεννήθηκες με την κουτάλα στο δεξί  ή από αλλού ξεκίνησες κι αλλού κατέληξες; 

Πάντα μου άρεσε η μαγειρική, από μικρή ανακατευόμουν στην κουζίνα της μαμάς και της γιαγιάς, αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα το κάνω επαγγελματικά, ήθελα να είναι πάντα το χόμπι μου και να το μοιράζομαι με πολύ λίγο κόσμο. Στα 20 είχα την αντίληψη ότι, όταν αυτό που αγαπάς γίνεται επάγγελμα, παύεις να το αγαπάς, γιατί μπαίνει στη μέση η ρουτίνα. Δεν είναι αλήθεια. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και μας κάνει καλό το να μπορούμε να εκφράζουμε τον πραγματικό μας εαυτό μέσα από το επάγγελμά μας. Κατά μία έννοια, λοιπόν, από αλλού ξεκίνησα και αλλού βρίσκομαι τώρα κι αυτό είναι που αγαπώ στη ζωή μου περισσότερο από όλα! 

Η ΤV και το Join us πώς προέκυψε;

Εντελώς τυχαία, όταν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είδε το μπλογκ μου και της άρεσε, στο τέλος του 2012. Με βρήκε στο Facebook, μου έκανε μια πρόταση, γνωριστήκαμε και πάντα θα την ευγνωμονώ για την υποστήριξή της και τα όσα μου έχει προσφέρει αυτά τα χρόνια. 

Πάντα ήθελα να ρωτήσω. Αυτά που μαγειρεύετε τα τρώτε επιτόπου, τα μοιράζετε σε ταπεράκια, τα πετάτε, τα δίνετε στους άστεγους;

Εννοείς στο γύρισμα. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, φαντάζομαι αυτό που κάνουμε κι εμείς. Δηλαδή, τα τρώμε μεταξύ μας και ό,τι περισσεύει το παίρνουμε στο σπίτι. Έχε υπόψη σου ότι τις περισσότερες φορές φτιάχνουμε μικρές ποσότητες, ίσα για να το δείξουμε στην εκπομπή. Και ότι συχνά είμαστε πάνω από 5 άτομα στο γύρισμα. Έχει τύχει και μερικές φορές να μην τρώγεται το φαγητό, γιατί το έχουμε βγάλει ωμό, ώστε να προλάβουμε τους χρόνους, ή γιατί έχουμε ρίξει πολύ αλάτι, για να έχουμε τα κατάλληλα πλάνα. Στο σπίτι μου μαγειρεύω αρκετά, για επαγγελματικούς λόγους και συχνά χτυπάω στη γειτόνισσα και της προσφέρω διάφορα! 

Χμ,τι μαγειρεύεις ή τι τρως αυτή τη στιγμή που μιλάμε;

Ξέρεις, υπάρχουν και στιγμές μέσα στη μέρα που ούτε μαγειρεύω ούτε τρώω! Χαχαχα! Μόλις τελειώσω με τις ερωτήσεις σου θα φτιάξω πένες με φρέσκια ντομάτα και χωριάτικο λουκάνικο με πράσινη πιπεριά!

Ποια άλλη δουλειά θα μπορούσες να έκανες με χαρά, αν δεν ήσουν αυτό που είσαι;

Πολλές δουλειές μπορώ να κάνω, αλλά δεν ξέρω αν θα ήμουν το ίδιο χαρούμενη. Πιθανόν να άλλαζα συχνά αντικείμενο, για να μην πλήττω. Η μαγειρική μου αρέσει γιατί δεν με κάνει να πλήττω. Γενικά, η δουλειά μου περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά πράγματα, οπότε είναι ιδανική για μένα που δεν μπορώ να καθηλωθώ σε ένα γραφείο. Επίσης, είμαι πολύ καλή πωλήτρια, νομίζω θα μπορούσα να πουλήσω τα πάντα. Και θα ήμουν και πολύ καλή ψυχολόγος. Είμαι καλή ακροάτρια, μου αρέσει να μελετάω σε βάθος τους ανθρώπους και να τους βοηθάω να νιώθουν καλά. 

Θυμάσαι το ωραιότερο πιάτο που έχεις  δοκιμάσει πότε; 

Δεν είναι μόνο ένα. Θυμάμαι πολλά πιάτα, έχω ωραίες γευστικές αναμνήσεις. Συνήθως μού μένουν τα γλυκά, γιατί γενικά λατρεύω τα γλυκά. Έχω φάει καταπληκτικό banoffee από το Zuccherino στο Π. Φάληρο και εξαιρετικό millefeuille από τον Λευτέρη Λαζάρου και τέλειο ρεβανί Βεροίας από το Κόσκερι στον Ν. Κόσμο. 

Πιστεύεις πως κάθε γυναίκα μπορεί να μπει στη κουζίνα και να μαγειρέψει κάτι χωρίς να χρειαστεί να καλέσει το 210 7793777; (σ.σ. Κέντρο Δηλητηριάσεων) 

Όχι. Πιστεύω πως κάθε ΑΝΘΡΩΠΟΣ μπορεί να μαγειρέψει, χωρίς να δηλητηριαστεί. Δεν είναι θέμα φύλου. Είναι θέμα δεξιοτήτων και εμπειρίας και φυσικής κλίσης. Αλλά ένα απλό φαγάκι μπορεί να το φτιάξει ο καθένας μας. Εξάλλου, όταν φτιάχνουμε κάτι εμείς οι ίδιοι για εμάς, ξέρουμε ακριβώς πώς θέλουμε να το φάμε, οπότε εμείς μάλλον θα ικανοποιηθούμε από το αποτέλεσμα. Κι αν είμαστε εντελώς άσχετοι, ψάχνουμε, διαβάζουμε, ακολουθούμε κάποιες οδηγίες και το καταφέρνουμε - δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο. Το σημαντικότερο είναι η θέληση. 

Τι υπάρχει πάντα στο ψυγείο σου (και τι είναι καλό είναι να υπάρχει και στο δικό μας); Τρία –τέσσερα υλικά που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι και  μπορείς να κάvεις φαγητό στο πι και φι...

Για μένα δεν υπάρχουν πρέπει, όταν έχουμε να κάνουμε με το καθημερινό φαγητό ενός σπιτιού. Όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου και διατροφής που ακολουθεί ο καθένας μας. Από το δικό μου ψυγείο δεν λείπουν τα αβγά, οι ντομάτες και τα τυριά. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να ζήσουν χωρίς γάλα ή χωρίς λαχανικά. Εγώ, με ψωμί και γραβιέρα είμαι ευτυχισμένη. Οπωσδήποτε, φροντίζω να έχω πάντα και καλό ελαιόλαδο, το οποίο χρησιμοποιώ παντού - ακόμα και στα κέικ, αντί για βούτυρο. 

12049273_10207174872745840_1050868425450815455_n.jpg

Ο έρωτας περνάει απ το στομάχι; 

Κατά μία έννοια, ναι. Αλλά γενικά, όχι. Κανέναν έρωτα δεν θα κερδίσεις, επειδή ξέρεις να μαγειρεύεις και κανέναν έρωτα δεν θα χάσεις, επειδή δεν ξέρεις. Κανένα φαγητό δεν είναι αρκετό να κρατήσει τον έρωτά σου. Ούτε καν ο ίδιος ο έρωτας δεν είναι αρκετός να κρατήσει τον έρωτά σου. Το φαγητό είναι απλά ένα μέσον, ίσως λίγο πιο ενδιαφέρον και σίγουρα πιο δημοφιλές. 

Το πιο ερωτικό μενού-πιάτο που θα έκανες σε άντρα που θέλεις να ρίξεις! 

Αν έφτανα στο σημείο να του μαγειρέψω, αυτό σημαίνει ότι τον έχω ρίξει ήδη. Θα σου απαντήσω τι θα του έφτιαχνα την πρώτη φορά που θα του έκανα το τραπέζι. Κάτι σε κρέας. Χοιρινά φιλετάκια με λεμόνι, θυμάρι και μουστάρδα. Με πουρέ πατάτας. 

Μίλησέ μου για τον ρόλο της… σάλτσας και της γαρνιτούρας. Τόσο σ΄ένα κυρίως πιάτο όσο και στις ερωτικές σχέσεις...

Πολύ καλή ερώτηση! Δεν έχει απάντηση. Όλα εξαρτώνται από το φαγητό και τον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου. Όλα εξαρτώνται από το συνδυασμό σας. Από τα γούστα σας και τις ορέξεις σας. Είμαι αυθόρμητη, συναισθηματική και περιποιητική, οπότε ίσως βάζω λίγη σαλτσούλα παραπάνω, γιατί έτσι νιώθω ότι αφιερώνω περισσότερο χρόνο σε αυτό που κάνω, σε αυτόν που έχω απέναντί μου. Ίσως για να αποδείξω και στον εαυτό μου ότι είμαι πραγματικά καλή και ότι δε φοβάμαι να εκτεθώ περισσότερο. Δίνω, δίνω απλόχερα. Δίνω σάλτσα κι αφήνω τον άλλον να βουτήξει. Λίγη απόλαυση παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αν και η ζυγαριά μας έχει άλλη άποψη. 

Τι είναι αυτό που απεχθάνεσαι στα ελληνικά εστιατόρια;

Με ενοχλεί ο αντιεπαγγελματισμός παντού. Οπουδήποτε. Θέλω ο άλλος να προσπαθεί και να αποδεικνύει ότι αξίζει τα λεφτά που του αφήνω. Όπως κι εγώ θέλω να νιώθει ο πελάτης μου ότι αξίζω αυτά που με πληρώνει. Με ενοχλεί η ξεπέτα και η τσαπατσουλιά και το μπαγιάτικο ψωμί.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο στο εξωτερικό;

Μα καλά, νομίζεις ότι είμαι από αυτές που πετάγονται στο Μιλάνο για καφέ; Δυστυχώς, δεν έχω πάει πολύ στο εξωτερικό. Στο Λονδίνο έφαγα τέλεια σε ένα ιταλικό, που δεν το θυμάμαι, και στο Μόναχο έφαγα καλά μόνο στο Brenner, που δεν το θυμόμουν, αλλά ανέτρεξα στην αντίστοιχη φωτογραφία που είχα ανεβάσει.

11209400_902952296407934_1969618651545348342_n.jpg

Από τις αναρτήσεις σου, έχω καταλάβει ότι λατρεύεις τη  γιαγιά  σου, την περίφημη γιαγιά Σούλα και κάνεις συχνά επιδρομές στο σπίτι και την γκαρνταρόμπα της (!), το Ριανόσκυλο, (aka =Rihanna), το ξανθό γενικά και το Vintage... Σωστά; 

Ναι, δεν κρύβω γενικά πολλά. Όποιος με παρακολουθεί καταλαβαίνει αμέσως τις αδυναμίες μου. Δηλαδή, μπορεί να λατρεύω κι άλλα πράγματα που δεν δείχνω, αλλά γενικά, όσα δείχνω είναι 100% πραγματικά. Η γιαγιά η Σούλα κάθε φορά μού δίνει πολύ υλικό για status updates, δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το Ριανόσκυλο, το ξανθό το έχω 11 χρόνια και δεν σκοπεύω να το αλλάξω, αν και μου ταιριάζει πολύ και το καστανό, το οποίο όμως με μελαγχολεί, και με το vintage δεν είχα πάντα καλές σχέσεις, αλλά τα τελευταία 3 χρόνια νιώθω ότι μού ταιριάζει πολύ. Γενικά, νιώθω ότι θα έπρεπε να ζω σε άλλη εποχή, με κάποιες προϋποθέσεις. Σε κάθε μου σκέψη και επιλογή υπάρχει πάντα κάτι το ''παλιό''. 

Η μεγαλύτερη #γουρουνιά που έχεις κάνει;

Α, δε θυμάμαι να σου πω συγκεκριμένα φαγητά, αλλά έχω κάνει άπειρες. Δηλαδή, μπορώ να φάω άπειρα γλυκά σε μια μέρα, δεν χαμπαριάζω. Δεν είμαι του στιλ ''βουτάω το μπέικον στη σοκολάτα'', αλλά μου αρέσει η εναλλαγή αλμυρού - γλυκού. Το καλοκαίρι μαζεύομαι, αλλά το χειμώνα τού δίνω και καταλαβαίνει. 

Και στο καπάκι να μιλήσουμε για δίαιτες. Και καμπύλες... 

Πρώτη φορά στη ζωή μου σκέφτηκα σοβαρά να κάνω κανονική δίαιτα. Είμαι σχεδόν 31. Μου αρέσει το σώμα μου, δεν έχω πρόβλημα με το βάρος μου, αλλά αρχίζουν να φαίνονται νομίζω όλες οι διατροφικές αμαρτίες που έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά, φταίει το ότι έχω 3 χρόνια να γυμναστώ. Το μόνο που κάνω είναι να περπατάω και γενικά είμαι πολύ κινητικός άνθρωπος, οπότε αυτό ίσως με σώζει λίγο. Αλλά πρέπει να γυμναστώ, γιατί τα επόμενα χρόνια θα το μετανιώσω. Πάντα θα είμαι ζουμερή, μόνο στο γυμνάσιο ήμουν κοκαλιάρα, δεν ισχύει πλέον αυτό. Αλλά ένα ζουμερό και ταυτόχρονα σφιχτό κορμί είναι ό,τι καλύτερο για μένα. Δεν είμαι φτιαγμένη για να στερούμαι, πάντως, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είμαι λιχούδω. 

Βιβλίο- ταινία που «καταβρόχθισες»;

Τον τελευταίο καιρό βλέπω πολλές ταινίες και διαβάζω πολύ. Όλα τα καταβροχθίζω, νιώθω ότι τα έχω ανάγκη, όσο και τη μαγειρική. Ξεχώρισα το Magic in the Moonlight του Woody Allen και το Mortdecai (βλέπεις, όλα μιας άλλης εποχής). Από βιβλία, έχω εστιάσει στη φιλοσοφία, προσπαθώντας να δώσω κάποιες απαντήσεις σε κάτι θεματάκια μου. 

Τι μουσική ακούς όταν μαγειρεύεις;

Jazz, latin και άμα είμαι σε κατάθλιψη, βάζω Μόνικα και μαγειρεύω λίγο πιο δραματικά, σαν να παίζω σε ταινία. 

Ποια γεύση, ποια μυρωδιά φωνάζει μέσα σου Καλοκαίρι;

Μου αρέσει όταν γυρίζω από τη θάλασσα, αρπαγμένη από τον ήλιο, κάνω μπάνιο και βάζω δροσιστικά και φρουτένια body milks. Αγαπημένο μου το Skinnergy της Bioten με goji berries. Κάθομαι και μυρίζομαι μετά για ώρες. 

Τι είναι UMAMI ζωής για σένα; 

Ο έρωτας. Όλα είναι διαφορετικά, όταν είσαι ερωτευμένος, όλα έχουν άλλη γεύση, όλα μυρίζουν διαφορετικά, όλα φαίνονται πιο όμορφα, όλα μπορείς να τα αντέξεις, όταν ξέρεις ότι υπάρχει για σένα ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος. Κι αλίμονο σ'αυτούς που δεν αγάπησαν.

Τι σημαίνει ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα για σένα;

Να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, καμιά φορά χωρίς να σκέφτεσαι το αύριο. Είναι ωραίο να γινόμαστε και λίγο αυθόρμητοι και λίγο άνθρωποι ''της στιγμής''. Δε μπορώ την καταπίεση, αν έχω την ευκαιρία να ζω, χωρίς να καταπιέζομαι, τότε είμαι χαρούμενος άνθρωπος. Και οι αγκαλιές ανεβάζουν το επίπεδο της ζωής μας. Οι ειλικρινείς, γεμάτες αγάπη αγκαλιές. Ικανές να σε ξεκουράσουν και να σου δώσουν δύναμη. Δεν αμπελοφιλοσοφώ, δεν είμαι υπεράνω χρημάτων και ανέσεων, αλλά αν θέλουμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής, πρέπει να σιγουρευτούμε πρώτα για πώς νιώθουμε, να ψάξουμε να βρούμε τι υπάρχει μέσα μας κι έπειτα θα μπορούμε να εκτιμήσουμε καλύτερα τα υλικά. 

52fde60e-5f3f-4b33-a27c-04600e03e350.jpg 

Κλείνοντας, βοήθησέ μας να στρώσουμε μαζί το φετινό Πασχαλινό Τραπέζι:

Το Κρασί...

Δεν έχω ιδέα από κρασιά, δεν πίνω καν αλκοόλ. Όταν έχω κόσμο, συμβουλεύομαι τον πωλητή στην κάβα ή παίρνω κάποιο από τα πολύ γνωστά που συναντώ σε διάφορες εκδηλώσεις. Πρόσφατα, όμως, έφτιαξα ένα πολύ ωραίο κοκτέηλ. Χτύπησα στο μπλέντερ Αμίτα κράνμπερι με 1 πράσινο μήλο (καθαρισμένο) και λίγη βότκα. Και με λικέρ μαστίχας θα ήταν πολύ καλό!

Το Επιδόρπιο... 

Είμαι ο άνθρωπος που σέρβιρε σε ρομαντικό δείπνο, ως επιδόρπιο, άνθος αραβοσίτου στιγμής. Με γεύση σοκολάτα. Πρόσθεσα όμως μέσα λίγο μαύρο ρούμι και στα μπολ έβαλα και χοντροκομμένα μπισκότα κανέλας. Όλα είναι θέμα στυλ και φαντασίας. 

Οι Iδανικοί Συνδαιτημόνες 

Ε καλά, εννοείται πως το σημαντικότερο είναι η καλή παρέα και καλή παρέα είναι αυτή που είναι για σένα καλή. Μη χαραμίζουμε τις ώρες μας και τις ημέρες μας με ανθρώπους που δεν θέλουμε ούτε καν να βλέπουμε. 

Η Αrt del a table....

Με vintage αισθητική. Έχω λίγο πιο κλασικά σερβίτσια και διάφορα κουζινικά που έχω ξεθάψει από την αποθήκη της γιαγιάς. 

Μουσική...

Jazz, soul

Συμβουλή προς αγχωμένες νοικοκυρές:

Και νοικοκύρηδες: Να μην αγχνώνεστε. Α ωραία, τώρα δεν θα αγχώνονται! Νομίζω απλά πως πρέπει ο καθένας να αναρωτηθεί το λόγο για τον οποίο είναι αγχωμένος. Να βγει για λίγο έξω από το σώμα του, να κοιτάξει τον εαυτό του από απόσταση, να καταλάβει τι είναι πια αυτό το τόσο φοβερό που του προκαλεί άγχος. Το ότι θα κάνουμε το τραπέζι σε 2-5-10 άτομα, γιατί θα πρέπει να μας γεμίζει άγχος; Δεν το κάνουμε για να περάσουμε καλά; Άνθρωποι θα έρθουν σπίτι μας, όχι θεοί. Άνθρωποι με αδυναμίες, όπως εμείς. Ας χαλαρώσουμε λιγάκι. 

Βάζω τα δυνατά μου, γιατί πρώτα αυτό ικανοποιεί εμένα και από αυτό αντλώ ευχαρίστηση. Αν είναι να μην με ευχαριστεί, ας το αφήσω καλύτερα. Βαθιές ανάσες, μουσική και ξεκίνα να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί. 

Η super SOS συνταγή για το Πάσχα, μόνο για το AllYou.gr...

Θα σου πω μια ιδέα για πρωινό με το πασχαλινό τσουρέκι που περίσσεψε. Τα περισσότερα τσουρέκια στην αγορά είναι λίγο άνοστα και μπαγιατεύουν και γρήγορα. Οπότε, κόψε το τσουρέκι σου σε λεπτές φέτες και κάν'το γαλλικό τοστ. Φτιάξε ένα μείγμα με αβγό, γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα, βούτα μέσα τις φέτες και τηγάνισε σε ελάχιστο βούτυρο. Σέρβιρε με μέλι ή με μαρμελάδα. Αν θες, βάλε στο μείγμα και κάποιο λικέρ της αρεσκείας σου.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός